Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak aşık olmak çok daha zormuş..

cagrinan

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Üniversitede çok güzel bir kız sevdim.Ona olan aşkım okulun başladığı ilk gün oldu.okul yeni başlamıştı ve ben dersin hangi sınıfta olduğunu arıyordum birden onu gördüm bir sınıfın karşında kulaklıktan müzik dinliyordu.Sınıfı sormak için yanına doğru yöneldim sınıf burası mı dedim söyledi ve içeri girdim daha sonra aradan 5 dk geçti sınıfa girdi bana doğru yöneldi çok heycanlanmıştım.Yanına oturabilir miyim dedi tabiki dedim ilk derse birlikte geçirmiştik sonra bir yerde 1 hafta çalışacağını ve okulda olamacağını söyledi bende tlf numarasını falan aldım gelişmelerden seni haberdar ederim dedim hikaye böyle başladı.

Daha sonra arkadaşları çalıştığı yerde biriyle tanıştırmışlar o çocukla çıkmaya başladılar bizim aramızda benim onun söyleyişiyle alıngalık yüzünden açıldı tam 1,5 yıl dan fazla o çocukla çıktı biz hiç konuşmadık görse bile selam vermeyecek kadar düşünün ama ben hep onun iyi olmasını diledim çünkü çok seviyodum ona bir zarar gelsin istemiyodum.Sonra o çocukla kötü bir şekilde ayrılmışlar daha sonra başka biriyle de olsa da o çocuğa aşık olmuş onun söylemiyle diğerleriyle yapamadı tabi...

okulun 5. yılı son sene biz aynı sınıftayız aramız çok az olsa düzelmeye başladı daha sonraları ilerledi epeyce birbirimize herşeyi anlatıyorduk çok şey paylaştık hala hiç bişey söyleyemedim...bir gün bir yerde otururken birinden hoşlandığını söyledi bana dünyam başıma yıkldı bişey söyleyememek hiç bu kadar kötü olmamışttı...
İlerleyen zamanlarda benimde hatalı ama isteyerek sadece çok sevdiğimden yaptığım davranışlarla ilgimi anladı beni uzaklaştımak istedi kötü bir kavga ettik hatalı oldu belki ama çok sevdiğimden kendimi kontrol edemedim okulda günler geçti gitti sevdiğimi söyleyemeden okul bitti....kpss sınavına girene kadar hiç bişey yoktu haziran ayında biriyle çıkmaya başlamış temmuzda bunu facebook hesabına yazdı..dünyam başıma yıkıldı herşey iyice kötüye gitti şimdi o çocukla evlenecek falan dediler söz falan kesecekler dediler geçenler de doğumgünüydü ona son bir msj çekmek istedim işte mesajım:

'Yeni yaşın kutlu olsun güzel gözlü prensesim iyiki doğdun.evleneceğini söylediler sanırım bu senin kutlayabileceğim son doğum günü olacak.Sana yazmayacam artık ama ben hep bu tarihi kutlayacam.sana sevdiğimi söylemek hiç nasip olmadı ama şunu unutma her masalın bir prensesi olur ve ben seni çok sevdim prensesim kib'

İşte bu mesajla kutladım doğumgününü cevap gelmedi tabiki engelli olarak aşık olmak çok çok çok daha zormuş.....

Herkesin sevdiği kendine göre prens ya da prenses..:) Bu mesajın sevdiğin kızı etkilediğini düşünüyorsan yanılırsın sana sadece üzülmüştür... Cevap yazmamış olmasınada şaşırmamalısın, üzülmemelisin.. Seni sevmiyor işte.. Sakatlığınla hiç alakası da yok bence.. Birde kısmet meselesi Allah alnına yazmış olsaydı onu kim önüne geçebilirdi? Ne ya da neler engel olabilirdi ki? Büyütme gözünde gönlünde bu meseleyi.. O da herkes gibi biri işte.. Sen hasta olduğun için (aşık) onu prenses sanıyorsun..:)

İyileşeceksin..:)

Sonra kendine kızacaksın, iyileşmemek için kendini zorlama derim.. Kendini o aşk acısı denen tada alıştırma.. Kaybedeceğin zamana yazık olur..:)

Sonuçta masalını kendin yazıyorsun yani marifet sevilende değil sevende...Yepyeni bir masal daha yazmak kısmet olabilir. Ama sonu güzel bitsin inşallah..:)

Senı anlıyorum bende lisede 1. sınıfta birini ilk gördüğüm andan beri sevdim 3. snıfta anca söyledım ona her sene arkasında otururdum ne yapar ne eder arkasındakini kaldırır kendım oturudum:) çok iyi geçinirdik. onu anlatamam yaradan ne kadar güzel huy varsa ona vermişti sanki. çok çok güzeldi bi an olsun aklımdan çıkmazdı öyleki bi kaç defa inmem gereken durakta değilde başka duraklarda indim

bi gün söyledım aldığım cevap ne sen söyledın ne ben duydum senı kardeşim gibi biliyorum dedi. öyle olmadı tabi söylediğime bin pişman oldum çünkü uzak durmaya başladı hata konuşmaz oldu. fkt emın ol aradan geçen yıllar dertleri siliyor. inş senınde ona olan aşkın tez zamanda biter göreceksın sende benım gibi geçmişine güleceksin:).

Kardeşim senin yaşadığın şeylerin benzerini bende yaşadım. Bende üniverstede aynı sınıfta olduğum birine hastaydım. Okul bitikten sonra söyleyebildim ama o reddetti beni. İlk zamanlar biraz üzüldüm ama zamanla alıştım unuttum. Sende unutursun merak etme.

Boşuna demiyorlar zaman dertlerin ilacıdır.

Eger bırınden etkılenmeye veya asık olmaya basladıysan
daha yolun basındayken gidip söyliceksin
bu durumlarda genelde çekingenlik veya utangaçlık cok oluyo
bende seninle aynı derdi yaşadım sölemedim uzun bir süre sonra söyleyincede hepden kaybettim ama artık geçti bundan sonra etkilendigim biri olunca 2 3 gun sonra ona duygularımı sölıyorum kabul etmese bıle kendımı ona kaptırmadan hayatıma başka bir arayışla devam ediyorum
Yanı anlıcagın Hayatına Engel koyma açık sözlu ol yeter :eek:

öncelikle umarım derdin kısa sürede biter yanlız benim karsı oldugum konu su,''Engelli olarak aşık olmak cok zor'',Biz engelli olmayı kendimiz seçmedik takdir-i ilahı bu kader 30 yasında bir kaza sonucuda olabilirdi o zaman cok asık oldugun ve birlikte oldugun kız seni sonradan engelli oldun diye terketse dahamı iyi olucaktı,o yüzden beni engellim var diye kabul etmicek bir insanla muhattap bile olmam acıkcası..
inşallah senin için hayırlısı neyse o olur ama üzüldüm adına

Allah hepımıze o aşkı o sevgiyi yaşatır inş ama tek farkla inş bu sefer aşık olacağımız kişi eşimiz olur.

Kız sana hiçbir zaman karşılık ya da umut vermemiş, sen bunu bile bile platonik aşk besleyip kendini üzmüşsün, yani özetle zayıf davranmışsın, karakterinin zayıflığını engelinle bağdaştırıp bu sefer de güçsüz görünme bence.

Bazı engelli arkadaşlarımız yaşadıkları tüm olumsuzluklardan engelliliklerini sebep gösteriyorlar, bunu yapmak bizleri zavallı, güçsüz, muhtaç konumuna sokuyor ve insanlar bize otomatikman acımaya üzülmeye başlıyorlar, ben bundan nefret ediyorum. Yaşadığım kötü şeylerin sebebi asla engelim olamaz.

doğru zamanda doğru kişinin olduğunu nereden bileceksin. bu sadece söylem. bence kimse doğru zamanda doğru kişi kavramına vakıf olamaz. herşey KADER çizgisinde gerçekleşir. doğru zamanda doğru kişiyi bulduğunu zannerdersin ama fiyasko çıkar. sadece sabır ve samimiyet gerekir.

engelli olarak aşık olmak neden zormuş bunu anlamadım.gercekten sacmalamışsınız.ne demişler aşkın gözü körmüş. insan aşık oldumu sevdıgının ne bedensel engelini ne özrünü ne kötü huylarını görür. birine aşıksan gider adam gibi söylersin. ya evet der yada hayır. bu dünyada tek reddelilen senmısın. sankı saglam ınsanlar reddedilmiyorlarmı. bu hayatın kanunu bu. aşkına karşılık bulamamanın sebebini özründe aramak cok büyük acizlik.insanların sana acımasına kızıyosun.ama önce sen kendıne acıyosun.ben 18 yaşımda özürlü oldum. sag ayagım diz altı protez. bir cok sevdıgım oldu benı sevende cok oldu . kalbını kırdıgımda kalbımı kıranda oldu. ama sunu söyleyeyım bu zamana kadar bir tane engelli kız arkadasım oldu o da benı terkettı. aşk bu işte

yeşillili sana katılıyorum.rotindaanında dediği gibi zaman herşeyin ilacıdır hatta zamanın terside herşeyin ilacıdır :) (namaz)....
umuttacar insanlar sakat diye illaki sakatı sevecek diye bir kaide yok.ben sakatım,şimdi sende sakatsın diye sana ve tüm sakatlara mı aşık olmalıyım sadece.beni etkilemediysen buna mecburmuyum.birilerini sevmek insanın elinde değildir.önemli olan hayatta olumsuzlukların üstesinden gelebilmek ve acılarla olgun bir şekilde başa çıkabilmek!!!

Umut acar sanırım senın çevren senı hor görüyor dışlıyor küçümsüyor nede olsa engellisin. bu düşüncelerın bundan olsa gerek. erişilmez konusunda mubalağa etmişsin bi engelli olarak aslında kendını hor gördüğünü ispatlamışsın. Aşık olduysakta onurumuzu gururumuzu incitirmedik kimseye. Her karara saygımız sonsuzdur kimse bizi sevmek zorunda değil. Kadınlar haklı olarak ömür boyu onlara bakabilecek maddi durumu iyi erkek isterler. engelliymiş, çirkinmiş, şişmanmış bunlar erkeklerın bakış açısı aslında.

İnsan aşık olduğu sırada mümkün değil onsuz yaşayamam der. unutamam bu mümkün değil der o an yaşadığı acıyı ömür boyu sürecek sanıyor oysa o kızı şöyle bi 5 sene görmezse hiç bişeyi kalmaz. o kızı hatırladığında hiç bi hisduymazsın artık aşk bitmişir insan kensıne gelmiştir.:D

şimdi sana takma kafana boşver demek istemem kardeş..bende engelliyim bende de çok oldu kesinlikle katılıyorum seni anlıyorum..herkes yanında daha iyisini istiyor sanırım sorun orda kaynaklı insanların özünde hava yatar..kız arkadaşım vardı sürekli sinamaya cafe ye giderdik ama hiç yürümezdik yürümeyi severim yürüyelim dediğimde hep bahaneler vardı yıllar sonra öğrenmedim bana söyledi seninle yürümekten nefret ediyorum sen engellisin demişti..helal olsun herkes o kız arkadaşım gibi olmuyor..bu hep böyle olacak arkadaşım bazen ak la karayı bi arada görürsün ümidi tükenen kişiler engelli biriyle evlenir ama asla aşık olmazlar...yaşamak lazım anlatılmıyor herşey..

ya engelliyken sağlıklı biri tarafından sevilmekkk..:confused:

sevmekte sevilmekte güzel bişi ama şükür etmekte önemli herşeye ragmen hepimiz insanız :)

Kardeşim siz kendiniz kuruyorsunuz biraz engelleri beynininzde bende Üniversitede sevdim eşim normaldi bak şimdi evliyim yapmayın böyle şeyler arkadaşlarım bakın kısmet diye birşey var alın yazısı var zamana bırakın herşey olur

Bir insan kendine ve engeline uygun kişye bağlanmalı karşındaki insan farklıysa senden iyi durumdaysa zamanla bıkacaktır senden onun için sonuda hüsrana uramam için kendi engeline uygun kişlirle alakadar ol aşka da arkadaşlığada sonu hüsran olmasın benden iyi durumda birini asla kabul etmem ve sonrada sorun yaşamam piskoljimide bozmam

Hep aynı masal ve aynı kahramanlar; kimse yanlış anlamasın ama herkesin hikayesi aynı tabi ki benim ki de...

Öncelikle herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim..aşk için insan seçemiyosun bu engelli bu engelsiz diyemiyorsun olmuyor bu öyle....bana kızanda olmuş duygularımı anlayanda olmuş inşallah geçer bu kalp acısı diyelim ama çok sevince kalpten atması zor oluyor bir de bazı arkadaşlar seni sevmiyor işte niye böyle yapıyosun ya da ona benzer şeyler yazmışlar saolun hepiniz yine:) aşk bir insanın dünyadaki herkesten farklı olmasıdır karşıklı da olmayabilir karşılığı olacak diye aşkı seçeni hiç görmedim ben....engelli olarak sevmek çok zor ne derseniz deyin bedensel engel insanları ister istemez etkiliyor bir arkadaşım çok güzel yaşmıştı hava atma duygusu diye bende ona katılıyorum insan yanında taşımak istemez bu benim sevgilim diyemez yani...değerli fikirleriniz için tekrar teşekkürler.

Üst Alt