Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmadan önce ehliyetim vardı. Bunu nasıl değiştireceğim?

hakanurak

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
selam arkadaslar gecrdıgm kaza sonucu c5 yaralanması sonucu yuruyemyorum devaml 93 raporum var. eskıden b snıfı ehlıyetım vardı. kazadan sonra ehlyetımı almak için gıttıgımde polis vermedı bu sekılde suremezsın dedi. sımdı ehlyetımi degiştırmem gerekmış nasl bır yol ızlemeliyim. kabataslak ogrendgme gore rapor ckacakmıs hastaneden bu mevcut raporum gecerli degılm acaba

ilden ile farklılık olabiliyor ancak genel hatlarıyla bahsedeyim. öncelikle aile hekiminde ehliyet için sevk alıyorsun o seni hastalığınla ilgili branşlara sevk ediyor(burada çok fazla doktora sevk ettirmeye çalış bazen sistemde çıkan her doktora sevk edebiliyor.sevk kağıdı ile devlet yada özel olabilir(devlet hastanesini öneririm ) ilgili doktora gidiyorsun doktor sevk kağıdına özel tertibatlı araç sürebilir yazacak ve kaşe basacak. aynı şekilde sevk kağıdında ki tüm branş doktorlarıma muayene oluyorsun. sevk kağıdın da tüm branşlara muayene olduktan sonra ehliyet komisyonuna girmen lazım bu bazı illerde il sağlık müdürlüğünde oluyor bazı illerde yetkili bir devlet hastanesinde bulunduğun ilin sağlık müdürlüğünü arayıp öğrenirsin bunu. komisyona sevk kağıdın ile gidiyorsun komisyon da sevk kağıdında yazan branşlardan birer doktor ve makina mühendisi bulunuyor sevk kağıdını inceleyip bir kaç soru sorarlar genel de engel durumuna göre makina mühendisi araçta bulunması gereken özel tertibatı belirliyor. sonrasında komisyon üzerinde rahatsızlığına göre kodların bulunduğu sürücü olabilir kağıdını veriyor. tabi ki komisyon sürücü olamazsın da diyebilir. son işlem olarak sürücü olabilir kağıdın ile ilçe nüfus müdürlüğüne gidiyorsun ve biraz para yatırıp ehliyeti alıyorsun

yeni mevcut raporum gecersiz yenıden devlet hastanesınde saglık kuruluna gırecegim birde bu muayenede devlet hastanesi ucret alıyormu

hakanurak
Ehliyet için alacağınız rapor engelli sağlık kurulu raporu değil "sürücü olur" raporu, o yüzden elinizdeki raporun bu konuda bir geçerliliği yoktur.
Sürücü raporu muayeneleri için ücret alınıyor.

ehlıyet raporu hakkında

merhaba eskiden normal b ehlym vardı trafık kaszası sonrası omurlk felci gecirdim c5 ve %93 raporum var surekli. ben ehlyet degısımi yapıp arac kullanabılırmıyım. bunun ıcın aıle hekmıne sordum blgm yok dedi

bunun için dırek herhang bı devlet hast gıdıp rapor ıcın basvursam olur mu. aıle hekımının sevkını almasam

ehliyet raporu

aile hekımının sevkı uzerıne d.hastanesınden aldıgım raporu hastaneye verdım tel numaramıda aldı ve msj gelecek dedi. 11.01.2019 dan beri bekliyorum msj falan gelmedi ist/anadoluyakasın da oturuyorum. bu normal mi bukadar uzun mu suruyor.

hakanurak

Bu kadar uzun sürmemesi Lazım kardeşim.
Bulunduğum ilin ilçe sağlık merkezi ile görüşmeni öneririm.

Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ufukalp
merhaba benim 45 engelli raporum var atipik psikoz bipolar bozukluk aile hekimi pskiyatriye yönlendirdi orasıda uygun görmedi ehliyeti özel hastane verirmi acaba raporu nasıl olur

cem35
Özel hastaneler için standart bir şey söylemek mümkün değil.
Kimi ciddi olarak inceler, kimi parayı bastırana istediğini verir, bunlar bilinen gerçekler.
Ama sisteme işli bir bipolar bozukluk raporu varken tamamen normal görünen bir raporla ehliyet almak ilerde bir sorun yaratır mı bilinmez.
Bence eğer alırsanız bile belli aralıklarla kontrol kodu içeren bir sürücü olur raporu alın.
En azından hastanın psikiyatrik değerlendirmesinin yapıldığı, ve belli aralıklarla kontrol şartıyla uygun görüldüğü algısı olsun.
Ancak, eğer ruhsal durumunuz gerçekten sürücü olmayı kaldıramayacak seviyede ise her şeyden önce kendi sağlığınızı düşünmenizi tavsiye ederim.

Benzer durumu bende yaşadım. Yeniden heyete girdim sürücü olmak için sağlık raporu alabilmek için doktor doktor dolaştım. Öğleden sonra da heyete girdim. Herhangi bir mani olmadığı anlaşılınca sağlık raporunu aldım (sürücü olabilir yani) 200 tl verdim devlet hastanesine doktor başı 50 tl den 4 tane doktora gittim.

Ama benimki motosiklet ehliyeti içindi baştan söyleyeyim. :)

Alman

ben psikiyatriye gittim ehliyet için rapor vermedi motosiklet için ayriyettenmi psikiyatriye söylücez

cem35

Bir şey söylemene gerek yok. Zaten verdiğin kağıtta yazıyor ne için istediğin yine de söylemende sıkıntı olmaz. Gittiğim doktorlar arasına pskiaytride vardı. Muayeneden geçtim sorun olmadı. Doktor doktor gezdiğimde zaten sunduğum rapordayazıyor sadec muayene edyor. Sonra sorun yok ise imzalıyor diğer doktora gidiyorsun. Sıkıntı çıkmadı. Heyet karar verince doktorlar hepsi toplanıyor heyet başkanı sorusu olan var mı diye doktorlra soruyor. Kimseden ses çıkmayınca olur raporu verdiler sonra trafğe gidip yeniledim. ( şimdiki nüfus müdürlüğü veriyor sanırım.)

Ufukalp

annem psikiyatride hastaların olmadığı boş zaman fırsat bulup odaya girdi doktorla konuştu olmaz demiş fakat bi dahaki gidişimde en azından mesela senede bir kontrollü ehliyet olmasını söylüyeceğim bakalım kendim

aracı engelli aracına cevirme

merhaba benim 10 yıl once aldıgım aracım var ve normal b sınıfı ehliyetim var. şeker ve kalpten 52 oranında engelli raporu aldım. merak ettigim aracımı engelli aracına cevırebilirmiyim acaba nasıl bir yol izlemeliyim.

hakanurak

Bu size ne sağlayacak ki aracınızı engelli aracına dönüştürmek istiyorsunuz?

Üst Alt