Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmenlerde vergi indirimi..?

yakups

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
1
Geçen ay engelli öğretmen olarak atandım.Maaş bordroma baktım vergi indiriminden yararlanıyormuşum.Oysa ben bu haktan yararlanmak için vergi dairesine başvurmam gerektiğini sanıyordum.Maaşı yapan memur sen buraya raporla geldiğin için böyle oldu dedi.Bu konu hakkında bilgilendirir misiniz yapmam gereken bir şeyler var mı?Maaşım 2407 görünüyor.Evliyim bir çocuğum var.Maaşıma ne kadar yansımış oluyor?

Sizin birşey yapmaniza gerek yok çünkü engelli atandığınız için gerekli işlemler yapılmış.maasinizda 30 TLccivarı birşey farkederler engel durumumuz..

Ama diğer öğretmenlerin maaşına göre 100 küsür fark ediyor.Normalde yeni başlayan öğretmenin maaşı 2130 buna 200 tl de eş ve çocuk yardımı eklenince 2330 olması gerekiyor.Bütün öğretmenlerin maaşlarını gördüm vergi kesintilerini gördüm benimk 120 tl fazla gibi oysa burda herkes 30 tl den bahsediyor.Olayı anlamadım bir türlü.

geçen ay ayın kaçında göreve başladığınızda önemli..aradaki fark ondan da kaynaklanıyor olabilir..

Usulen hatalı bir uygulama yapıyor görevli arkadaş. Sizin şahsen defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmiş olmanız lazım... Bir ara bunun için başvuru yapın defterdarlığa.

3. derece sakatlık indirimi söz konusu olduğunda maaşa 25 tl yansır. 2'de 50, 1'de 100

Malesef çoğu mutemet engelli kadrosunda olmayla vergi indirimili olma arasında ayrımını bilmiyor.vergi indirimden yaralanıyor olsanız da atama esnasında yine de defterdağlığa gidip yeni işyerini bildirmeniz gerekiyor.vergi indiriminiz yoksa da o zaman vergi indirim için başvurup sonra sevk edilen hastanede heyete girmeniz gerekiyor.

gelelim sizin durumunuza mutemetin yanlış işlemiyle size vergi indirimli maaş vermesi ile sadece maaşınızda 30 tllik bir fzlalık sözkonusu.bunun ilerde size yaptırımı ise erken emeklilik istediğinizde vergi indirim istenilecek yani emeklilik için her halükarda vergi indirimine başvuracaksınız .o zamanda kim mutemetse yanlış yapıldığını anlıyacak size borç çıkartcak. oda tam emin değilim ama 6 ay diye biliyorum son 6 ayda yansıyan sehven vergi indirim üçreti sizden geri talep edilecektir.yani olması gereken prosedür bu...

engelli kadrosuyla atansanız bile defterdarlık belgeniz olmadan vergi indirimden yararlanamazsınız. eğer belgeniz yoksa en kısa zamanda defterdarlığa başvurup istekte bulununuz. belgeniz geldiğinde istekte bulunduğunuz tarihten itibaren indirimden faydalanabilirsiniz. bu arada oranınız nedir? 3.derece iseniz aylık vergi matrahınızdan 200 tl düşülerek maaşınız hesaplanır. buda maaşınıza 30 tl olarak yansır. 2.derecede 440 tl, 1.derecede de 880 tl düşülerek hesaplanır. unutmamak lazım ki asgari geçim indirimide vergiden düşülmekte ve bazen (özellikle de 1 derece olanlar) agi ve sakatlık indirimini vergi matrahları karşılayamadığı için tam alamamaktadır.

Üst Alt