Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak isteğe bağlı bagkur ile emekli olunur mu?

ramis1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
enaz % 40 oran ile isteğe bağlı bagkur primi ödenirse yani şartlar yerine getirilirse engelli olarak emekli olunabilirmi?
saygılar.

tabiki yeterli oran prim yıl olduktan sonra istege baglıda primleri tamamlayıp erken emekli olabilirsiniz

İsteğe bağlı prim ödeyeceğinize bir iş yerinde çalışan ssk lı görünüp ssk primi öderim.. Bağ-kur a göre emekli maaşı daha yüksek

dediğiniz doğru bunu son 3,5 yılda yapıncada oluyormuş.her işyeri yanasmıyor bıraz zor oluyor yani.bende son 3,5 - 4 yılda ssk lı gorunmeyı dusunuyorum.
ssk prımını kendımız karsılasak kac tl acaba bılen varmı asgarı ucretten prım yatırsak.
bagkur en dusuk suan 375 tl cıvarı.

İlk ssk girişiniz ilk defa olacak ise son 3,5 yıla bakılmaz atıyorum bugün bağ-kur sigortalı oldunuz 10 yıl prim ödediniz. 10 yıl sonra bağ-kur dan ayrıldınız ve ssk lı oldunuz 5510 sayılı kanun ile son 3,5 yıl kaldırıldı maalesef 10 yıl 1 gün ssk lı olmanız gerekli ki ssk dan emeklilik hakkı kazanın..

ilk işe girişim ssk; tarihi 2000 yılı arada bosluklar var 2013 yılında istege baglı bagkura basladım.
şuanda istege baglı bagkur oduyorum.peki ben emeklilik sartlarımı yerıne getirdıgımde bagkur danmı ssk danmı emeklı olacagım nasıl belırlenecek
hangınden prim gun sayım coksa ona goremı bakılacak.

Son 3,5 yılı (1261 gün) isteğe bağlı ödemiş olursanız Bağkur'dan, ssk'lı olarak tamamlarsanız ssk'dan olursunuz.

2 üstteki mesajda officer arkadaşımız son 3,5 yıl kuralı kaldırıldı diyor ama.ondan sordum.

Sizin sigorta girişiniz 1 Ekim 2008'den önce olduğu için sizin için geçerli değil. 5510 sayılı yasadan sonra ilk defa sigortalı olan kişiler için geçerli.

Üst Alt