Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmak için can atanlar

demet7676

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
foruma bakıorumda dalagı bıle alınan kisiler rapor oranım kactır die soruyor galıba gitgide ınsanlar engelli raporu almak ıcın can atıo niyeyse :confused:

Merhaba Demet ,Kimse engelli olmak için can atmaz. Sadece baslarina gelen is kazasi veya trafik kazasi gibi talihsiz olaylardan dolayi engelli raporu alabilirmiyim , emekli olabilirmiyim yada surekli is gorememezlik odenegi alirmiyim tazminat alirmiyim diye cabaliyor. Beni arayip soran cok kisi oluyor ve inan arayan kisiler is kazasi veya trafik kazasi gecirmis kisiler ve engelli statusune giremeyecek kisiler cok fazla % 32 fazla alamazlar ama bir umut arayip soruyorlar ne yapsinlar baslarina gelmis bi aci olay lehine çevirmek istiyor.

engelli olmak ıstıyenn olmaz allah korusun ınsan saglıgından olmasın ama su varkı mılelt dıyor engellkı rapru alıp kolayca memur olmak ıstıyorum o da zorlastı artık engellı memır olmak acayıp zorlasyı artık allah yardımcımız olsun :(

Sapasağlam adam engelli kadrosuna geldi. Beraber çalıştık. Adamını bulup millet alıyor raporu. Asıl engellinin hakkı yeniliyor. Devlette buna izin veriyor. Aldıkları her maaş haram. Ama onu düşünse zaman yapmaz. Cilt hastasına bile engelli raporu veren bir devletimiz var. Bunu görüp de ses çıkarmayan yöneticilere Allah sorsun.

SGK ya şikayet et engelli değil diye müfettişler gelir . gerekli sorgulama yapilir herşeyi artik Allah a havale etmeyin. Siz yapin bu gibi kkişileri engelli statüsünden cikartin.

aslantürk;

Sapasağlam olduğuna nasıl karar verdiniz ? Muayene vs. mi ettiniz yoksa kendi mi dedim adam bulup rapor çıkarttım ?

dışardan sağlam gibi görülse de bazı hastalıklar vardır mesela
epilepsi, şeker hastalığı, şizofreni gibi,
yani bu gibi hasta insanların nöbet geçirmesi mi gerek hasta kabul edilmeleri için acaba..

Bende öyle düşünüyorum. Banada sağlamsın neren engelli diyorlar fakat kimse bilmiyor o yüzden böyle düşünenler önyargılarından kurtulsun.
Koskoca rapor bişi varki verilmiş rapor (torpil vs beni ilgilendirmiyor onlar için demiyorum.)

been paraplejik seeviyeye ulasmak için can atıyorum doğruduur

Bana dışardan bakanlar maşallah diyor.ama kalbimi kimse bilmiyor.engel ve sakatlık sence fizikimi olması lazım.

Ne desem farklı olarak değerlendireceksiniz. Sağlıklı olmadığını bilsem buraya yorum bile yazmazdım. Ama sağlık bakanlığı engelli raporu olanları, hangi hastaneden aldıklarını internetten yetkili kisi bakıp görebiliyor. Benim baktık birkaç hastane, raporlar, işlemler v.s. onun baktık hiçbir şey yok. Peki Bu nedir? Eğer ki gerçekten rahatsızlığı varsa Allah şifa versin inşallah.

Yillar evvel millet kirkinda emekli oluyordu simdiyse mezarda bi baltaya sap olmaz denilen ben bile memur oldum ekpss ile bu rapor hayatimi kurtardi disardan gorunen hic bi rahatsizligim yok ben hayatimdan memnunum engelsiz engelliyim gece korlugu var bende gece disari cikamamak disinda bi problem yok araba kullaniyorum isim ac birakmiyor saglam olsam asgari ucrete actim resmen koleydim simdi pasalar gibiyim engelimi seviyorum. O olmasaydi muhtactim bi halta yaramazdim ben inanin dna bozuk bende calisma yok islememis rabbim boyle iyi dogruyu soledim diye dokuz koyden kovulma gibi kotude bi huyum var

Ben kazayı şunu bunu iç hastalıkları demıorumki okuyun formu görün çok basit durumları engel raporu alma haline getirmek istiyinler var bunu anlatmya çalıştım

Benim Pankolit rahatsızlığım var. Bu hastalıktan dolayı engelli rapor alınabildiğini bilmiyordum, doktorum (MedicalPark) söyledi. Bu hastalıktan dolayı malulen emekli olanlar var benim hastalarımdan dedi.Sen başvurunu yap engelli raporu en az %50 alırsın dedi.Engelli raporunun ne olduğunu bile bilmediğim için bana uzun uzun tarif etmişti:)... %50 engelli raporumu araştırma hastanesinden aldım.Doktorun (Üniversite Araştırma Hastanesi) karşısına çıktığımda şunu söyledim; hakkım neyse onu verin çünkü ben bunu vergi indiriminde kullanacağım;tüyü bitmemiş yetim hakkı ve haram para yemek istemem dedim.Kullandığım ilaçlara,raporlarıma ve hastalığımın şiddetine bakarak %50 verdi. Seneye nasip olursa emekliyim.

birde şöyle düşünün o küçümsediğiniz hastalıklardan birine sahip kişi iş bulmak umuduyla iş yerine gider işverene hastalığının işini olumsuz etkilemeyeceğini türlü yeminlerle anlatmaya çalışsada red cevabı alır. 1. işyeri 2. işyeri 3 4 5 derken sağlığının yanında psikolojiside bozulmuştur artık ve sormaya başlar sakatmıyım sağlammıyım diye bu kişinin çıkar yol aramasından daha doğal olan nedir sizce asıl [SIZE=4]niyeyse[/SIZE] diye sorulacak olan adı aklıma gelmedi hani kvp de oynuyor :) benim hastalığımın karşılığının o cetvelde bulunmak zorunda olması.

Arkadaşlar gerçek engellilerin yaşadığı adli ve idari sıkıntılara bir şey dediğimiz yok ama adam gerçek engellilerin elindeki hakları alabilmek için başvurmadığı yöntemler yok, bunlardan biriside sahte engelli raporu alanlar evet içinde bulunduğumuz zaman içinde maalesef bu işi yüksek parayla rüşvetle kişiye engelli raporları veren doktorlar ve aracılar var işte bu çeteler yüzünden o kadar çok gerçek engelliler mağdur oluyor ki bir çoğumuz ya bunu bilmiyoruz yada göz yumuyoruz, eskiden sağlık ve eğitim sistemi çok kötü durumdaydı bunun sonucunda engelli sayısı her geçen gün artıyordu ama son 10--15 yılda sağlık ve eğitim reformlarına bağlı olarak gelişen ve ilerleyen sisteme rağmen şu içinde bulunduğumuz zamanda engelli sayısı maalesef 10--15 yıl önceki engelli sayısından kat kat fazla durumda, bu durumda arkadaşlar sorun nereden kaynaklanıyor engelli sayısı neden bu kadar fazla artıyor, bu sorumun cevabı siz değerli arkadaşlarımın yorumuna bırakıyorum, lütfen kimse bizi saf zannetmesin...

Ya işte artık tırnağı kırılana en az %5 rapor verirsen...%90 engelliye araba verirsen Adam dalağınıda sorar başka şeyleride sorar.

Devlet güzel yapıyor iyi yapıyorda...Türk milleti Avrupalıya benzemez. Yattı mı tam yatar..Elinize iş almaz :D

evet aynen öyle millet can atıyor. geçen başka bi konuya yazmıştım hakkaten millet kudurmuş gibi rapor derdine düşmüş.. hatta bu forumda adı lazım olmayan bir şahıs şizofrenim rapor alabilir miyim in derdinde.. bu kadar rahatına düşkün bi millet daha yok... ben askerde tanık oldum haybeye rapor alan oldu.. ve oluyor da her zaman da olacaktır...

Üst Alt