Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olduktan ne kadar süre sonra sağlık kurulu raporuna başvurulur?

Polat0659

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba dostlar
Siroz cilt kanseri kalpte 3 stent ve ciddi şeker hastaligi öyküsü olan bir yakınım 2 ay önce beyin kanaması gecirip 2 hafta yoğun bakım ve 2 hafta servisten sonra eve çıkarıldı. Sağ bacak ve kolu hiç kullanamıyor. Kendi hic bir ihtiyacini karsilayamiyor. Hiç konuşamıyor ve algısı yarı vaziyette. Bu durumda iken sağlık kurulu randevusu alıp hastaneye gittiklerinde ilk girdikleri nöroloji doktoru bu hasta altı ay sonra belki iyileşecek felç geçirelim daha bir ay olmuş ne çabuk getirdiniz altı ay sonra gelin diyerek rapor olayını kapatmış.
Hastanın şu anki durumuna göre rapor verilmesi gerekmez mi? Eğer 6 ay sonra iyilesme ihtimali varsa 6 ayilk rapor verilir veya 6 ay sona kontrol şartlı rapor verilmeli diye düşünüyorum. Yani engellli olalı daha bir ay olmuş 6 ay geçmeden engelli raporu verilemez diye bir kural madde varmı mevzuatta?
Siteyi bayağı bir inceledim. Fakat cevabımı bulamadım.
Ozellikle Kalem hanım ve OturanBoğa ve diger ustadlardan nasıl bir yol izlememiz hk. bilgi alabilirmiyiz. Teşekkür ederim.

@Polat0659 yatış yapılan hastanede başka doktor ile konuşun , bu vaziyette rapor oranı ne kadar çıkar diye konuşun . Raporu kullanma amacını da söylersen ona göre cevap verirler . Elinizde tahlillerin basılı kağıtları yok ise hastane sisteminde gözükür .

Üst Alt