Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmadan önce aldığım araç meğer engelli aracıymış!?

savassana

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba, engelli statüsüne düşmedigim bir zamanda araç almıştım ve de aracı kullandım 1 yıl sonra da sattım.
2021 de kendim bir kaza sonucu ortopedik engelli durumuna düştüm ve ÖTV muafiyetli bir araç almak istedim.
eskiden aldığım 2017 de aldığım araç engelli aracıymış ve ben aldığımda nasılolduysa üzerime kaydolmuş 2018 de o aracı sattım üzerine 2 araba daha aldım sattım.
ben engelli degilken böyle bir araç acaba engelli duruma düştükten sonra nasıl oldu da adıma kaydoldu böyle bir sorun yaşayan varmı yaşadıysa çözüm olarak ne yaptı acaba.

Son düzenleme:
Merhabalar, şu an yasadigim garip bir olay var. 2017 de normal oldugunu bildigim 2012 model bir arac aldim vede 2018 de sattim. Bugun (2021mart) ögrendim ki Arac engelli bir vatandasa aitmis vede vefati sonrasinda varisleri aracin ötv sini falan ödeyerek satmislar. Sattiktan sonra Bu sekilde 2 defa el degistirmis ve ben 3. Kisi olarak noterden aracin satisini normal araç statusunde 2. El binek vasita olarak aldim. Daha sonra 2020 de is kazasi sonucu kendim engelli statusune dustum ve 2021 mart ayinda 0km arac almak icin bir bayiyle anlastim. her turlu rapor, yeni ehliyet vs temin ederek bayiiye basvurdum ve aracin tüm ödemesini yaptim. Arac her turlu kontrolden sonra teslim asamasina geldiginde bayii adima bir engelli araci oldugunu ve 0 araç alamayacağimi söyledi (ben engelli degilken aldigim 2012 model 2. El bir arac engelli duruma dustugum de adima kaydolmus) ve bu arac adima kaydoldugu icin sifir aracimi alamiyorum. Bu durumla karsilasan veya cozum yolu bilen varmidir. Nasil bir yol izlemem gerekiyor.. vergi dairelerinde aramadigim birim kalmadi çozum bilen veya cozum yolu bilen yok..

Üst Alt