Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmak öğrenim kredisi geri ödemesinde avantaj sağlar mı?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar yepyenii bi konuyla karşınızdayım. arkadaşlar babamın üstüne ev olduğu için engelli aylığından faydalanamadım.. Bu yüzden kyknın öğrenim kredisine başvurdum alacağım.Bi yazı okudum engelli raporu olanların aldıkları borcun yarıısını peşin ödeme şartıyla hakları varmış. Doğru mudur bu duruma denk gelen var mıdır ?
mka Ufukalp OturanBoğa bilginiz var mı acaba :))

biraz kaba olcak ama "eşşek gibi" ödüyorum her ay hiç bir kolaylıkları yok ailede ev.araba var diye çıkmıyor burs ama doğudaki 25 kardeşi olan aşiret ağalarının cocuklarına cıkıyor...

KYK Katkı Kredisi Yönetmeliğinde engelli indirimi gibi bir şey görünmüyor. Bu yönde birşey duymuştum ama borcun %50 si değil de anapara haricinde TÜFE ile meydana gelen artışın %50 şu diye duymuştum. Yönetmeliğe baktım ama göremedim öyle bir şey.
Yalnız şöyle bir şey var:
Öğrenim kredisi alan birisi vefaat eder ya da çalışamayacak durumda ve sürekli sakat duruma düşerse borcun tamamı siliniyor.
Fakat buradaki şekliyle çalışamayacak durumda sayılmak için yüksek oranlı rapor yeterli bulunmamakta, raporda çalışamaz ibaresi aranmaktadır.

DOKUZUNCU BÖLÜM
Borcun Silinmesi ve Terkini

Borcun Silinmesi

Madde 41- Öğrenim sırasında veya öğrenimden sonra vefat ettikleri veya çalışamayacak derecede sürekli sakat kalmış oldukları tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulu tarafından tespit edilenlerin borçları silinir.

naginni679
o kadar haklısınız kii cidden öyle bu ihtiyaçlık durumunu neye göre yapıyolar kafam almıyor.Sanırım zengin olmak gerekiyo. :)) cevabınız için ayrıca teşekkür ederim.

Ufukalp
anladım yanii kesinlikle yalan haber. en azından net bilgim oldu da bi kaç ay alıp ihtiyacımı kapattıktan sonra iptal edicem. yardımlarınız için çokca teşekkür ederim...

Üst Alt