Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmenlerden ÖMSS'de risk alıp tercih yapmayan oldu mu?

_çalıkuşu_

Aktif Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
3
Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) Başvuru kılavuzunda “M.E.B. özürlü öğretmen alımlarını bu sınavda alınan puanlara göre yapar” ibaresi vardı. Ve yüzlerce öğretmen adayı ÖMSS’ye girdi, puan aldı. M.E.B.’in öğretmen atamalarını ayrıca yaptığı ve ÖMSS tercih kılavuzunda “yerleşen ve yerleştiği kadroya gitmeyen aday bir daha atamaya giremez” kuralı nedeni ile de normal memur kadrolarını da seçmediler.
M.E.B.’den herhangi bir açıklama gelmeyince bazı arkadaşlar bana mesajları ile bu konuda bilgi almak istediklerini ilettiler. Ben de M.E.B.’e sordum ve aldığım cevap maalesef olumsuz.
Cevap Metni : Bakanlığımızca özürlü öğretmen alımlarına ilişkin bir çalışma bulunmamaktadır.
Yani yüzlerce engelli öğretmen adayı tercih yapmayarak öğretmenlik atama kılavuzunun yayınlanmasını boşuna bekledi.
Bizde sosyal devlet engelliyi ya hizmetli yapar ya da 2222’li tek cümle ile bu.

bu yazıyı bir yerde okudum.engellilerin hizmetli olarak alınmasını doğru bulmuyorum gerçekten ve ömss alımlarında meb kadronun tamamını hizmetli olarak açmış.(lise ve önlisans mezunlarına)
bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz?

konuya cevap yazayım derken yanlışlıkla yeni konu açmışım:eek:engelli öğretmenler kısmına cevap yazacaktım:p

Üst Alt