Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmak erken emeklilik için dayatmaya neden olabilir mi?

zeynep82

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaslar
Engelli kadrosunda atandim.vergi indirim belgesi aldigimda engelli oranima gore belirli sure sonra engelli olarak zorunlu emekli edilirmiyim
Not:engelli emekliligi istemiyorum

zeynep82
Merhaba öncelikle geçmiş olsun;
Zorunlu emeklilik diye bir şey hayatımda hiç duymadım Vergi indiriminden emekli olmanın sizin için ne sakıncası var merak ettim?

Tesekkurederim.Sakincasi yok ama erken emekli olmak istemiyorum calismak istiyorum.zorunlu emeklilik olmadigindan emin olmaliyimki vergi indirim belgesi alabileyim

zeynep82

Vergi indiriminden emekli olup tekrar çalışma hayatınıza devam edebilirsiniz..iyi araştırın yanlış tercihlerde bulunmayın.

Erken emekliligin zorunlu olup olmadigini arastirmam gerekiyor

zeynep82
Bakınız dedğim gibi zorunlu da olsanız isteyerek de olsanız Vergi indiriminden emekli olduğunuz taktirde tekrar sgk kapsamında engelli işci veya memur olarak isterseniz emekli olduğunuz kurum kuruluş veya özel şirkette devam edebiliyorsunuz yani devletimiz bu imkanı vergi indiriminden emekli olan engellilere sağlıyor,
MALULEN EMEKLİLİK
Malulen emekli olduğunuz taktirde çalışamıyorsunuz.

ben bu raporu almak için ne yapmam gerekiyor başlangıçta lütfen yardım edermisiniz

Hülya Hanım merhaba

Engelli raporu alabilmek için önce sağlık kurulu olup engelli raporu veren bir hastaneden randevu almanız gerekiyor.Sağlık kuruluna giderken rahatsızlıklarınızla ilgili ne kadar belge varsa tetkik,ilaç raporu tüm belgelerinizi yanınızda götürün.Hastanede sizi rahatsızlıklarınızla ilgili bölümlere yönlendiriyorlar.Oradaki doktorlara ilgili raporları vererek rahatsızlığınızı söyleyin.Tüm ilgili poliklinikleri dolaştıktan sonra size heyet için gün veriyorlar.O gün ve saatte hastanede hazır bulunun.Raporunuzu alıp sigorta giriş tarihinize göre işlem yapmanız gerekiyor.Eğer giriş tarihiniz 2008 den önce ise emekli olabilmek için vergi indirim belgesi almanız gerekecek.Bunun içinde çalışıyor olmanız gerekli.Daha sonraki aşamalar için bana yazabilirsiniz.Yardımcı olurum.
Saygılarımla

ankakusu58
Hülya Hanım

Ankara dasınız Ankara Eğitim Araştırma Hastanesinden Randevu alabilirsiniz .Poliklinik işlemleri çok uzun sürmüyor çok çabuk işlemler ilerliyor.

denedim ama alamadım randevu özeller veriyor ama hepsinin sistemi farklı benim sağlık sorunum bacağımda derin ven trampozu geçirdim

182 MHRS randevu sistemi internet sitesinden gece 12 yi geçtiğinde kontrol ederseniz o zaman daha rahat bulabilirsiniz.Ayrıca engel oranınız için 20.02.2019 da resmi gazete de yayınlanan Erişkinler için Engel oranları listesine bakabilirsiniz.Benim rahatsızlıklarım farklı olduğu için bilemiyorum.

Tesekkurederim.Sakincasi yok ama erken emekli olmak istemiyorum calismak istiyorum.zorunlu emeklilik olmadigindan emin olmaliyimki vergi indirim belgesi alabileyim

Sizde zorunlu emeklilik diye bir şey yok. Vergi indirim belgesi alıp istediğiniz kadar (herkes için geçerli zorunlu emeklilik zamanına kadar) çalışabilirsiniz.

Üst Alt