Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak KPSS'ye katılabilir miyim?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben yeniyim burada..normal kpss sınavları için bir soru soracaktım, hangi başlığaya yazayım bilemedim ve aktif olduğu için bu başlığa yazıyorum..

bir kaç ay önce bir akraba vasıtası ile ekpss kura çekilişine başvurdum..lise mezunu olmadığım için sınav olmaz sanıyordum..meğer 2 yıl içinde mezun olabileceksem sınava girebilirmişim.bilmediğimiz için sınava başvurup girmedim.açık lisede okuyorum ve seneye kesin mezunum az kaldı bitmeye.

şimdi sizden öğrenmek istediğim; bu ekim ayında normal kpss sınavları varmış.ben bir engelli olarak o sınava katılabilir miyim?katılıp iyi bir puan alıp kazansam seneye mezun olduktan sonra atama yapılır mı? yoksa engelli olduğum için kabul edilmez miyim? aranızda engelli olup bu ekim'deki normal kpss'ye başruran veya başvuracak olan var mı?

2 sene icinde mezun olabilrcekseniz katilabilirsin.
Mezun olduktan sonra atama acilirsa tercihini yaparsin atanabilirsen atanirsin.
Engelli oldugin icin bisey demezler ben basvurdum sorun cikmadi.
Basvuru 24 unde son unutma basvurmayi basvuracaksan.
chaplin1905

önümüzdeki yaz mezun olmuş olacağım.yanlız işitme sorunu var.bu sebeple yoluma taş koyarlar mı? engelli olduğum için sorun çıkar mı? başka yerde engelliler için ekpss ve kontenjan özel olarak kuruldu.engelli olarak normal kpss ve memurluk artık olmaz diye yazanda var.hafta içi gidip bir bakacağız ösym merkeze bakalım ne olacak

selam arkadaslar KPSS sınavı ıle yapılan atamalarda üst yaş sınırı oluyor mu bilgisi olan varsa paylaşabilirmi lütfen

Engelli olarak KPSS'ye girebilir miyim?

Daha önce ekpss girdim hep düşük aldım :) bu sende girdim yine düşük aldım.
Peki normal kpss'ye girebiliyormuyuz? başvurusu ekpss gibimi oluyor ? başvuran bilen varmı?

Ek olarak:
ösym sayfasına girdim, bugüne kadar önlisans olarak girmekteydim ve engel raporumda kayıtlıydı.
Fakat normal kpss başvurusu yaparken lise kayıtlarım çıkmakta ve engel bilgilerim gelmemektedir.

En iyisi osym den ogrenmek ama sen sinava girebilirsin atanirsanda pek sorun olacagini sanmiyorum
Hakangedik ÖSYM tarafından yapılan KPSS yerleştirmesi şeklinde alınan memurluklar için herhangi bir yaş sınırı yoktur.

☞ Polislik alımlarında yaş sınırı 30 olarak belirlenir.

☞ Öğretmen atamalarında yaş sınırı 40 olarak uygulanıyordu. Ancak 2015 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan bir maddeyle öğretmen atamalarında yaş sınırı kaldırılmıştır.

☞ Sağlık, Adalet, Tarım Bakanlıklarının sözleşmeli alımlarında çoğunlukla yaş sınırı konulmaz.
Hakangedik

kpss ye girmende bir sıkıntı yok ama atanma şansın çok az olur kpss de.

Başvurular ekpss gibi olur

3. soru için ösym yi ara daha iyi olur

ekpss sinava girdim 53 puan dusuk aldim bide kpss de basvurdum ekim 24 sinava başlayacak sinava zor muyum yardimci olurmusunuz

ali.oqlakci

Kardeş benim normal kpss başvurumda engel durumu kısmı boş çıktı. Seninkinde birşeyler yazıyormuydu?

Arkadaşlar bende normal kpss ye müracaat için ösym girdiğimde benimde engel durumumda geçerliliği devam eden sağlık durumu / engel bilgisi bulunmamaktadır. Yazıyordu bende sıkıntı olur diye vaz geçtim.

başvuracaklar
* bankaya gidip 55 tl para yatırıyor.
* tc kimlik ve ödeme makbuzu ile herhangi bir okula gidip kayıt yaptırıyor.
* engelli olanlardan sağlık formu doldurtuyor o yüzden sıkıntı olçanı sanmıyorum ama bende tereddütteyim.

Cuneythan
kolaydan düşük alıyorsan zordan çok düşük alırsın :D

Kardeşim ekpss den 53 aldıysan kpss den çok zor diyorum ama atacaksan şans dilerim yapacak bise yok

Arkadaşlar ben normal KPSS'ye başvurdum. Yapmanız gereken şey şu, engelli raporunuzla birlikte kayıt olmaya gidiyorsunuz ve orada sisteme engel durumunu belirtmesini sağlıyorsunuz. Bunun sonrasında ÖSYM tarafından onaylanması için engel bilgi durumu evrakını doldurup, kayıt olurken size verilen kayıt bilgi evrakının fotokopisi ve sağlık raporunuzun fotokopisini ÖSYM Bilkent Ankara'ya göndermeniz gerekmektedir.

Ayrıca EKPSS'den 53 puan alan arkadaş lütfen girmesin boşuna. ÖSYM'yi zengin etmeyin.

Üst Alt