Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmak duygusal anlamda sizi nasıl etkiliyor?

Falcom

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Engelli olmak duygusal anlamda sizi nasıl etkiliyor?

Kafaya takarsam çok fena dünyanın sonu geliyor yok takmazsam herşey viz geliyor bakış acimiza bağlı bence

"Engelli" olmayı "Sakat" olmaktan ayırdığımız zaman ve "Engel'i" sosyal okuduğumuz zaman;
Kişiye yada daha geniş bir kitleye karşı "empati" kurduğunuzda ki; "karşı tarafın sizin hakkımızdaki "dezavantajlı birey" bakış açısını" bilmek ve hissetmek çoğu zaman hiç hoşuma gitmiyor. Ne yazık ki; Engele sahip kişilerden "empati" kurmaları neredeyse tüm disiplinlerce beklenmiyor ve bunun farkında olan birey "çıkıntılık" ile dışlanıyor. Hep muhtaç olunması ve verilen den mutlu / tatmin olunması yönünde bir beklenti hakim.
Oysa her birimizin özgeçmişlerimize atıf ile; "elindeki kısıtlı imkanlara rağmen çok kalabilmek (Thug Life) gibi bir özelliğimiz var, bu gözden kaçıyor.

Sonradan olduğu için ilk başlarda zordu ama Allahım benim için hayırlı olanı verdiğine inanıyorum o yüzden sorun olmuyor keyifler hoş çok şükür.

Bazen o kadar güçlüyüm kimse hiç bişey beni yıkamaz bazense o kadar dayanılmaz oluyor ki herşey üst üste biniyor. çalışan evli bir tane evladı olan aktifte bi engelliyim ama omurilik felci cidden kısıtlıyor insanı

Diğer insanlardan ayrı hissettiriyor. Özellikle instagramdan görüyorsun yaşıtlarını kanları hızlı akıyor her yerde snaplar atıyor ben evde onlara bakıyorum. Üstüne bana zarar veren insanlar daha çok canımı yakıyor. Normal insanlardan daha çok derdin oluyor her zaman. Dinlediğin şarkılar daha anlamlı oluyor. Yanındaki kızı koruyamıyorum. Her şeyden ayrı kalıyorsun. Garipsin bir yanın boş oluyor. Sağlığım yerinde olsa dünyayı oynatırdım yerinden diyorsun. Şunu yapacağım bunu yapacağım diyorsun yapamıyorsun öylece kalıyor çünkü bedenin izin vermiyor. Moralin hep bozuk oluyor. Kimsen olmuyor. Göz yaşını silecek olmuyor. İçinde kin nefret oluyor diğer insanlara.

Son düzenleme:
Allah aşkına bu nasıl bi soru ya böyle bi soruya çok güzel duygu herkezin tatmasına isterim diye cevap verecklerine düşünüyormusun sence

Üst Alt