Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olduğum halde işe girişim sağlam olarak görünüyor. Bunun bir mahsuru olur mu?

sedat yılmaz

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
1,5 senedir çalışıyorum. ama sakatlığım olduğu halde engelli statüsünde değil de normal statüde görünüyorum.
yakın bir zamanda 2. dereceden vergi indirim hakkı aldım. sigortam normal statüden yatıyor.
şimdi çalıştığım işyeri ne yapmalı. beni engelli statüsüne mi almalı .duyduğum kadarıyla öyle olursa işyeri sigorta priminide daha az yatırabiliyormuş. engelli olarak göründüğümde emeklilikte maaşım düşük olur mu. yada işyeri sakatlığımı bildirmese bu ileride (2010 tarihli) vergi indirimi kararıyla emekliliğe başvurduğumda sen bu tarihlerde işyerinde sağlam olarak görünmüşsün diye bir problem çıkar mı.

insaAllah derdimi anlatabilmişimdir. iyi günler...

Engelli olarak görünseniz dahi emekli maaş hesaplamasında kaybınız olmaz..
İşveren ssk primlerinin kendisine düşen kısmını az öder %50 indirimli..
Siz yine iş kura kaydınızı yaptırın işverende ben bu şahsı yanımda çalıştırıyorum diye iş kur a bildirir ve sizde engelli statüsüne geçersiniz..
Vergi ind. hakkı aldıgınıza göre engellilere tanınan ereken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olursunuz

ilker abi cevaplar için teşekkürler. son 3,5 sene ssk primi tamamlamama 2 sene kaldı. onu bekliyorum. isteğe bağlı sigorta primlerimde var. yani emekliliğime 2 sene kaldı. o yüzden bir yanlışlık yapmaktan korkuyorum. sonuçta uzun bir zaman kalmadı. şimdi hiç sakatlığım bildirilmeden yani engelli statüsünde görünmeden son 2 seneyide tamamlasam. sigortaya emeklilik için başvurduğumda bir sorun olur mu? birde düşündüm ki sakat statüsünde görünürsem belki primlerim tam gün sayılmazda yarım sigorta sayılır. sonra 3,5 sene değil 7 sene yatır derler diye korkuyorum. açıkcası bunları bilgim olmadığı için söylüyorum. belkide gereksiz endişelerimdir.

öyle bir raporum yok. sadece elimde defterdarlık sevkiyle gittiğim hastaneden aldığım rapor var. birde 2.dereceden almaya hak kazandığım vergi indirim belgesi var.

Bir kez vergi indirim hakkı elde etmişseniz bu hakkınız bakidir ve sizi emekli eder...
Sakat statüsünde çalışıp çalışmamanızın ya da maaşınıza vergi indirimi uygulatıp uygulatmamanız hiç önemli değil. Bu tamamen paşa gönlünüzün bileceği bir şey...

Emeklilik zamanınız geldiğinde tek yapmanız gereken şey sigorta müdürlüğüne emeklilik için başvuru yapmaktır. Başvurunuzda "defterdarlıktan sakatlık indirim hakkım mevcut" diyeceksiniz, o kadar. Onlar maliye ile yazışacak ve bunu teyit edecek. Emeklilik için sigortalılık süresi ve prim gün sayısı da tamamsa, hiç bir rapor vb. şey talep edilmeksizin emekli edileceksiniz.

Sigorta primine dair teşvik için bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/cal...primlerini-hangi-sartlarda-devlet-oduyor.html

anladım teşekkür ederim. asgari ücretle çalışıyorum. emekli maaşımın yüksek olması için yapabileceğim bir şey var mı? emekliliğime 2 sene gibi bir zaman kaldı. primlerim daha fazla ücretten yatsa farkeder mi? eger sakat statüsünde çalışırsam düşündümki primim az ücretten yatacak, üstünüde kendi cebimden versem böylelikle ilerde belki maaşım yüksek olur. ama geçenlerde bir arkadaş sigortaya sormuş. (bu arkadaşın bir sakatlığı yok) ona demişler ki. artık son birkaç senede yatan primler önemli değil. artık bütün hepsi geçmiş senelerin primleride birleştirilip ona göre maaş veriliyor. bu konuda bir bilginiz varsa beni aydınlatırsanız sevinirim.

Sedat bende öyle bir konumdayım işveren ssk primimi asgariden yatırıyor konuştum biraz yüksekten yatırsam farkını ben ödesem dedim işverende olabilirdedi muhasebeciye soracak detaylı olarak bakalım sonuç ne olacak...

Sakat statüsünde çalışabilmem için işkur acaba yeniden hastaneye mi sevkediyor? yoksa elimde vergi indirimi için aldığım raporun orjinali var. onu mu isterler? Bu arada İlker abi gelişmeleri buraya yazarsan sevinirim. daha yüksek emekli maaşı alabilmemiz için bir yol varsa yapalım. Birde abi sen, o son senelerde yatan primlerin etkisini araştırdın mı? dediğim gibi bir arkadaş sigortaya sormuş. o eskidendi artık bütün seneler birden hesaplanıyor demişler. son birkaç senede yüksek prim yatırmakla bir şey olmaz demişler yani. eğer öyleyse cebimizden para verdik mi boşa gidebilir.

Hayır elindeki rapor ile kayıt yaptır fotokopisinide götür yanında..
Bence fark eder son 5 yıl cok önemli

işkura kayıt olmak istiyorum da ilker abi. yalnız kafamı karıştıran bir sorun var. elimdeki rapor 47 puan. fakat vergi indirimi hakkımı gösteren belgede ise bu oran 60. işkur sakatlık derecesini kaydediyor mu. normalde 2.derecede sakatken işkur 3.derece yazarsa bana bir zararı olurmu?

Üst Alt