Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmadan önceki sürücü belgemi değiştirme aşamasındayım..?

Bozajuniors

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar

2007 yılında almış olduğum normal B sınıfı ehliyetimi ( o zamanlar sağlamdım) 2011 yılında geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı (sağ diz altı protez kullanıyorum, başka herhangi bir rahastızlığım yok) engelli ehliyetine çevirme aşmasındayım
bugün için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bir ay sonrasında komisyon günü verildi. Tecrübeli yada süreci yaşamış arkadaşlarımıza iki adet sorum olacak ;

1. sorum sürücü olamama gibi bir durum olabilir mi.
2 .sorum malum sürücü olur kararı çıkarsa tertibat kodları verilecek bu karar sonrası tekrardan sürücü kursuna gidip uygulama sınavına girecek miyim.

mevcut ehliyetin değişecek sürücü kursu ile bir alakan olamaz,büyük ihtimalle soldan gaz fren pedalı kodları verilir

@Bozajuniors, Geçmiş olsun, otomatik vites, ticari araç kullanamaz vb. gibi kodlara ek olarak aşağıdaki kodlardan herhangi birini ekleyebilirler. Komisyonun vereceği rapor ile nüfus müdürlüğüne gidip ehliyet değişimi yaparsınız o kadar.

25.01 Uyarlanmış hız pedalı
25.05 Diz ile harekete geçirilen hız pedalı
25.08 Soldaki hız pedalı

Şu şekilde bir tertibat olabilir.

@BnymnYldz,

benimde sağ ayak kısalığı var bu şekilde tertibat yapıldı ama tertibat kullanmıyorum paspasın altına yatırıyorum otomatik olarak kullanıyorum,ama yerinden sökmüyorum teribat kodlarım 20,03 ve 25,08

Üst Alt