İşe girişlerinde %60 ve üzerinde engel oranına sahip olanlar malulen emeklilik hakkına sahip değillerdir. Ancak işe girişten sonra engelli hale gelip %60 ve üzerinde çalışma gücünü kaybedenler malulen emeklilik hakkını elde ederler. Bu kişilerin en az 10 yıllık sigortalılık süresine sahip olmaları gerekir.
• İşe girişlerinde %60 ve üzerinde engel oranına sahip olanlar malulen emeklilik hakkına sahip değillerdir.Ancak işe girişten sonra engelli hale gelip %60 ve üzerinde çalışma gücünü kaybedenler malulen emeklilikhakkını elde ederler. Bu kişilerin en az 10 yıllık sigortalılık süresine sahip olmaları gerekir. Başkasınınbakımına muhtaç hale gelen malul çalışanlar için bu süre aranmaz diğer şartların uygun olması halindemalulen emekli edilirler.
Böyle bir ibare gördüm >>>şurada<<< bu durumda ben %40 engelli olarak işe başladım engelli kadrosundan ekpss ile bu durumda beni malulen emekli edemez mi kurum arada doktorumla görüşüp emekli etmeye çalışıyorlarmışta; ama en son kurumda en üst yöneticinin tavrı bana karşı iyi idi ...