Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak 2016 KPSS'ye girmek bir avantaj sağlar mı?

Cemcan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese İyi Akşamlar
Sınavlar İle İlgili Tecrübelerinize ve Bilgilerinizi Paylaşırmısınız Benimle
2011 Karaciğer Nakli Oldum %70 Raporum Vardır. Malulen Emekliliğe Başvurdum ama Hastalığım başlangıcında Sigortam olmadığından 3960 Tabi tutuldum. Daha Önce (EKPSS) Sınavına Girmedim. 2017 (EKPSS) Sınav Olurmu Yoksa 2018 beklemeliyim. 2016 kamu personel alımı Sınavına Müracaat ettim. Ederken 70% Raporumun olduğunu belittim ve benden Aslının Fotokopisini istediler ve verdim. 1 Hafta sonra Bana ÖSYM'den Mesaj geldi 2016 kpss ortaöğretim için engel/sağlık durumuna ilişkin belgelerinizi (sağlık raporunuzu -engel bilgi formunu doldurarak dilekçeyi ..... numaraya faksa atın yazılıyordu bunu yaptım bu sınavda belirli bir puan alsam bana avantajım olurmu. saygılar.

2016 sınavı oldu. 2018 deki sınavı beklemek zorundasın sınav 2 yılda bir yapılır. Şöyle söyliyim kardeşim, 2016 sınavında 60 soruda 31 net yaptım puanım 78. İlk atamada atanamadım ikinci arama hizmetli kadrosu garanti gibi. Kibir yapmıyım ama %99 atanıcam gibi tabi açılan kadro sayısıda önemli. Sınava iyi çalış 30+ netler çok önemli matematiğin standart sapması çok yüksek. Ben 11 net yaptım 15 soruda. Böyle yani. İyi bi ders çalışmayla öok rahat atanırsın kardeşim

@Cemcan siz 2016 kpss sınavına başvuru yapmışınız, yani engelli/engelsiz herkesin başvurabildiği sınava, engel durumunuzu belirtmeniz puan konusunda size bir avantaj sağlamaz, sınav yerinizi buna göre belirlerler, mesela işaretleyici isteyebilirsiniz, merdiven çıkamama durumunuz olabilir buna benzer durumlarda sınav yerinizi ayarlarlar. ortaöğretimden 2014 yılında 1.828.041 kişi başvurmuş, 2016da da yaklaşık 2milyon ortaöğretim başvuru yapılmıştır mutlaka

2016 ekpss ( engelli kamu personeli seçme sınavı) bunu kaçırmışınız, diğeri 2018 yılında yapılır büyük ihtimal, bunda engel durumunuz yine bir puan avantajı sağlamaz ama sadece engellilerin girdiği bir sınav olduğundan dolayı başvuran kişi sayısı daha azdır. 2016 ekpss ye 74.428 kişi başvurmuş toplamda, öğrenim düzeyi belirtilmemiş.

kısaca belirtmek gerekirse şuan başvurduğunuz sınavda yaklaşık 2milyon kişi ile yarışacaksınız.

Bilgilerinizden dolayı çok Teşekkür ederim Sonuç Sınava çok Çalışmak lazımmış.

İleri yaşlarda Memur olan varmı Ben şuan ben 32 yaşındayım

kpss ye su an iki ay var siki bi tempo iyi net yapar mattan cok tarih getiriyo son yillarda kimse yapamadigi icin

Smilemisty

Hocam ogrenim durumunuz nedir acaba ogrenebilirmiyim ?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ben bu sene ilk defa girdim lise mezunu olarak hiç matematik yapamadım ama diğerlerinden neredeyse ful çektim ve 81 aldım şu anda görevimin başındayım matematik çok önemli eğer 3-4 matematik yapabilseydim şu anda kaymakamdım :p :)

uslanmaz91

ben fiziksel engelliyim bacaklarda problem var şükür kafa sağlam liseden daha yeni mezun olmuştum övünmek gibi olmasın zehir gibi kafa var bende sözel mezunuyum zaten liseyi de 86 ortalama ile bitirdim üniversite sınavından 310 aldım neyse yani girdim hallettim :)

Lise Mezunu 2Yıllık Ünv Terk ettim

Üst Alt