Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Öğretmenler zorunlu hizmete tabii midir?

::(umut)::

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Engelli statüsünde çalışan öğretmenler zorunlu hizmete tabi midir? Son alımlarda 900'e yakın öğretmen göreve başladık hepimiz de genelde kendi memleketlerimiz evlerimiz yakınlarına yerleştirildik. Ama diğer öğretmenler gibi zorunlu hizmete tabiysek 3 sene sonr rotasyon yolu gözüküyor. Bu konuda bir fikri olan var mı?

Görüyorum ki zor içinden çıkılamayacak konular galiba bunlar, engelli öğretmenlikle ilgili bir konu daha açmıştım ama o da cevapsız kaldı sonumuz inşallah hayır ola..

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız yok mu?

Muafiyet sağlayan bir düzenleme yok diye biliyorum. Henüz atamalar çok yeni olduğu için, sorunlar da yeni yeni ortaya çıkacak ve çözüm bulunacak...

Bu konuda yorumum: eğer sakatlığınıza dair sağlık takibinizin olması şartsa ya da mimari olarak olması zorunlu şartlarınız atanacağınız yerde yoksa, bu durumda bir değişiklik talep edilebilir, o kadar.
Yani, zorunlu hizmet var ama atanılacak yer sağlık ihtiyaçlarınızın karşılanması için ihtiyaç duyduğunuz olanaklara sahip olmalı ve/veya çalışma alanlarınız mimari koşullarınıza uygun olmalı. Değilse, başka bir yerde zorunlu hizmet talebinde bulunabilirsiniz...

zorunlu hizmetten kastınız doğu hizmeti ise zorunlu hizmet kaldırıldı..

Bende bu konuyu merak ediyorum,
kanımca engelliler muaf eğer zorunlu hizmet varsa, biryerlerden okumuştum ama neresi hatırlamıyorum.

öyküekin;
zorunlu hizmet sadece doğu ve güney doğuyu kapsamaz,istanbulun da zorunlu hzimete giren bölgeleri vardır.
zırunlu hizmet kalkmadı,geçen tayin döneminde belirli bir süre çalışanlardan zorunlu hizmete bakılmadan tayin isteme hakkı verildi.
kaldırıldı gibi bir saçmalık olur mu?adam gitti şırnağa,sen yeni atandın memleketine,adam çırpınsın bu taraflara gelinceye kadar sen rahat rahat yerinde kal.mantıklı değil.
mantık değil bu konuda tamamen zorunlu hizmet bitmiştir bir daha olmayacak diye bir şey yok.
varsa genelgeyi paylaşın lütfen.

E®KAN;
arkadaşlar devlette işler şifaen olmaz yazılı olur.kannımca zannımca diye bir şey olmaz.engellilere zorunlu hizmet var mı araştırayım.ben zorunlu hizmeti bitirmeden önce tayin isteyemedim.
mebsis personel bilgilerinize girin eğer orada zorunlu hizmete tabii,yada muaf yazıyorsa ona göre davranın.mesela benim mebsis ğersonel bilgilerimde hem özür durumum yazıyor hem de zorunlu hizmeti tamamladı yazıyor.
olmadı meb bilgi edinmeden başvurun,cevap yazarlar.

Çalışma gücünden en az %40 oranında yoksun olduğunu belgelendirenlr zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaftır.
O yüzden engelli statüsünde çalışan öğretmenler zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaftır. Çünkü engelli statüsünde öğretmen olmak için çalışma gücünü en az %40 kaybttiğine dair rapor istendi zaten başvuru sırasında ve bu durumu belgelendirdiler bu sayede.

[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ der ki:[/FONT]

[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]Zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacaklar ile tamamlamış sayılacaklar[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]MADDE 30 – [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT](1) Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden çalışma gücünden en az[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT]% 40 oranında yoksun olduğunu belgelendirenler zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf[/FONT]​
[FONT=TimesNewRomanPSMT]tutulur.[/FONT]

kalem abla harikasın=)
tüm sorunları çözüvermişssin=)emeğine saglık=)

eşimde engelli kardrosundan öğretmen kusura bakma msj yeni gördüm
zorunlu hizmetten muafsın merak etme

bense normal kpss ile vana atandıktan sonra %44 engelli raporu alabildim.aralıkta çizelge değiştirildi biliyorsunuz.eee şimdi nolcak.ben şuan zorunlu görev yapıyorum engelimle :(

Zorunlu hizmetten muaf olmak istiyorsan eger en az %40 işgücü kaybın oldugunu gosterir özürlü raporunla zorunlu hizmettne muaf olmak için başvurursun.

rotasyon var mi

Engelli öğretmene zorunlu hizmet yok. Fakat rotasyon var mı bu konuda bilgisi olan var mı.

Melek Hanım Merhaba size bir sorum olacak. Ben 2004 yılında öğretmen olarak atanırken başvurularda engel durumu seçeneği vardı ben bunu işaretledim ve atandım. Daha sonra bizden sağlık raporumuz istendi ve Ankakara'ya kurula çağırıldık. Acaba engelli olarak mı atanmışım yoksa normal olarak mı atan mışım? Saygılar.

8 yıllık rotasyon bile yeni çıktı bence engelli düzenlemesi yapılmamıştır henüz ama engelliye rotasyon yapmazlar diye tahmin ediyorum yakında kaldırılacak bir sistem uygularlar engelliler için.

rotasyon

Konuyla ilgisi bilgi sahibi olan yok mu arkadaşlar.Engelli öğretmene rotasyon var mı.

Engellide zorunlu hizmet yok arkadaşlar...muaflar...rotasyon olarak adlandirilan yeni uygulama zaten il içi olacağından ve 8 yil ayni kurumda calisanlari kapsayacak,,,

[FONT=Trebuchet MS]- Sağlık kurulu raporunda en az yüzde 40 oranında engelli olduğu belirtilen öğretmenler ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan bağı bulunan öğretmenlere bir defa olmak üzere engellilik durumuna bağlı yer değişikliği hakkı getirildi.

400 bin öğretmene rotasyon geliyor - Sözcü Gazetesi
[/FONT]

gothica sen bunu nerden öğrendin ben biraz araştırdım bu memurlar için geçerli öğretmen için değil.....memurların atama yer değiştirme yönetmeliği farklı memurun ki farklı.....
sen öğretmen için de geçerli diyorsan kaynağını yaza bilir misin?

nuran engelli öğretmenler rotasyona tabi değildir..arkadaş yukarıda tam yönetmelik maddesini de vermiş orada da göreceğin gibi asaleti onaylanan öğretmenler elbetteki engel durumuna bağlı 1 seferlik yer değiştirme isteğinde bulunabilir..

o yönetmelik maddesi engelli memurlar için engelli öğretmen için değil....
malesef o madde milli eğitimde çalışan memurları kapsarken öğretmeni kapsamıyor demek istediğim bu....
varsa engelli öğretmen için bi kolaylık ordan burdan alıntı değil şu yönetmeliğin şu maddesi olarak yazın o zaman tamam derim.....

sevgili Nuran dediğin gibi meb in uygulaması eğitim-öğretim sınıfını kapsamıyormuş..kusura bakma!! ama meb de öğretmen olmak en zor işdir bilirsin :)) ama benim tahminim her yıl sağlık özrüne bağlı tayin var,eğer engelli raporunuz varsa bundan faydalanabilirsiniz diye düşünüyorum..veya belkide meb eğitim-öğretim sınıfına haiz engelli öğretmen yer değişikliğini daha sonra planlıyor da olabilir..örneğin yazın veya şubat tatilinde..şu an olması uygun olmaz zaten..tam eğitim öğretim yılının ortasında..saygılar..

Engelli öğretmenler için rotasyon taslağında herhangi bir muafiyet yoktur, sadece zorunlu hizmetten muafiyet vardır, ikisi de birbirinden farklı şeylerdir, ancak taslak görüş ve önerilere açıldığında engelli öğretmenler ve sendikalar tarafından aynı kurumda 8 yılını dolduran öğretmenler için getirilmesi düşünülen rotasyondan engelli öğretmenlerin muaf tutulması için önerilerde bulunulmuştur, umarım dikkate alınır.

memurlar için geçerli olan maddeler öğretmen atama ve yer değiştirme taslak yönetmeliğinde öğretmenler için de öngörülüyor bakalım ne zaman kesinleşir .....yasalaşır....

Yeni yönetmelik bir türlü yayınlanamadığı için büyük ihtimalle ağustosa kaldı öğretmenlerin tayini.

sayın hocam daha o rotasyon yönetmeliği bile çıkmadı!! kastettiğin mecburi doğu hizmetiyse ondan zaten muafsın!!

yeni yönetmelik diye birşey yok ki....
düzenlemeler var onlar da hazirana kadar netleşir büyük ihtimal...
benim beklediğim engelliler ile ilgili olan yukarıda bahsettiğim düzenlemeler....
engelli öğretmenler için çok güzel maddeler var.....:eek:

Danıştay, MEB ‘2014 YılıEngelli Personel Yer Değişikliği’ Genelgesiyle Öğretmenlere Yer Değiştirme Hakkı Tanınmamasının Yürütmesini Durdurdu
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü`nce 10 Temmuz 2014 günü ‘2014 Yılı EngelliPersonel Yer Değişikliği` konulu bir Genelge yayımlanmıştı. Tüm il valiliklerine gönderilen bu Genelge uyarınca, Bakanlığın taşra teşkilatında istihdam edilen engellipersonele ‘adaylıkları kaldırılmış olanların hizmet şartı aranmaksızın`, ‘halen aday konumunda olanların ise adaylıklarının kaldırılmasını müteakip hizmet süresi şartı aranmaksızın`, bir defaya mahsus olmak üzere istedikleri il emrine kadroları ile birlikte yer değiştirme hakkı tanınmıştı. Ancak Genelge`nin ikinci paragrafından yer alan,"eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki hizmet sınıflarında"ibaresi uyarınca, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında görev yapan öğretmenler bu haktan yararlandırılmamıştı.
Eğitim Sen, Genelge hükmünü Anayasada ifadesini bulan ‘Genel Eşitlik` ilkesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Yasasının 72 nci maddesine, dolayısıyla normlar hiyerarşisine aykırı bulduğumuzdan öncelikle yürütmesinin durdurulması daha sonra iptaline karar verilmesi istemiyle dava açtı.
Danıştay İkinci Dairesi, sendikaya 28 Ocak 2015 günü tebliğ edilen 9 Aralık 2014 gün ve E.2014/6971 sayılı kararla, Genelge`nin ikinci paragrafından yer alan, "eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki hizmet sınıflarında" ibaresinin yürütmesini durdurdu. Milli Eğitim Bakanlığı, engelliöğretmenlere de gecikmeksizin yer değiştirme hakkı tanımalıdır.

başka bir başlıktaydı ama bu konu ile ilgili olduğu için buraya da ekledim.:)

Üst Alt