Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak iletişimde yaşadığınız sorunlar nelerdir?

nacar

Aktif Üye
Konular
129
Reaksiyonlar
0
engellilerin iletişimde yaşadığınız sorunlar nelerdir lütfen acele cevap verirseniz sevnirim

Belli bi mesafeden sonra karşımdaki insanın yüz ifadesini görüp anlayamıyorum, karşımdaki kişi ise beni aptal yerine koyuyor.
Günlük hayatta bunun gibi buna benzer şeyler çok yaşıyorum ama alıştım.

Şu varki onlar benim durumumda olmadığı için anlamıyorlar.

ortopedik engellilerin vucut dilini kullanaması inandırıcı olmak konusunsa zorluklar çıkarıyor.

ortepedik engelli oğlum var ben bile daha alışamadım yazmam gerekeni biliyorum ama kelimelerin yerini bulamıyorum nasıl anlatmalıyım şimdi bunu sandayesine oturtup gezmeye çıkardığımda acır gözle bakıyorlarya ona kızıyorum ...............bu nasıl anlatılır sandalyesini ben kullanıyorum sandalyesini ben iteliyorum sandalyesini ben sürüyorum sandalyesini kullanırken ben yardımcı oluyorum hangisi doğru

hangi konuda iletişim... örneğin ; ben gece körlüğü hastasıyım görüntüde bişey yok ama gece görmüyorum iş için iş kura gittiğimde örneğin toplantı günlerinde işe alımlarda bedensel engellilere davranışları bana bile ağır geliyorsa diğer arkadaşlarımıza davranışları işverenlerin bana sıra geldiğinde sen engelsiz engelli sayılırsın deyip işe almaya çalışmalarından tiksiniyorum.... kendi hayatımdan örnek veriyorum ben sağlamım diye bana ayrıcalık tanınması bile bana ağır geliyor bu insanlarn nesiyle iletişim kurucamki... aynı işe şirkete gelin bide orda görüşelim deyip çağırılan daha önce hiçmi hiç tanımadığım 2 arkadaş bide ben şirkete aynı anda gittiğimizde diğer görel engeleri olan arkadaşlara gözlerimin önünde yapılan muameleyi görünce inanın gittiğim için kendimden tksindiğim çok oldu ve o iki kişi işe türlü bahanelerle gözümün önünde işe alınmadı banada onların yanında sigorta evrak listesi verildiğinde inanın ben bu işi yapamam dediğim oldu.... şuanda 4 yerden çağırılıyorum ve sırf yanımdaki arkadaşlarıma yapılan muameleyi gördüğüm için gitmedim... yani sonuçta iletişime geçilicek sıfatta insan göremiyroum....

Mesele sosyal hayatsa iş yerinde yanında görmek istemeyen insanlar sosya hayatta yanında görmek isteyecekmi... inanın kendi adıma tek sıkıntı yaşamadım engelimle ilgili hatta oh ne güzel erken emeklilik keşke bizdede olsa budamı engel sayılıyor diyende çok gördüm... ama bi elim olmadığında bu güler yüzlü görünen insanların hepsinin beni yanında görmek istemeyecekleri riyasında olacakları fikri aklıma düştükçe insanlardan uzaklaşıyroum...

Mesele aşk vs bu tarz bi örnekse ; zaten normal ilişkiler artık aşk olmaktan çıktı bizimki nasıl aşk olsun...

velhasıl ne sosyal hayatta nede iş hayatında iletişime geçemiyor arkdaşlarımız lakin ben kendim hiç bi sıkıntı yaşamadım ama çevremde yaşayaan arkadaşları görünce insanlardan tiksindim... Belki konu bu değildi sormak istediğin ama genel olarak... keşkelerle geçecek ömrümüz...

erdalakbay söylediklerinde çok haklısın bende işle ilgili aynı durumları yaşadım ama şu var ki, keşke demek yerine elimizden gelenin en iyisini yapıp gerisini Allaha bırakmak en iyisi olacaktır diğer insanlar ne düşünürse düşünsün ne yaparsa yapsın onlar bizleri anlamazlar, anlayamazlar bunu hepimiz biliyoruz..

erdalakbay;

olayı çok güzel aydınlatmışsın abi insanlar küçümseyerek bakıyorlar acaba benmi çok alınganım diye düşünüyorum zaman zaman

Üst Alt