Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmenlerin özlük hakları nelerdir?

Konular
55
Reaksiyonlar
14
merhaba,

engelli öğretmen maaşı kaç paradır paylaşmanız mümkün mü?

ayrıca kaç saaaten sonrası ek ders olarak hesaplanır ve max. girebileceği ek ders saati kaçtır yazarsanız seviniriz.

kar&yağmur

Merhaba,

Bekar, Bireysel Emeklilik kesintisi ve Sendika üyesi olmayan ve vergi indirimi almamış öğretmen 4143 maaş alıyor.
Haftalık 15(/18)? saatten sonrası için ek ders yazılır. Maaş karşılığı en fazla 30 saat derse girebilirsiniz. Hesaplaması biraz karışık ama 30 saat derse giren bir öğretmen fiilen giridiği herders için haftalık 18 saat kadar ek ders ücreti alır sanıyorum. Bir saati 16 lira olmuştu 2020 için yanlış anımsamıyorsam.

Çeşitli sitelerden maaşınızı hesaplayabileceğiniz arama motorları var.
Google'dan aratıp bulabilirisiniz.

ekdersler ayın (en geç) ilk on günü içinde hesabınıza yatar. Maaşınızıda ayrıca her ayın on beşinde çekebilirsiniz.

merhaba,
hocam her engelli öğretmen vergi indirimi de almıyor mu?
bir soru daha var, okulda bunun talep edildiğinde hoş karşılanmama ihtimali var ancak yinede sormak istedim

biz istersek hiç ekders almayabilir miyiz?

teşekkür ediyorum bu arada aktardığınız bilgiler için.

Engelli öğretmenlerin özlük hakları nelerdir? MEB tarafından yayımlanmış bir döküman var mıdır? Aradım ama bulamadım.

1- Engelli Memur/Hizmetli/Öğretmen ilk atandığında vergi indirimi almazlar. Başvurup almanız gerekir; maddi olarak lehinize olurbu.
2- Öğretmenin rızası yoksa 15+6 saat ders verilebilir en fazla. Ama okul müdürü size 28 saat ders verip bir boş gün de ayarlayabilir. (Veya 21 saat dersinizi haftanın beş gününe dağıtır.)
(Stajyer konumunda olduğunuz için haftanın beş günü sizi 8/5 okulda tutabilir de. Bu çalışacağınız Müdürün insiyatifinde bir konu.)
3- İşini iyi yapmayan, rapor almayı alışkanlık haline getiren, uyumsuz... olan memurlar zorlanırlar. İşinizi severek yapmanızı ve uyumlu olmanızı öneririm.
4- Eğer maaş karşılığınızı doldurduktan sonra size verilecek fazladan ders de yoksa okulda; ek ders almadan da çalışabilirsiniz.

friends

Hocam bir şey danissam , okulumda şuan ders saatim 11 saate düştü . Pandemi oncesi seçmeli dersle filan 21 saattim. Okulda çok hoca norm fazlası da oldu ama süreçten dolayı ve kadro olmadığı için yerinde kaldirlar seçmeli dersler de onlara verildi. Beni de görevlendirme başka bir okula verdiler diğer okulun ders saat 21 idi ve okulum benim saatimi 6 düşürdü . İki okul yorucu hocam şuan uzaktan eğitimdeyim okula gitmiyorum okullar açıldığında başka bir okula gitmek istemiyorum ne önerirsiniz okul ders dağılımı çok saçma seçmeli dersler için ücretli öğretmenler geliyor dışardan

Tomris_Hatunn

Hocam Ders Programı konusunda insiyatif genelde idarededir. Size Branşınız dışında ders vermek idarenin takdiridir. Branşınızı yazmamışsınız. Ama atıyorum Fen öğretmenisiniz: Size Fen dersleri verilir. Fazladan branşınızla alakalı olduğu için ve ihtiyaç duyulduğu için matematik verilebilir. Ama Fen derslerinin tamamı size verildikten sonra ihtiyaç varsa size matematik verilir, yani matematikçi varken ve onun durumu müsaitken sizin dersleriniz ona verilmez, onun dersleri de size verilmez.

Seçmelilerde dediğim gibi insiyatif okul idaresinde.

Görevlendirme yapılmasında da İnsiyatif idarededir. Eğer maaş karşılığını doldurmazsanız bir değil iki ayrı okulda bile görevlendirilebilirsiniz. Burada sizin Eğitim Bölgesi İçinde görevlendirilmeniz esastır. Yani Kendi Eğitim Bölgenizde Sizin Branşınızda Öğretmene ihtiyaç varsa görevlendirilmeniz yasaldır. Tabii Eğitim Bölgeniz dışında bir okula görevlendirilmişseniz itiraz edip; görevlendimeyi iptal ettirebilirsiniz.

Pandemi tüm meslek mensuplarını yordu hocam. Uzaktan eğitim okula gitmekten beter zorluklar içeriyor. Tayin döneminiz geldiğinde Branşınızda sizi görevlendirmeye gerek duymayacak kadar ders saatiniz bulunan bir okula atama isteyebilirsiniz.
Bunun dışında bulunduğunuz okulda Eğitim bölgenizdeki tüm ders yükü hesaplanıp norm açılmıştır ve görevlendirme ile başka okullara da gitmeniz doğal bir durumdur.

Aynen hocam bulunduğum bölge 1. Bölge ve bölümümde çok açık yok. Fakat gittiğim okulda hoca rahatsızmis aynı ilçe sınırları içinde okuldayim. Acaba o hoca rahatsızmis kekli oldugunda beni oraya çekebilirler mi ?görevlendirme gittiğim okulun ulaşım imkanlari daha iyi aslında . Aslında zorunlu seçmeli derslere dışardan ücretli hoca getirmeleri zaten başlı başına sıkıntı. Peki, benim o ilçe harici başka ilçede de görev alabilir mıydım örneğin evim İstanbul Beyoğlu diyelim okulum da Fatih'te kadrom Fatih'te yani, açığa göre beyoglunda bir okulda olabilir miyim (yer misaldi) teşekkürler 🌼

Aynen hocam bulunduğum bölge 1. Bölge ve bölümümde çok açık yok. Fakat gittiğim okulda hoca rahatsızmis aynı ilçe sınırları içinde okuldayim. Acaba o hoca rahatsızmis kekli oldugunda beni oraya çekebilirler mi ?görevlendirme gittiğim okulun ulaşım imkanlari daha iyi aslında . Aslında zorunlu seçmeli derslere dışardan ücretli hoca getirmeleri zaten başlı başına sıkıntı. Peki, benim o ilçe harici başka ilçede de görev alabilir mıydım örneğin evim İstanbul Beyoğlu diyelim okulum da Fatih'te kadrom Fatih'te yani, açığa göre beyoglunda bir okulda olabilir miyim (yer misaldi) teşekkürler 🌼

Tomris_Hatunn

İlçe Milli Eğitimle görüşüp evinize yakın bir yerde görevlendirilebilirsiniz ama bunun için evinize yakın okulun böyle bir ihtiyacı olmalı ve İlçede sizin talebinizi uygun görmelidir.

selamlar... başlığı merak edip baktım kim açmış neden açmış diye birde baktım aaa ben açmışım :) :)
neyse...

arkadaslar bir soru daha sormak istiyorum :

mevcut idaremden çok memnunum diyebilirim.
ek derslerim , programım , vs hepsi iyi ve güzel şimdilik. acep diyorum burdan ailemin yanına yinede tayin istesem hatalı olur muyum
zira buurada kiralar çok yüksek. . . (en düşük 1500 öyle diyim)
ve halen aday öğretmenim.

Kiralar çok yerde öyle sayılır buyuksehirlerde özellikle. Ailenin yanında kendine ait mutlu bir düzenin varsa olabilir ama yetişkin bireylerin imkanları varsa evlerini ayırması taraftarıyım. Burada sizin hayat felsefeniz daha çok önemli , sırf kira için ailenin yanına gidersen olusturdugun düzeni bozup yeni eski düzene geçmen zor olabilir. (Aile durumunu bilmiyorum örnek ben kalabalık ailede küçük evde yaşıyordum toplu yaşamak çok zor yalnız yaşamak da kolay değil ama kira+ fatura giderleri gözümden çıkardım kafam bu yönden rahat)

tomris hocam , sanki ben sizin akademisyen olduğunuzun haberini okumuştum biyerlerden ama yanlış biliyor da olabilirim öyle olduysa tebrik ediyim.

aslında ben de akademik kadroda olmayan bağımsız bir akademisyenim ama burada tanımlamalrda sorun çıkabilir belki diye pek zikretmiyorum böyle neyse

hocam sizin adaylık kalktı mı .. ne kadar problem bi bilseniz şuan şu önümdeki sınav.. (aks) birine bir soruyorum çok kolay hocam 1 hafta 15 gün çalışın rahat geçersiniz diyor kimine bakıyorum tepeden tırnağa sınava odaklanmış. ne gözü başka şey görüyor ne kulağı başka bişey duyuyor tabiri caizse..

Benim öncesinden alt yapım vardı. Yani ekpss bile çalışmadım çünkü öncesi KPSS eğitim bilimleri ve alan çalışıyordum , ama AKS zor değil fakat tavsiyem önceden yine de bakıp çıkmış soruları çözün her yıl o da zorlaşıyor çünkü . Geçerli not alırsın ama çalışırsan hem bilgi sahibi olursun hem de kaygın azalır

Geçerli not alırsın ama çalışırsan hem bilgi sahibi olursun hem de kaygın azalır

işte bundan emin olmadığım gibi ,hiç katılmıyorum da malesef hocam bizde sistematik hatalar mevcut , o sebepten ben 60 ı geçeyim başka birşey istemiyorum.

şuanda bir seneyi geçti aslında benim ve aday olduğumdan olsa gerek kademe ilerlemesi olmadı. hala 9/1 im.

aaa ilerlemiş ..şuan gördüm demekki bu ay bugunlerde olmuş bi olay ama sadece mebbise işlenmiş..

aaa ilerlemiş ..şuan gördüm demekki bu ay bugunlerde olmuş bi olay ama sadece mebbise işlenmiş..

Adaylığın kalkmasi lazım öncesi ve sonrası sen takip edersin. Adaylık için ise işgunu ve dönem vardı . Ben de Mayıs'ta göreve başladım ama Eylül olarak aldılar adaylık sürecimi ve Aralık aks giremedim Mayıs'a girdim

hımm ..

hocam ..sizce aks de hiç eğitim bilimleri altyapısı olmayan biri ne yapmalı ekstra eğitim bilimleri ne çalışma yapmalı mı..isterseniz yazın belki başka okuyanlarada yardımcı olabilir.

ben tek bir tane (2017 akslerden biri,çıkmış sorular) çözdüm ve 64 net çıkardım.

yani.. şurada gerçek sınavdan bu sonucu alsam ok ama ...ve hiç çalışmıyorum şu aralar.

çok yoğun (başka) şeylere çalışıyorum aslında hocam ama o konuda şunu söyleyebilirim : ben ..işlevi olan bilimlerle ilgilenmek gerektiğine inanıyorum o sebepten teorik alanlarda kılımı bile kıpırdatasım yok.

dil tazminatı ile alakalı bir soru:

arkadaslar yökdil ingilizce 86 puanım var. önceki (tayin geldiğim) yer bu yökdil puanımı kabul edip sisteme işledi ve halen dahi 100 tl ye yakın bir dil tazminatı almaktayım.

şimdi arapçaya gireceğim ama yökdil mi yds ye mi girmeliyim kararsız kalıyorum. zira şuan bulunduğum ilçe yökdili kabul etmiyor ,ilginç olan ise tazminatlar aylık 100 tl olarak tarafıma yatmaya devam ediyor.

Bu konular hakkında benim de bilgim yok. Yabancı dil ben de yapmak istedim ama malesef beni süreç o kadar yordu ki, atanma sürecinden önceki sürecimden dolayı artık soru kitap konu görmek istemiyordum AKS bile bu son dedim oturup çalıştım son bir ay kala 84 puan aldım. Mevzuatta yanlışım çıktı detay bilgi vardı sanki yönetici yapacaklar yatılı okulu sordular dip soruydu . Şükür geçti bitti , çalışmadım diyenlerde var olabilir benim sorunum değil ben kendimi nasıl iyi hissedersem ve konulara baktım soru çözdüm özetle ..kısa notlar aldım filan iyi oldu bence keyifli bir süreç bence çalışın özellikle DMK haklarınızı biliyorsunuz

Tomris_Hatunn
aktardığınız bilgiler için çok teşekkür ederim.
bilmem, evet "kağıt üzerindeki" haklarımızı biliyor olacağız.
belki hatalı olabilirim davranışsal olarak çünkü benim "işlevi olan" mesela üstteki gibi "dil bilimleri" gibi bi konuda bitip tükenmek bilmeyen bir enerjim var ama ..aks olunca öyle sıkılıyorum ki.. anlatamam kitabın kapağını dahi açasım gelmiyor.

neyse hocam teşekkürler evet bu benim ve diğer aday öğretmenlerin problemi inşallah geçeceğiz.

..

hayırlı akşamlar

merhabalar hocam. yazdığınız haklar ile ilgili resmi bi belge var mı ya da bır yonetmelık.yardımcı olursanız cok sevınırım

selda.gunduz

diğer öğretmenlerle aşağı yukarı aynı hocam , izleyebildiğim kadarıyla....

ama farklı uzantıya sahip bir sorunuz varsa sorabilirsiniz..

Üst Alt