Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak İskandinav ülkelerinde okumak ve oranın vatandaşı olmak..?

master yi

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Evet tekrardan merhaba herkese , engelsizkende Türkiyeyi sevmiyordum şimdi engelli olunca sevmemek bir yana nefret ediyorum üniversite okuyorum egitime orda devam etmeliyim diye düşündüm ancak kalıcı yerleşerek :D Birtakım arastırmalar yaptım ama bu çok zor ve hersene gittikçe zorlaşıyor ama kafama birşey takıldı ... iskandinav ülkelerinde engellilere tanınan haklar oldukça güzel ve oranın vatandası olmak için acaba engellilere tanınan bir ayrıcalık prosedürü kolaylaştırma gibi birşey var mı ? Oraya gidicem yerleşicem ailemle dostlarla herkesle konustuk geriye sadece 10 dakikaada bavulu hazırlamak kaldı . O ülkeride yazıyım bilen birisi yardım ederse çok mutlu olucam .Ülkeler : Norveç,isvec,isvecre,finlandiya,slovenya,slovakya,izlanda

Paldır küldür kendi isteğinizle gidemezsiniz.

Önce Okula kayıt yaptıracaksınız
Norveç’te yabancı öğrenciler için de üniversite eğitimhttp://www.haberturk.com/etiket/eğitimi ücretsiz.
Ancak 1 yıl Türkiye’de bir lisans programında okumanız ve başarılı olmanız gerekiyor.
Dil bilmeyenlere 1 yıl dilini öğrettiği hazırlık programı yapan üniversiteler de var.
Kabul etmeleri için orta derecede İngilizce bilmeniz gerekiyor.
Finlandiya’daki gibi Norveç’te de eğitim yabancılara ücretsiz.
Yalnızca dönem başına 50 ya da 100 Euro harç alınıyor. Ancak üniversitelerden kabul almak kolay değil.
Dil yeterliliğini kanıtlamak yetmiyor.
Aynı zamanda Türkiye’de bir lisans programının 1 yılını başarıyla tamamlamalısınız. Norveçhttp://www.haberturk.com/etiket/norveç dilinde eğitimhttp://www.haberturk.com/etiket/eğitim veren üniversitelerde hazırlık zorunlu. Ama orta seviyede İngilizce şartı var.
Yani IELTS’den 5.5 almalısınız.
Dil öğrenme şartıyla başvuru veren üniversiteler de var ama 1 yıl içinde dili öğrenemezseniz ülkeden çıkmanız gerekir.
Hiçbir şekilde bu süreyi uzatmıyor.

vs vs gibi çook işlemleri var..
Sadece ziyaret için gitmek istediğimizde bir sürü işlemleri var.
Yurt dışında okuyabilmek için önce eğitimini al, vize başvuruların ayrıca oturma iznin gibi bir çok yapman gereken işlemler var.
Bavulun en son düşüneceğin şey.

sevmediğin yerde durman hata.. hemen git hiç durma.. ma ben çok seviyorum memleketimi.. havasını, suyunu, insanını, topraığını.. seviyorum yaa.. seviyorum.. sevmeyenler lütfen kirlilik yapmasın

Başkan naptın acaba gidebildin mi;)) bu ara Slovenya,isviçre,Slovakya İskandinav ülkesi değil, Findandiya da tam İskandinav ülkesi diyemeyiz orda bir husumet var;))
Şu aralar özellikle yazılım sektöründe fazlasıyla adam alıyor nordikler bilginiz olsun.

oy oy oy .. :) :)
neyse yazdım yazdım sildim valla ama konuya bi bilgi eklemek istedim şöyle ki (bu tezli programlar için geçerli)
bildiğim kadarıyla ielts 5.5 yetmez. 6.5-7.0 bandında olmanız yada toefl min:80 olmalı

Üst Alt