Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak emekli olan kişi işe girince maaş kesilirmiş!?

Konular
97
Reaksiyonlar
0
Abim,%55 oranın engelli.ve emekli oldu sigortadan maaş alıyor.neyse çalışmak için işe başvurdu temizlikçi olarak işe girecek ama demişlerki vergi indiriminden yararlanıyorsan işe girersen maaş alamazsın bir daha türünden birşeyler demiş sgkurumu.
nedir bunun ayrıntısı..

ağbinin aldığı maaşın tahsis numarasını yazsana ssk bakalım doğrumu söylemiş yalnışmı söylemiş anlarız

tahsis numarasını bilmiyorum.şimdi aradı.demişler çalışmaya başalrsan bir daha emekli maaşı hiç alamazsın demişler.mantıken uygun değil.maaştan kesinti olabilir belki ama maaşı tamamen kesmek hatta işten çıkınca bir daha alamamak hayal ürünü sanırım.nedir bunun resmiyeti
yani engelli olarak emekli olarak tekrar özel sektörde işe girerse ne oluyor resmiyette

ağbin malulen emekli oldu ise ve tahsis numarası 1 rakamı ile başlıyor ise çalışamaz eğer ağbin vergi muafiyetinden yaşdan emekli oldu ise ve tahsisis 2 ile başklıyor ise çalışır

malulen değil..engelli olrak çalıştı emekli oldu...

cvp lütfen.emekliliği engelli olarak olduğysa yine tahsis numarasına bakılır mı?

sana dedimya bende engelli olarak emekli oldum vergi indirim ile ve çalışma hakkım var sana cevap verşiyorum ya sana kim cevap verecek samanlıkta iğne arattırıyorsun sana söyledim engelli erken emeklilik işe çalışır ya senin ağbin yalnış anladı lafı işe girer emekli olarak çalışır buna görede işe girişi yapılır resmide ama dediğim gibi ise çalışamaz daha ne sorusu soruyorsun

çalışmasını resmi olarak olursa ve dediğim gibi emekli ise maaş hiç bir zaman kesilmez önceden muhasebeciler hata yapıyordu emeklisin seni unutup normal çalışan olarak gösteryordu ozamanda aylık kesliyordu muhasebecinin hatasından destek primine tabi olarak çalışabilir ağbin ama malulen emekli değilse %55 oran ilede malulen emekli olmaz

evet oda benim dediğimi diyor zaten farklı ne varki

hila72 Bir dövmediğin kaldı onuda yapı ver . tam olsun

İnsanlar Anlamadıkları için Soru sorarlar zaten. Sende 2 bilgi verdin diye bastın kalayı keşke cevap vermiyeydin daha iyidi .

tHe_GaMe verilen cevabı yok sayan kişi emeğe saygısızlık yapıyor hilal çok net cevaplamış ona rağmen arkadaş dalga geçer gibi tekrardan -cevap lütfen- diye yazmış. Hilal in tepkisi haklı.

@tHe_GaMe
bende farkındayım sert davrandığımın iki gündür sinirlerime hakim olamıyorum elimden geleni yapıyorum ama kendime sahip olamıyorum çok steresdeyim farkındayım bende 3 yıldır iş kazası aylığımın bağlanması için uğraşıyorum sabır falan kalmadı iki yıldır sgk ile uğraşıyorum en sonunda haklı çıktım mahkemeye vermeden bu seferde aylığın bağlanmasını bekliyorum aylık bağlama ekranları açılmıyor ne zaman açılacağıda belli değil ankaraya kadar 30 yeri aradım birde bunun üstüne üslük bu sitede bir üye kendini bayan olarak yazmış meşaj attı inandım üzüldüm sonra erkek olduğunu anladım dahasıda var farkındayım ama anlatıyorum iyide hemen bana kızmışsın bende artık dayanamadım o üye hoşgörümü bitirdi ya sana anlatsam sende sinir olursun

bulduğu maklede yazanı bende yazdım kızmadan ay bak gene sşinirlendim

Arkadaş tahsis numarası olayını anlamamış ve malul değil erken emekli olduğunu belirtip tahsis numarası olayını tekrar sormuş.
Bu, cevabı yok saymak olarak algılanmamalı. Herkesin konulara hakimiyeti ve anlama kapasitesini aynı kabul edip standarda bağlamak yanlış.
Daha sakin ve sabırlı olunmalı, karşımızda bilgisayar var evet ama karşı bilgisayarın karşısında da etten kemikten, dahası duyguları olan bir insan var.

@Ufukalp
aslında hemen kızan biri değilim ben sertte davranmazdım ben üzüldüğüm şeyler oldu hata bende kim ne derse desin benim anlayışlı olmam gerekir o kişide anlamamsı normal korkmuş çekibnmiş ssk daki memurun dediklerinden daha fazla ayrıntılı anlatmam gerekirdi benimde üzülmem yada steresde olmam başkalarını kırmamı gerektirmiyor benimde özürdilerim o kişiden de

Üst Alt