Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli olarak desteğe ihtiyacım olduğu için tayin istedim, ancak kabul edilmiyor?
ailem izmierde ikamet ediyor
kendi kendimi idare edemiyorum bu yüzden tayın istiyorum ama olmuyor
karşı kurumun beni istemesi lazımmış ben de dilekçeler gönderdim olumsuz cevaplar geldi. bi yerde hata mı yapıyorum acaba?beni yönlendirebilir misiniz
Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin ek-3âüncü maddesinin Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği başlıklı maddesinde âİlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir. Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.â
Bu hükme göre istediğin kuruma dilekçe gönderebilirsin maalesef araya koyacağın birileri yok ise zor, bende dilekçeler gönderiyorum ama maalesef olumsuz çoğu bakalım bekliyoruz hayırlısı..
Madde geçerli çalıştığın kurum göndermiyorsa bu madde açılır gerekli işlemler yapılır ama çalıştığı kurum gitmesinde herhangi kusur sorun çıkarmıyor karşı tarafın istemesi gerek karşı tarafın verdiği olumsuz cevaplar her ne olursa olsun yapa bilecek birşey yoktur madde geçersiz karşı taraf için -kurumların kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır- yani karşıda yer olsada bile keyfine göre yer yok deseler yapa bilecek tek şey sizin değiniz gibi torpil.
Aynen öyle önemli olan karşı kurumda yer olması canı istemesi tabiri caizse keyfi olması lazım seni alması için bana gelen olumsuz cevaplar içinde o kadar komik şeyler yazmışlar ki hayırlısı her şeyin bir vakti saati var elbet..
O cevaplardan sadece size gelmiyor ben 2 yıldır tayin derdindeyim ne hata ettim üniversiteye tercih verdim 91,52 puanla türkiye 200. sıradaydım değmedi :s
Misal devlet personel sayfasında bu bahsettiğim görüş var zaten ben buna istinaden kurumlara dilekçe gönderiyorum devlet personele de göndermiştim ne komiktir ki görüşü olmasına rağmen aday memurun tayin yapamayacağı ile ilgili cevap yazmışlar yani kendi görüşüne ters bir kere, 11 mayısta nakil için kadrolar açıklandı kadrosu olanlara dilekçe gönderiyorum başka bir kurumun kadrosu olmasına rağmen bana gelen cevapta 2018 mali yıl içinde kadro izni yoktur diyor var işte yayınlamışsın resmen baştan savma başka bir şey değil de hayırlısı bakalım ya Allah büyüktür ne diyelim en azından çabalıyoruz gerisi Allah kerim artık
arkadaşlar çoğunuz yeni memur olmuş ne çabuk tayin istiyorsunuz
adaylık sürecinizi doldurdunuz mu mesala ?
emel hocam sanki siz daha yeni memur oldunuz geçen atamalarda adaylık süreciniz bitmeden en az bir yıl en fazla 2 yıl zaten tayın isteyemezsiniz kabul olmaz
bunlara dikkat edin lütfen
ama bazı kurumlar da hem fikiriz belediye gibi vs malesef ki zorluk çıkartıyorlar ve tayin olayı yok becayiş durumu var oda güzel aslında ama denk getirmeniz gerek
Devlet Personelin sayfasında engelinin tayin yapabilmesi için görüşü var fakat biraz üstü kapalı bir konu çoğu engelli bilmiyor biz bu görüşe istinaden kurumlara dilekçe gönderebiliyoruz ayrıca bilirsin ki üniversiteler de çakılı kadro fakat yine engelliye ayrıcalık tanınmış ve tayin hakkı verilmiş bana 3. ayımda muvafakatımı verdiler bile ve üstelik süresi yok normal insanlarda 2 yıl süresi varmış kurum buldun buldun bulamadın tekrar sıraya giriliyormuş zaten burada önemli olan karşı kurum yani kurumun engelli açığı olması gerek ve isterse aday memuru da alabilir ona kalmış bir şey misal üniversitelerde iş rektörde tamam derse oluyor.
Aklınızda olsun farklı bir şehire atanır ve ailenizden uzak kalırsanız yavaş yavaş kurumları yoklamaya başlayın çünkü bu işler ha diyince olmuyormuş şu an benim kurumumda 3 senedir gitmeyi bekleyen engelli bir arkadaş var kurum bulamamış yani böyle bir hak verildiyse yavaş yavaş bakmak lazım. 11 mayısta yine devlet personelde nakil için kadrolar yayımlandı buna istinaden ve engelli maddesiyle birlikte o kurumlara dilekçe gönderiyorum ben Ankara istediğim için kurum yönünden şansım biraz daha fazla ama hep bakanlık oralara da birileri olması lazım ama yok ve çoğu olumsuz geliyor hizmetinize ihtiyaç duyulmadığı için diyor ya da adaylığı bahane ediyor ya da son çıkan listede kadrosu olmasına rağmen 2018 yılı içinde kadro izni verilmediği için diyor nasip kısmet artık üniversitelere gönderdim onlar dönüş yapmadı daha bekliyoruz bakalım hayırlısı..
Becayiş içinde aynı ünvan ve aynı kurum şartı dışında başka bir bilgi bulamadım engelli engelli mi olmak zorunda engelli normal insanla olur mu adayken yapılır mı çalışma süresi şartı var mı onlara bakıyorum herkes için hayırlısı
aile ve sosyal politikalar bakanlığına başvurdunuz mu.sonuçta bize onlar yardım edebilirler düşüncesiyle ben gittim.red cevabı ermediler ama olur da demediler.11 mayısta atama kontenjanları açıklandı ya atamaları bayramdan sonra mı yapacaklarmış ne
bu arada dediğin gibi ha deyince olur sandım ama öyle değilmiş 4 yıldır burdayım
Bende oraya daha bir umutla yazdım ama bana aday olduğum için olumlu dönmedi halbuki görüş var ama işte sanırım birbirleriyle iletişim kopukluğu var mail attım sonrasında böyle bir görüş olduğunu ona istinaden yazdığımı ne yapmam gerektiği ile ilgili ama benim yazdığım o görüş maddesinin aynısı bana kopyala yapıştır yaptılar hiç anlamadım daha da uğraşmadım ama sizin adaylık kalkmıştır biraz daha rahat olabilirsiniz.
Lisans mezunuyum vhki olarak atandım 4.5 yıllık memurum.vergi imdirimi içim başvurdum. Süresiz yararlanabilirsiz yazısı geldi.şimdi tayınen izmire başka bir kuruma geldim.burada maasım düştü.önceki iş yerimde ek ödeme vardı.kurumumdaki muhasebeci ye vergi indiriminden yararlanıp yararlanmadığımı sordum. Bilmiyorum önceki işyerindeki değerleri girerek maaşı hesapladım dedi.acaba ben en düşük memur maaşı mı alıyorum? Merak ediyorum benimle aynı statüde olqn var mı.
Rapor % 78.