Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak A2 ehliyet alma şartları nedir?

mansion

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Hem H yada yeni düzenleme ile B ehliyeti olup A2 ehliyet alan var mı acaba son zamanlar?

Son zamanlarda A2 ehliyet alan var mı?

h alana a2 vermiyollar die biliyorum varsada iptar oluyor öle deilmiydi?:)

@disc55 Selamlar nasıl bir yol istediniz acaba şimdi ehliyeti değiştirmem gerekiyor hazır değiştirirken Motor ehliyetide ekletmek istedim önceden A2 vardı H alınca iptal oldu. Rapor u yeniletirken belirtmemiz mi gerekiyor acaba motor da istediğimie dair?

Selamlar,

H ehliyetini yeni özel tertibat kodlu B ehliyetine dönüştürdüğünüzde "2 tekerlekli araç kullanamaz" kodu otomatik veriliyor. Bu yüzden A1-A2 ve A ehliyeti alamıyorsunuz.

Ancak 50 kw(CC demek istedim) altı mopedleri ve iz açıklığı sebebiyle 3-4 tekerlekli L5 kategorisindeki motorsikletleri ve ayrıca ATV/UTV leri kullanabiliyoruz. (550 kg a kadar)

Ben dün bununla ilgili başlık açtım ama o kadar yazdığım boşa gitti ve başlık açılmadı, neyse... (Başlığı tekrar açtım: https://www.engelliler.biz/forum/oz...engelli-olmak-ve-motorsiklet.html#post2269114)

L5 kategorisinde şuan bildiğim tek bir motorsiklet var: Quadro (3 ve 4 teker satılıyor)

QUADRO-QV3-0.jpg

ORZX06861.jpg

Son düzenleme:
StratoS

''H ehliyetini yeni özel tertibat kodlu B ehliyetine dönüştürdüğünüzde "2 tekerlekli araç kullanamaz" kodu otomatik veriliyor. Bu yüzden A1-A2 ve A ehliyeti alamıyorsunuz.''

Bu bilgiye nerden ulaştınız kaynağı nedir acaba? AB ehliyet yazan arkadaş varmış yukarıda . 50kw ye kadar scootor kullanımı yapılabiliyor demekte sürücü kursları A1 ehliyet veriliyor engelli için.

mansion

Kaynak: Ehliyet Sağlık Kurulu

Benimde A2 ehliyetim vardı ve eski B ehliyetim vardı. Ancak yeni özel kodlu B ehliyeti verildiğinde Kurul, ortopedik engelli olmam sebebiyle 2 tekerlekli araç kodunun otomatik verileceğini ve A2 ehliyetimin iptal olacağını söyledi. Başımı eğerek üzüldüm.

Bu zamana kadar ortopedik engelli olup özel kodlu herkese bu kodun verildiğini gördüm. Ama istisna olarak verilmeyenlerde çıktı. Onların sebebini anlamadım. (Atlandığını düşünüyorum)

Alan arkadaş disc55 ortopedik engelli ve özel tertibat kodlu ehliyeti mi var?

Birde son dediğinizi anlamadım? B sınıfı yeni M sınıfı (50 cc ye kadar moped kullabilen sınıf) ehliyeti araçlarını kullanabiliyor.

A1 almanıza gerek yok?

Son düzenleme:
motorda otomatik vites olmasi gerekiyor galiba 50cc altında olsada

bir kaç sene önce a2 almıştım.
öncelikle kendinizin motosiklet kullanıp kullanamayacağınıza karar vermeniz, özel bir donanım ya da ek gerekiyor ise bilmeniz gerekiyor.
sağlık kurullarının sıcak yaklaşmaması anlaşılabilir bir sebep, derdinizi net anlatmanız gerekiyor, anlatabilirseniz. (dinlememek gibi bir huyları var)

bunlar olduğunda ise şöyle bir sorun var, eğer standart motosikletin dışında, ek, tadilat gerekiyor ise sürücü kursu bulmanız problem olabiliyor.

geri kalan kısmı ise bürokratik işlemlerden ibaret.

2006 yılından beri scooter kullanıyorum, ciddi bir kaza ya da benzeri bir durum yaşamadım. trafik ceza sayısı ise 2 ya da 3 adettir.
kurula gittiğimde uzun süreli kullanıcı idim, bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum. zira kurulda motosiklet kullanan bir iki kişi var idi.

logos

Engeliniz ortopedik miydi?

Dediğim gibi bana kurul otomatik bu kodu veriyoruz, el/kol/ayak/bacak ta problem olan denge sağlayıp 2 tekerli motor kullanamaz demişlerdi. (Gerçi atlıyorum, B ehliyet ile 500 CC motor kullanma yetkisi olsa da 2 tekerlikli olduğu için oda kullanılamaz kanımca.)

Bu kod verilmeyenleri görmüştüm belirttiğim gibi. Eğer sizin gibi bilinçli verilmiyorsa güzel. Ama bir kural varda atlanıyorsa bu ilerde size sıkıntı yaratabilir.

sağ diz altından itibaren kas, sinir kaybım var. kısa yürüme ortezi kullanıyorum.

şöyle düşünmenizi rica ederim;
motosiklet doğası itibari ile dengesini hız ile bulabilen, manevra kabiliyeti, kısa mesafe hızı yüksek bir araç, buna mukabil sürücüyü koruyan bir donanımı yok, bunların da araçtan ayrı olarak tedarik edilmesi gerekiyor. sürücü her ne kadar kendi sınırları içerisinde davranma beyanında bulunsa da genelde makine sürücüyü kontrol eder. doğası budur.

motosiklet kazasında fiziksel hasar almadan kurtulma olanağınız çok düşüktür.

bu bilgileri vermemin sebebi, sağlık kurulunun genel amaç olarak sizin ve içerisinde bulunduğunuz toplumun diğer üyelerinin can ve mal güvenliğini de tehlikeye atıcı karar vermemesi gerektiğidir.

ve fakat sorun şudur;
gerek motosiklet gerek otomobil uzuvları olmayan bireylerin de kullanımı için özelleştirilebilir. maalesef ülkemizde bu konuya yoğunlaşmaktansa kestirip atıyorlar.
ehliyet ayrımları yapılmadan önce trafik polisleri ile epey mesaimiz oldu, sayelerinde hukuk sistemini tanıdım. her türlü zorluğu çıkardılar.

koltuk değneği ile yürümesi gereken kişi için 3 ya da 4 tekerlekli araçlar için ehliyet verilebilir. her engelin aşılma yöntemi vardır.

sanırım bu durumda hekimlerin görüşleri önem arz ediyor. ortopedi hekimine durumu detaylı anlatmıştım. rapora otomatik vitesli motosiklet kullanabileceğimi net olarak belirtmişti.

umarım anlatmak istediğimi net anlatabilmişimdir.

logos

Anladım. Kişi özelinde eğer 2 tekerlekli araç kullanımına mani yoksa veriyorlar. Tamam o halde, A ehliyeti alacak/olan arkadaşların ikna kabiliyetine kalıyor her şey...

Benim şansım ise 2010 da aldığım a2 ehliyetimin olması ve engelli değildim. Çünkü 2012 yazında rahatıszlandım ve engelli oldum. 1 sene boyunca yürüyemedim. Yürümeye başladığımda motor sevdası tekar alevlendi. 2015'te motosiklet fuarına gittm erkenden vitsli motora binmekte zorlandım. Bindikten sonra da sol ayakan vites atamadım. Tam ümitsizliğe kapılmışken şu an ki beğendiğim motoru aldım. Ve şu an 41 bin küsür km dir keyfle srüyorum. Grek uzun yol gerek kısa mesafede. Kar yağmadığı sürece binerim motora ki istanbulda kar yağsa bile tutmaması daha çok binmeme neden oluyor. Bu senenin kışı nasıl olacak bakalım.

Son düzenleme:
Selcuk bey benim sag bacak polio sekeli . Benim H + A2 ehliyetim var . Bunu yenilemek istiyorum . Bende aktif motor kullanicisiyim (35 sene) hatta ve hatta adana dan gürcistana bile tek motosiklet (yamaha xt 600 ) kendim gitmişliğim var . bana önereceğiniz tavsiye var mı acaba. Şimdiden teşekkür.

h+a2 almanız neredeyse imkansız nasil aldiniz şahsen mrk ettim

dirtyhary

Açıkcası bende ehliyeti yenilerken korkum vardı. Engelli olduğum için ehliyetimi iptal edecekler diye. Ortopedik engelliyim çünkü. Raporu aldığımda hiç yürüyemiyordum. İlk başta aile hekimine gittim oradan beni heyeti olan devlet hastanesine sevk etti. Hastaneden yeniden doktor doktor dolaştım. 200 tl harcı yatırdım. Öğleden sonra heyete çıktım. Heyet başkanı olan doktor da ben engelli olduğumda hastanede benim ile ilgilenen doktor olduğu için her durumumu biliyordu. Heyete çıkarken tüm doktorlara sorusu olan var mı ? diye sordu hiç bir doktordan ses çıkmayınca imzalar atılsın çıkışta alabilirsin dedi. Aldım çıktım. Ehliyet harcını bankaya yatırdım sonra ehliyeti yeniledim. Hiç sıkıntı yaşamadım. Hastanede hastalığınzı muayeninizi olun sorun olmazsa rahatlıkla yenilersiniz dye düşünüyorum.

Ehliyetim B sınıfı otomatil araç kullanabiliyorum.Bu ehliyetle hangi motorları kullanabiliyorum anlayamadım.

saygun

Size b sınıfı otomatik verilmiş ise kullanamazsiniz raporda ne yazıyor kodlar olarak

2 tekerlekli araç kullanamaz yazıyor.4 tekerli mi alacam

saygun

Tamam size verilen kod 47dir maalesef 2 tekerlekli araç kullanamazsınız. 4 tekerlekli dediğiniz ATVdir onun için B1 olmasi lazım size engelli b verildi ise otomobil kamyonet kullanabilirsiniz

Üst Alt