Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak ücretsiz toplu taşımadan yararlanmak için ne yapmam gerek?

mahzey

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
vergi indiriminden emekli oldum. ücrestsiz seyehat gibi indirim haklarından yaralanmam için nereye başvurmam ve gerekli evraklar nelerdir.

belediye otobüslerinin bağlı olduğu şirket vardır. oraya kimliğin ve engelli raporunla git. ücretsiz otobüs ulaşım kartı verirler. örneğin aydında aykart var. engelli raporu ve kimliğinle gittiğinde ücretsiz yazan aykart veriliyor. ücretsiz seyahat ediyoruz.

Ben de ücretsiz kartı, 30 lira ücret karşılığında şubat 2019'da aldım. 1,5 aylık süreçte kullanmak pek nasip olmadı. Başka illerde ücret talep ediliyor mu bilmiyorum. Bu yaşıma geldim 30 liralık belediye otobüslerine binmiş insan değilim. Bundan sonra biner miyim ondan da emin değilim..
Belediye'ye Engelli Kimlik kartı, Nüfus cüzdanı ve Heyet Raporunun fotokopisi ve 1 adet resim ile müracaat edildiğinde 1 hafta içinde gidip alabiliyorsunuz. Peşinen 30 lirayı da alıyorlar..:)

Eskişehir Belediyesi ve Ankara Belediyesinden ücretsiz ulaşım kartı çıkarttım.Hiç para ödemedim.

mahzey
Oturduğunuz belediyenin Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığının merkezine gidiniz...onlar sizi yönlendirecektir...Kartın çıkması 1 hafta sürüyor...Belediyenin hizmetini kullandığınız taşıma hizmeti için başvurunuzu yine o belediye ilgili birimine yapınız...(tramvay,otobüs vb...)Ondan sonra o engelli kartınıza TCDD bandrol alıp bedava yararlanabilirsiniz...

turkona
Bende Eskişehirdeyim benden tcdd dahil hiç para ödemedim...

OĞUZATAY
O zaman istediğimiz ilden ( uygulama var ise )ikametgah gerekmeksizin ücretsiz biniş kartı çıkarabiliriz anlamına geliyor..

Raporunuz ve 1 adet Vesikalık Fotoğrafla birlikte Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine ( Büyükşehirlerde İlçelerde de bulunur ) başvuru yapıp Engelli Kimlik Kartı alacak daha sonra Şehiriçi Ücretsiz Ulaşım kartı almak için Belediye ulaşım birimlerine başvuru yapmanız gerekiyor.

HakanEs26
Hayır gerekmiyor.Engelli kartınla başvurduğun zaman veriyorlar.
Eskişehir'e misafirim geldiği zaman engelli kartını göstererek tramvay ve otobüse binebiliyorlar.Samsun gittiğimde kimliğimi göstererek toplu taşıma araçlarını kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım.

İstanbul'da durum biraz farklı. 3-4 yıl önce orada çalışırken, engelli kimlik kartı ile sıkıntı olmuştu. Bazı turnikelerde görevli yok, sadece turnike var. O yüzden belediyenin verdiği okutulabilen Engelli Kimlik Kartı almanız zorunlu oluyor.

Görevli olanlarda görevliler, her geçişinizde bu kartın alınmasını uyarıyor, en sonunda tamam alayım diyorsunuz.

Ama kart ücreti alıyorlar. Bunu şikayet ettiğimde, sadece kart basım ücreti alıyoruz demişlerdi. Ama hiç hoşuma gitmemişti.

benim elimde vergi dairesinden engel orarnımı belirten yazıdan başka bir şey yok.Yeterli mi o yazı

Ben Serbest Paso almadım engelli kimliğimi güvenlik görevlisine gösteriyorum geçiyorum turnike arasından. Antalya da halk otobüsüne bindiğimde şoföre gösterdim one ya o burda geçmez dedi. Bende otobüsün içine dönüp engelli olan var mı dedim bi kadın ben varım dedi ne ile bindiniz dedim engelli kartımı gösterdim şoföre dedim şöför sesini çıkarmadan buyrun geçin ücretsiz size de dedi :) illa konuşturacaklar beni :) şaka bi yana ondan sonra ne ben laf konuşayım ne de o kişi konuşsun direk ücret ödeyip geçtim. hatta LF09 du otobüs numarası :)

HakanEs26
engenlli kimliği nereden çıkıyor. Eskişehir için soruyorum birde hangi belge isteniyor

mahzey

•Sağlık kurulu raporu aslı veya onaylı örneği (Engel Oranı %40 ve üzeri)
•Nüfus cüzdanı fotokopisi.
•2 adet fotoğraf.
•Engelli Kimlik Kartı Müracaat Formu (Form-1.1)
•Dilekçe.

-Eski Otogarın orada asarcıklı caddesinin ara sokağında Aile Sosyal Politikalar var. Bu yazdığım belgeler ile gidip başvuru yapabilirsin. gün arasında alabiliyorsun.

benim elimde hastane raporu yok ki vergi dairesine resmi yollaran gitti hastaneye bas vursam suret veriyorlar mı

mahzey

Sen aslını neden verdin ki ? Şuan elinde rapor yok ise raporu çıkardığın sağlık kuruluna başvur. Aslı olmasa da aslının fotokopisi olarak verirler. Sen ilk iş onun renkli/renksiz fotokopisini çektirip aynı kurula götür aslı gibidir kaşe imza attır hepsine derim.

ben raporu hiç görmedim bile hepsi hastaneden vergi dairesine resmi yollardan gitti.Bana yine kurala girip engelli kimlik kartı için tekrarbas vuru yapmamı söylediler diğeri vergi indirimi içinmiş

Siz raporu aldığınız yere gidin. Orada sizin raporunuzun olduğu dosya vardır.Oradan size fotokopisini çekip aslı gibidir onaylı yazısıyla verirler.

mahzey

Dostum hangi hastaneden aldıysan raporu o hastanedeki sağlık kuruluna gidip raporunun aslı gibidir olanlarını alıp yukarıda söylediğim belgeler ile başvuru yapabilirsin. Engelli kartın gelince BİLEM e gidip serbest kart başvurusu yap hemen veriyorlar yerini bilmiyor isen yardımcı olurum.

Benden 30 lira aldılar ve Makbuz da vermediler. Başka illerde ücret alınmadı ise o vakit belediye çalışanı beni sövüşledi. Geçmiş olsun bana..
%50 Engellisin ücretsiz şehir içi ulaşımdan yararlanayım diyorsunuz ver 30 lira.. Eyvallah verelim de bari makbuz ver. O da yok..
Canımı böyle şeylerle sıkamam.. Aldım kartı, İnşaallah emekli olunca şehrin her tarafını turlayacağım..:)
sgurkan,
he valla.. Daha da zengin olalım diye uğraşıyoruz. Ver 30 lira olmaz ki böyle.:)

Valla bende serbest dolaşım kartı aldım belediye otobüsleri halk otobüsleri ücretsiz hatta maçlara bile ücret ödemeden giriyorum. Aile ve sosyal politikalar bakanlığından aldığım engelli kimlik kartımı gösterip maç biletimi alıyorum engelliler için kapı var sıra filan beklemeden stada çok rahat giriyorum.

mahzey

Siz yeni mi engelli raporu aldınız e engelli raporu sistemine geciliyormus galiba bende bugün gittim öyle dediler henüz almadım raporu hazır değilmiş bilgisi olan yazabilirmi

Shaky34
Maçlara derken futbol maçlarına mı? Passolig var mı?

mahzey
İstanbul için iett, metro başvuru merkezleri var başbakanlık kimlik kartım 1 adet vesikalık fotoğraf T.C. kimliğin ve raporun aslını götürüyorsun birde 10 TL 5 dk içinde çıkrtıyor kartını ve raporun aslını geri veriyor 1 sene kullanabiliyorsunuz 1 sene sonunda biletmatiklerden tekrar 10 liraya yeniletebiliyorsunuz.

DüşünürBilir

Evet futbol maçlarına zaten vezneye gidip engelli kimlik kartını gösterdiğiniz de size engelliler için ayrılan pasolig bileti veriyorlar.

Seyahat kartları İstanbul

İstanbul İETT. Ücretsiz kartlar sizlerdende güncelleme istiyormu vede bu kartlar rapor durumuna göre sürelimi oluyo yoksa süreklimi arkadaşlar bilen varmı acaba

Üst Alt