Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak emekli olup tekrar çalışmanın avantaj ve dezavantajları nelerdir?

çınarcıklı

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim merak ettiğim engelli statüsünden emekli olup maaş alanlar tekrar maaşlı bir işte çalışırlarsa kazançları yada kayıpları ne olur?Yani maaştan kesinti yada maaşı komple kesme gibi hangi olaylarla karşılaşılır biraz bilgi verirseniz sevinirim.

Güzel soru, cevapları takipteyim.

Emekli olmuş insanın yeniden çalışmaya başlaması kendine dezavantaj olmaz emekli maşının %15'i sanıyorum kesilir çalıştığı yerden ücretini alır maaşını ikiye katlar.DEZAVANTAJ İŞSİZ engelliye olur adamın hiç bi geliri yok emekli engelli onun yerine işe girer işsiz adam işsiz devam eder nasıl bir kanunsa çalışamaz bu insan yatsın diye maaş ödüyor sonra çalışmasına müsade edip işsiz insanın önünü kapattırıyor ilk önce işsizler bir işe kavuşsun sonra emeklilerde çalışsın bişey demiyorum ama düzen bozuk...

ben malülen emekliyim keşke calışa bilsem 700 -750 emeklimaaşı al tekrar calışma ev kira birde cocuk okutuyorsan yandı gülüm keten helva gelişmiş ülkelerde millet emekli olduktan sonra dünya turuna cıkıyor biz evden cıkamıyoruz masraf olur! diye emekli olup calışan arkadaşlarımıza boşuna kızmayın bu arkadaşlar calışmayıpta dilensinmi çok yanlış düşünceler zaten birçok engeli kardeşimiz askari üçretten vasıfsız calışı yor aldıkları maaş belli ayın yarısını zor cıkarıyor

allaska kardeşim kızmıyorum demek doğru olurmu?ha haklıdır kendine göre bişey diyemem ama 700-800 Allah ne verdiyse geliri var hiç geliri olmayan napsın o zaman? benim gelirim olmıcak ama benim girebilceğim işe emekli biri gircek sen olsan ne düşünürsün?tamam emeklinin maaşı az ama işsizleride ezdirmesinler engelli kadrosundan değilde emekli kadrosu açılsın ordan çalışsın engelli işsiz birinin önünü kesmesin...

sende haklısın fakat geçim cokzor ben calışırken aldıgım maaş cok düşüktü hafta sonları da ek işyapıyordum 7 gün calışıyordum ayakta duracak halim yoktu omurga iflas etmiş fakat genede dilenmeyip ufak tefek işler yapıyorduk rızkımızı cıkarıyorduk engelin ileri derece degilse iş kolaybulursun engelin fazla ise iş sahipleri raporlu fakat saglam adam arıyor işbulmakta zor ala kolaylık versin

Slm arkadaşlar.ben 2002 de öğrtmenliğe başladım.istesem ne zaman emekli olabilirim.engelli kadrodan işe girmedim.normal kpss girdim öğretmenliğe başladım.
Birde öğretmenlikten emekli olursam başka bir kuruma engelli girebilir miyim.% 40 ortopedik raporum var.

Malulen emekli olanlar çalışamaz,ancak emekli aylıklarını kestirerek çalışmaları mümkündür.
Vergi indirimi ile erken emekli olanlar ve normal emekliler SGDP (sağlık güvenlik destek primi) ne tabi olarak çalışabilir,her iki maaşı da birlikte alabilirler.
Emekli aylıklarından da hiçbir kesinti olmaz.

2002 de işe kadrolu başlamışım.% 40 ortopedik engelliyim.istesem ne zaman emekli olabilirim.

Sağ olasın ufuk kardeşim benimde merak ettiğim buydu demekki malulen emekli olanlar çalışırsa maaşları kesiliyor vergi indiriminden yararlanıp emekli olanlar ise emekli maaşını net olarak alabiliyorlar.Bu arada kimse emekli olduktan sonra ikinci bi işte çalışmak istemez ama şartlar bırakın emekli olmayı daha emekli olmadan ikinci bi işte çalışmaya itiyor insanları.

Çınarcıklı kardeş,kimse kimseyi çalışıyor diye eleştiremez,kimsenin yöndeki eleştirisini dikkate almayacaksın.
Çalışan,emek veren,alın teri döken ve karşılığında ücretini ananın ak sütü gibi hakeden sensin,gerisi boş.

Merhaba arkadaşlar, şu anda %90 Engelli olarak çalışıyorum ve işe engelli olarak 2003 yılında girdim. Şubat ayında emekli olma hakkım oluyor lâkin şimdi askeri ücret alıp zor geçinirken emekli olunca 800 TL maaşla ne yaparım diye kara kara düşünüyorum!

Emekliliğe başvuru yapmadan çalışmaya devam mı edeyim? Duyduğuma göre Öyle olursa emekli olacağım zaman alacağım maaş düşüyormuş!! Ne kadar düşüyor onuda bilmiyorum! Bilgisi olan var ise cevap versin lütfen.

Yoksa emekli olup mu tekrar işe girmeye çalışayım. Şu durumda bana ne tavsiye edersiniz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Emekli olmadan, yani emeklilik başvurusu yapmadan çalışmaya devam mı edeyim arkadaşım?

Üst Alt