Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmak ve yurtdışı vatandaşlık başvurusu için sorun mu?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir sorum olacak.

Yaklaşık 1 yıl sonra kadar Kanada için vatandaşlık başvurusu yapmayı düşünüyordum. Hala daha niyetim var.

Orada bir akrabam var. İş imkanını düşünme referans olurum sana dedi AMA.

Bugün bir arkadaş senin engelli raporun var. Vatandaşlık şartlarında sorunu olmayan sağlam insan ararlar pek ümitlenme dedi. Benim hiç böyle birşey aklıma gelmemişti. Anlık bir hayalkırıklığına uğradım gibi bişey oldu ama
EMSAL bir durum duydunuz mu gördünüz mü tecrübe anlamında sormak istedim.

Orta düzeyde ingilizcem var kendimi geliştirebilirim.
Engel durumum SOL gözümün görmemesi
B Ehliyetim filan var. Özel sektörde eşşek gibi çalışıyorum. Yani teşbihte hata olmaz vücud olarak güçlüyüm demek istedim. Başka hiçbir sorunum yok.

Sizce sadece sağlık yönünden başvurunuzu kabul edemeyiz diyebilirler mi?

muharremmer

Arkadaşlar bu durum hakkında hiç mi fikri zikri olan yok?

Kanada'daki akrabama böyle bir kural var mı engel olur mu diye sordurtadabilirim ama hani malumun aklına karpuz kabuğu düşürmeyelim dedim.

Ama sorduğum soruya yönelik tecrübe yaşıyan yok gibi. Herkes EKPSS ye hazırlanıyor yurtdışı düşünen yok gibi :)))

Öle bişi yok arkadaşım engelli gelin gitcek yurtdışına memur ayrıca

muharremmer kardeş Kanada medeniyetin beşiği. Amerika'dan falan bu konuda daha ilerdeler. benim arkadaşım dava açtı ben ateistim hiçbirşeye inanmıyorum Türkiye'de bana baskı yapıyorlar eziyorlar dedi. adamlar direk karar çıkardı atla gel burda yaşa çalış dediler mülteci olarak. Yani bana göre engelli olman dezavantaj olmaz hatta avantaj bile olabilir.Bu adamlar anlayışlı adamlardır. o yüzden hiç korkma. git çalış

Arkadaşın Türkiye'de vatandaşlıktan çıkarıldığını ve ülkeye dönmesi durumunda havaalanında gözaltına alınacağını biliyor mu ?

Adam avukat zaten ya. kanununa kitabına uydurdu onları. şuan Kanada vatandaşı olmadı zaten. normal burdan uçağa bindi gitti adam. hala Türk vatandaşı anlayacağın.

cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Bende sizin gibi düşünüyorum ama bu şekilde tekrardan yorum alışverişi yapmak tecrübelerden faydalanmak yararlı oluyor.

Üst Alt