Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli olarak işe girersem 2022 aylığım kesilir mi?
Merhaba, Ben bir işe girmek istiyorum işe girersem engelli aylıgım kesilir mi ve ek merak ettigim şey bazı arkadaşlar şöyle diyor doğru mu aldıgım parayı faiziyle ödemek mi gerekiyor yoksa yalan mı?
theboy
Yok hayır kişi sayısı fazla ise gelir sınırını geçmiyorsa hani belli gelirin üstündekilere maaş vermiyor ya hanedeki kişi başı gelir sınırını aştığında senin gireceğini işten alacağın gelir o sınırı aşmıyorsa kişi başı sınırını evdeki diğer çalışanların geliride seninkide o sınırı aşmassa toplamda hem maaşını alırsın hem bakım maaşını sigortada olur iyi olur yani
İşe girdigin anda vakıfa bildirmek zorundasın sigortan yattığı anda 2022 maaşın kesilir ,bildirmez sigortalı çalışırsan vakıf yaptığı incelemede anlarsa çalıştığını günden itibaren faiziyle geri alir kevser yanlış bilgi veriyorsun engelli bir kişi sigortalı çalışmaya başladığında gelir sınırına falan bakılmaz anında 2022 maaşı kesilir
muntada al ansar
Bizzat yakınıımın yaşadığı durum hem evde bakım yani 2022 maaşı alıyor hem asgari ücret alıyor çalıştığı yerden siğortalıda yani hatta ailesinden bir kişide çalışıyor şu anda da almaya devam ediyor hatta ama şu konuda haklısın bildirmeli bu sınırı geçip maaşı kesilecek olsada bildirmeli yoksa sonradan farkedilirse geri ödeme alındığına bizzat şahit oldum sosyal hizmet stajımı yaparken bildirmeyen biri vardı ve farkedildiğinde 30 bin TL geri ödeme yapacak bildirmediği için diye söylendi
Kevser er Bilgilendirme için sağolun bir ara işkur'a gitmişdimde söyledigimde sizin bir şey yapmanıza gerek yok sigorta girişi oldugunda otomatik kesilir diye söylediler ama vakıfa bildirmek yinede şart mı yada vakıf ne oluyor tam olarak sosyal yardım vakfı mı bana bağlı olan. bölgemdeki yardım vakfımı
muntada al ansar theboy
dediğim gibi eğer 2022 engelli bakım maaşı alıyorsanız eğer sınırı geçmesse evdeki kişi başı düşen gelir eğer mal mülk gelir getiren farklı bişeyin mesela konut kirası vs yoksa almaya devam edebilirsin bile maaşı ama eğer bu sınırı geçsede geçmesede gelir geçiyorsa zaten sen bildirmeden farkedilirde sanada maaş yatmaya devam ederde sende onu çekersen işte onu bildirmediğin için geri ödersin faiz ile hadi hala almaya hakkın varsada gene bildir çünkü maaşın kesilmeden devam etmiş olur bunun bilgisini en iyi yaşadığınız yerin sosyal hizmetler il müdürlüklerine yada sosyal hizmet merkez müdürlükleri oluyor il müdürlüğüne bağlı gene oralara giderek yada arayarak öğrenebilirsin eğer aldığın bakım değilde engellinin yani senin kendi adına aldığın maaşsa onun şartları değişik o kesilebilir ama ailene ödenen maaşsa o bu anlattığım oluyor işte kesilmeme ihtimali var kısaca her iki şekildede bildir sen sgk dakiler bazen bilgisizlikten yada başından atmak için geçiştiriyor sonradan başın ağrımasın
Kevser er Ben ev kirası ödeyen bir vatandaşım evimizde dogal gaz yok vantilator ve ısnma için ise soba kullanıyoruz elektirik faturası için yardımımız bulunmakta evde bakım maaşı almıyorum. bu durumda hala almaya hakkım var mı yoksa yinede bu durumda kesilir mi ama zaten çalışmak bana daha iyi geliyor bu durumda 1.300 1.500 veriyorlar bu bana yetmiyor bile en azından çalışıp 5.500 asgeri ücret'den yararlanayım diyorum birde sormak istedigim şey var engelli bireyleri işden cıkaramıyorlar sanırım kendi rızan ile cıkabiliyormuşuz cıkartılırsak 3 aylık paramızı ödemek zorunda kalıyorlarmış. Doğru mudur?
Arkadaş işe başlarsan 2022 maaşın kesilir çünkü c602022 0lan sağlık aktivasyonun sgk primine geçer ve maaşını unut kevser arkadaş kulak duyusu bilgisi veriyor maaşın kesilir istersen 144 ü ara sor ise başlayan engellide gelir kriterine bakılmaz direk kesilir
Kevser er arkadaş 2022 engelli yardımı ile evde bakim maası ayni şey degil 2022 yardimi alan kisinin saglik aktivasyonunda c/602022 yazar sigortaya geçtiği anda sağlık aktivasyonu sgk olur gelir kriterine falan bakılmaz otomatik 2022 engelli yardımı kesilir