Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak Zabit Katipliğine girebilir miyiz?

gk79gk

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ocak 2010 da bilindiği üzere normaller için zabıt katipliği sınavı var bütün şartlar uyuyor bende ,fakat tek eksik ortopedik engelli olmam, bizler bu zabıt katipliğine girebiliyor muyuz
bilgisi olan var mı
çünkü genel şartlarda

"657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak"

şeklinde bir ibare var ve burada bedenen engeli bulunmamak diye bir ibare yok bilen birisi yardımcı olabilir mi.

Öncelikle teşekkür ederim vermiş olduğunuz yanıttan dolayı ancak belirttiğiniz gibi "bu pozisyonlara muracaat ederek isdihdam edilmeye hak kazananların, sınava başvuru tarihinden önceki mazeretlerine dayalı olarak naklen atamaları yapılmayacaktır"cümlesinden acaba ben şunumu anlıyorum :bu sınav engeli olmayan insanların müracaatlarına ve diğer neden belirtilmediğinden dolayıda bizleride kapsıyor fakat "sınav başvuru tarihinden önceki mazeretleri"cümlesinde doğal olarak bizim engelli olma mazeretimiz var o halde engelli olduğumuzu gördüklerinde atama yapılmayacaktır ben bu şekilde anladım bilmem yanlışmı anladım o halde bu başvuru olayında sanırsam sıkıntı çıkar düşüncesindeyim .

Engelli zabıt katibi

Bu konuda en net cevabı bir adliye komisyonundan alabilirsiniz. Izmir adliyesinin telefonu (232)411 20 00 komisyonun dahili numarası 1487 -1488. Bütün adliyelerin kriterleri aynı olacağına göre bence bir arayıp danışın. (benimde bildiğim kadarıyla böyle bir kısıtlama yok. Ancak adliye koşullarının zorluğunu gözönüne alın müracaat etmeden önce)

Merhabalar ben yüzde 85 bedensel engelliyim alt bedenimi kullanamıyorum ve tekerlekli sandalyedeyim sorum şu ilerde tercih yapacagim bir meslek lisesi bolumu ariyorum ve bu konuda merak ettigim konu zabit katipleri görevleri icabı dis mekanlarda görev alabilirler mi veya bedensel engellilerin zabit katibi olmasına engel teşkil edecek bir durum olur m8

Üst Alt