Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olduğumuz için aynı işi yapan diğer kişilerden daha az maaş alıyoruz!?

Emfa

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba öncelikle

Benim bazı sorularım olcak bilen veya yardımcı olabilen varsa lütfen yardımcı olsun..

Özel japon lastik fabrikasında çalışıyorum.. Başımızdaki türkler yüzünden engelli grubundaki kişilerin maaşları normal çalışandan oldukca düşük.. sorularım şunlar..

Devlet bu tarz fabrikalarda engelli çalışanlara yardımcı oluyormu ? misal maaşı neden az veya Gerçekten alması gereken maaş bu mu tarzında diye ???

Burda sendika yok normalde olması gerekiyor ama mahkemelik olduk diye uzattıkca uzattılar 3 yıldır devam ediyor.. bu suç mu veya engellilerin bu konuda devletten yardım dileyebilecegi bi konu varmı.. ?

Son sorum olarak acaba ben burda çok haksızlıklara ugradıgımı ispatlayamama ragmen devlet bu fabrikaya denetmen yollarmı yollarsada ulaşabilecegim bi telefon numarası veya herhangi bi devlettin iletişim hattı varmı varsada yaradımcı olabilecek varmı... ???

SORULARIMA CEVAP VEREN VE BENİ AYDINLATAN TÜM ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TŞK EDERİM..
:confused:

alo 170 arayabilirsiniz sgk iş müfettişlerine oradan ulaşabilirsiniz

Peki isim vererek mi yoksa gelip kontrol etmelerinimi istememiz gerekiyor ? isim vermeden oluyormu şimdi elimizdeki bulgurdan olmakta var malumm iş bulması zor.. ?

Yorum için tşk ederim bu arada kunta

Bimere veya Cimere yaz bakalım kesin dönüş yapılıyor

ister ismini gizli tut ister açık et problem yok önemli olan iş yerindeki olaylarda incelenecek durum varsa onlar bakar

bimere veya cimere yazmayı düşündüm ama isim vererek iş yapacaklarını düşündüğüm için açıkcası çekindim. acaba onlarada isim vermeden yapsak olurmu abi ? ve bimer kesin dönüş yapıyoda cimer dönmüyor. önceden denemiştim cimeri olmadı..

Yorum için tşk ederim Ali_Gs :)

iş yerine gelip kontrol etseler acaba neler neler çıkar merak etmeye başladım arıcam bu gun..

Yorum için tşk ederim kunta

Peki genel olarak mı ele alırlar sadece beni mi ? bu incelemeler sonucunda ?

kardeş o zaman aile bireylerinden ve ya arkadaş eş dost çevresinden brini şikayet ettir Bimere yazsınlar isim vermekten çekindiğin için başkasına yazdırdığını da belirt istersen

aslında o da olabilir bak düşünmemiştim böle tşk ederim :) Ali_Gs peki başka ne gibi çare olabilir bu sorumlara ? bilginiz varmı.. yada ne gibi bişiler yapmamız lazım geçen sordum daha ENGELLİ STATUSUNDEKİ kişilerin çalışma talimatı bile yok Suçmu sizce ?

Engelli Çalışma Talimati ??

Merhabalar herkeze hayırlı formlar..

Ben Lastik fabrikasında engelli statüsünde çalışıyorum. Fakat burda çalışma talimatım yok..

Acaba çalışma talimati olmadan engelli çalıştırmak suçmu ?
Suç ise hangi birimlerden yardım alamamız gerekli ?
Ve burda engelli statüsünde çalışanlar normal çalışanlardan düşük alıyor normal mi ? Agır sanayi olarak geçiyor asgari ücret alıyoruz saçmalık

Yorumlarınızı bekliyorum bilgi verebilen olursa şimdiden tşk ederim...

Üst Alt