Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak ise başladım. Son 2022 aylığımı almalı mıyım?

LugaL

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, ben 30 Ocak 2020 tarihinde (yaklaşık 1 hafta önce) bir fabrikada engelli olarak ise başladım. Engelli maaşım ise her ayın yedisinden yedisine idi. Yani bir hafta kalmıştı maaşımı almama fakat 30 ocakta SSK girişim yapıldı. E devlette ödemem hazır gözüküyor fakat yardım durumu sskdan dolayı feshedildi gözüküyor. Sizce son maaşım yatar mı hesabıma? Yatsa bile çekip kullanmalı mıyım? Sosyal hizmetlere gittim, bana "çekme kullanma yoksa faizi ile geri isterler senden" dediler. Bu doğru mu? Kesin olarak bilgi sahibi olan kişiler yardımcı olsun lütfen ve özellikle kalem abladan cevap bekliyorum.

Maaş PTT yattı ise maaş çek.

2022 maaş türü peşin ödeniyor, yersiz ödeme oldugu icin geri isterler

LugaL

Arkadaşım, kesin olarak 2022 maaşları peşin yatar, buda sizin duruma göre hak etmediğiniz maaşı almış olursunuz.

Sgk girişiniz olmuş ise iş yeriniz ayın kaçında sizi sgk lı göstermiş en önemli konu budur, sgk başlangıç tatihi ayın 7 sinden sonraysa sorun yok ama bir gün önce sgk bildirimi yapılmışsa yatan para maliye tarafından geri alnır.

_SEP_ maliye ne alaka? Maaşı bana ödeyen kaymakamlık. Sigorta girişim 30 ocakta yapıldı, maaş günüm ise 7 şubat. Ocağın sonunda e devlette hem SSKdan dolayı maaşın kesildiği gözüküyordu hemde ödemeniz hazırdır diyordu ve bugün ödeme hesabıma yapılmış. Ben en iyisi kesin olarak kaymakamliktan bilgi alayım böyle olmayacak.

2022 maaşı için ne yapmak gerekiyor yardımcı olur musunuz?

Suret

lllerde valilik binasında ilçelerde ise kaymakamlık binasında bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvuru yapıız,gelir testi yapılır ve uygun bulunursa yardım yapılır.

Son düzenleme:
Bu maaşı alırsan işten çıktığında 2022 maaşı bağlatmak istediğinde ilk maaştan itibaren 4 maaş boyunca her maaşta maaş tutarının 1/4'ü kadar kesinti yapılır, Bilgine. Onun dışında aynı şey benim başıma geldi fakat maaş geri alınmadı, bana maliye veya vakıftan herhangi bir bildirim gelmedi.

ALBiNOGER peki bu sizin başınıza ne zaman geldi? Yani yeni bir tarihte mi yoksa geçmiş yillarda mi oldu. Eger geçmiş yıllarda olduysa, o zamandan bu zamana kadar yasa değişikliği olmuş olabilir.

Maaşı çekerseniz faiziyle beraber sizden alırlar bu kesindir. SGK girişinizden önce yatmış ise çekebilirsiniz. SGK'dan sonra yatmışsa kuruşuna kadar faiziyle alırlar.

@mutineer901 bundan kesin olarak nasıl eminsiniz? İlgili konu ile alakalı herhangi bir yasa varmi? Yada başınıza veya çevrenizden birilerinin başına geldi mi? Bknz. Yukarıda @ALBiNOGER arkadaş kendisinin başına geleni özetlemiş. Faizi ile alırlar diyen arkadaşlar konuyu daha detaylı bilgilendirse iyi olur...
@Kalem abla sen ne dersin bu konuya?

Sigortalı işe başlayan biri asgari ücretli çalışan biridir. Engelli maaşı almak için hem muhtaç olmalı hem de engelli olmak gerekir. Asgari ücretli çalışan biri muhtaç olma kapsamından çıkar. Yani o para yatsa da almaman gerekir.

Üst Alt