Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmadan önceki sigorta primlerim emeklilikte geçerli midir?

mutsuz3434

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaslar araniza yeni katildim size bir sorum olucak 1998 sigorta girisim var 2009 yilinda is kazasi sonucu %49 raporum var özurlu kadrosunda isci olarak 3 ay once ise basladim bugun itibaren vergi indirimim isyerimi geldi 2320 gun ssk primim var benim sorum sonradan özurlu oldugum icim mevcut ssk primim gecerlimi yani uzerine 1700 daha prim ekleyerek emekli olabilirmiyim

Bu arada 1984 dogumluyum

Yoksa vergi indirim belgesinden sorakimi primlerler gecerli sayiliyor kafam cok karisiyor

Mevcut primlerin geçerli gününü ve süreni doldurunca vergi indirimi yazın ile emekli olabilirsin

kafanı karıştıracak bir surum yok primlerin aynı şekilde yatymaya devam edecek vergi indirimin senin yalnızca erken yaşlanmadan dolayı daha erken emekli olmanı sağlayacak yıl ve prim şartlarını doldurduğunda emekli olabilirsin bu yıl ve prim ilk sgk başladığın tarihten itibarendir vergi indirimin aldın tarihi hiç bakmadan sen normal hizmetlerin primlerine ve giriş tarihine göre emeklilik vereceksin emekli olduğundada yine destek primine tabi olarak çalışmaya devam edebilirsin kamu yeri değilse iş yerin emekli olduğundada iş göremezlik aylığı aldığın için hangi aylığın daha az ise o aylık %50 yarıya indirilcek bundanda bilgin olsun

mutsuz3434

Her şeyden önce emeklilik hesabında tüm sigorta primleri geçerlidir.

98'deki sigortalılık TAM primle olan bir sigortalılık mıydı yoksa primsiz/staj mıydı? İlk prim yatırılarak sigortalı olduğunda tarih gün/ay/yıl olarak nedir?
gün/ay/yıl olarak doğum tarihin nedir?

Selam bülent abi benim adimda bulent.abi
01.06.1998 ssk girisim var
16 yasinda primlerim tam degil
2007 2008 tarihleri arasi gemide calismaya basladim bu tarihte agir is gecmekteydi 12 ay fiil hizmete 90 gun prim hakki vardi bu hakkim sanirim duruyor
askerligi odersem staj donemini tamamlarim sanirim

abi bugun itibariyle 2348 gun ssk prim var vergi indirimim yeni geldi bu ay maasa yansitirlar

01.08.1984 dogum tarihim

Bu arada abi is goremez odenegi almiyorum 2009 yilinda yabanci bayrakli gemide is kazasi gecirdim halen davam devam etmekte en erken nasil emekli olabilir calistigim yer ozel sanayii

01.06.1998 giris

01.08.2002 tarihde 18 yasimi doldurdum

14 yasinda calismaya basladim abi 01.06.1998 tarih 01.08.2002 18 yasima bastigim tarih

mutsuz3434

01.06.1998'e göre 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 prime tabisin.

Emeklilik hesabında sigorta başlangıç tarihi 01.08.1984 + 18 = 01.08.2002.

Bu durumda (01.08.2002 + 17 =) 01.08.2019 tarihinde en az 3920 prim de varsa erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsin.

Şuan primim 2348 abi askerligi odesem olurmu

Ya abi 18 yasina kadar olan primler gecersiz anladigim kadar sagol abi hersey icin

mutsuz3434

Primler gün sayısı açısından geçerli. Sadece süre hesabında dikkate alınmaz.

Evet, askerlik borçlanması yapabilirsin tabii. Bu da gün sayını borçlandığın gün kadar arttırır.

Üst Alt