Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak emekli oldum. Sistemde Yaşlılık aylığı olarak görünüyor..?

Tolga1974

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben %41 engelli olarak vergi muafiyetinden emekli oldum. E-devlette henuz yatacak maas gorunmuyor ve Yaslılık Aylığı olarak geciyor. Vergi muafiyeti yada engelli yazması gerekmez mi. SGK' dan daha evvel hesapladıgım maastan daha mı dusuk alırım bu durumda. Saygılar, Tolga

Tolga1974 Yaşlılık Aylığı olarak görünür. Yani yaşlılık aylığı bağlanır. Yaşlılığa takılmayın 4-a statüsünden emekli olan normal kişilerde de yaşlılık Aylığı olarak kanunda uygulanır. Maaşta bir düşüklük olmaz. Yatan primleriniz ne kadar yüksekse (2000 öncesi ve 2000-2008 arası günler çok farkediyor) o kadar fazla maaş alırsınız.

Ayrıca SSK dan Vergi indirimi ile emeklilik yani yaşlılık aylığı almahakkı kazananlar SGDP (Sosyal Güvenlik Destek Primi) ile Engelli raporunu İş-Kura kayıt ettirerek Engelli personel olarak işyerlerinde çalışabilirler.

Tolga1974 - ekteki gibi...

Üst Alt