Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olunca eşin terk etmesi..?

__toprak

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ocak ayına kadar afoyla düşe kalka yürüyordum hastalığım ocak sonunda ilerledi ve yürüyemiyorum %88 ağır engelli oldum ki bu raporda kanser hariç aynı dönemde birde kanser oldum ve ameliyat oldum eşim gitti yolu açık olsun da 2.5 yaşında kızıma üzülüyorum bu tarz sorun yaşayan varmı

Allah yardımcın olsun zor bir dönemde en çok desteğe ihtiyac duyduğun dönemde sevdiklerinin yanında olmaması çok zor bir durum ama hayat bir sınavdan ibaret belkide yaradanım senin için böyle zorlu bir sınav hazırladı inşallah bu sınavı başarı ile geçersin allah yar ve yardımcın olsun

Başımıza gelenler sadece bizim mi imtihanımız? Eş aile arkadaş dost.... Hasta ziyaretinin bile çok önemli olduğu hadislerle anlatılır hep. Ki hasta ile ilgilenmek ne büyük şans anlayana. Gidenle işimiz yok... Yavrucuk Allaha emanet olsun dostum dua et, sığınacak en kıymetli den merhamet iste rahmet şifa iste. Allaha emanet ol.

teşekkür ederim arkadaşlar acılar paylaşa paylaşa azalırmış çok sağolun

diğer tarafı dinlemeden peşin hüküm vermemekle lazım lakin atalarda boşuna dememiş düşenin dostu olmaz kazadan önce eş dost akraba bol miktarda mevcuttu kazadan sonra ki ilk 2-3 ay gözüm hep kapıdaydı yanınızda değere verdiklerinizin bulunması gerçekten size tabiri caizse can suyu veriyor ama ne yazıkkı ftrde yatarken parayla refakatçi tuttum tabi o zaman geçici iş göremezlikle zar zor geçiniyorum param az olduğu için ucuz olsun diye refakatçi sabah 9da geliyor akşam 6 civarı gidiyordu bende ertesi sabah o gelene kadar yatakta ceset gibi bekliyordum diğer hasta yakınları sağolsun çayımı suyumu eksik etmiyorlardı yaşamayan bilmez zor zamanlarda yalnızlık kadar can yakan bişey olamaz hep rabbime sığındım vardır bi bildiği dedim bu gözyaşlarımın bedelini ödetir dedim sonuç nemi oldu emekli maaşlarım bağlandı birkaç tazminat davam vardı onlarıda kazandım şimdi her sıkışan yanıma geliyor ve avcunu yalayıp gidiyor ne ekersen onu biçersin kardeşim sende sabret her şeyin bir bedeli mutlaka olur asıl sınav bizim değil cevremizin sınavı

Başlık bile insanı üzüyor içeriğini okumadan... Eşler ayrıldığında en büyük sorunu çocuklar yaşıyor bu bir gerçek... Tüm sıkıntılarınızın son bulması dileğiyle...

Allah Yardımcınız olsun senin ve 2.5 yaşındaki kızının

vay be arkadasım cok gecmıs olsun ben engellı oldugumu kız arkadasıma acıkladım benımle evlenırmısın dedım tabı kı dedı ne ınsanlar var hayatta ya :(

böyle şeyleri okudukça insan üzülmemesi elde değil, kaldı ki bende ilerde evlencem evlilikten soğuyorum böyle şeyleri okudukça..
Allah'ım hepimizi iyi insanlar ile karşılaştırsın...

Allah sabır versin, eş yine bulunur da olan küçük kıza olacak :(
Yokmu geri gelmeniz için bir çare, eşin için değilde kızın için yapman lazım, sorun sende de değil bırakıp giden eşinde sorun var.
Allah korusun ilerde onunda başına böyle bir rahatsızlık gelse.....

arkadaşımın da çocukları olmasına rağmen sonradan hastalanmış ve hanımıyla bir olamadığı için eşi terketmiş ve çocuk resmen çökmüştü hayatta herşey olabiliyo Allah dertten anlayanlara eş etsin....

hepinize çok teşekkür ederim iyiki sizler gibi dostlar var

allah cc hadisi şeriflerinde zannetmeki siz kötsünüz diye kötülük verdik bu sizin içi daha daha iyi olacaktır bende şimdi geriye baktğım da doğruymuşdiyorum allah kullarının yanındadııııııır hayırda şer şerde hayır var dır

sabırlar la
dualar la amin allah mazlumların yanındadıırrrr

'Toprak' kardes:

Kendine ve cocuguna bak, esini unut, kuvvetini ve zamaninini onun icin harcama. Eger kucuk kizin yanindaysa benim icin onu lutfen kucakla.

allah cc hadisi şeriflerinde zannetmeki siz kötsünüz diye kötülük verdik bu sizin içi daha daha iyi olacaktır bende şimdi geriye baktğım da doğruymuşdiyorum
allah allah, hidayetemi erdin kardeş. :)
iyi isek niye kötülük vermişki :) daha iyi olacakta ne demek ? kötünün kötüsümü var yoıksa.
sahi bu gün izlediğim bir video var. sunni müslümanlar, sii müslümanın kafasını kesip kucağına koyuyorlar. bunuda allahım emri olarak yayınlıyorlar. insanlık adına müslüman doğduğum için utanıyorum. siz bu katliamlara hoşgörü ile bakabilirsinizde benim vizdanım elvermiyor.

Allah (cc) yardımcınız olsun hayat acısıyla tatlısıyla devam edecek sen ümidini kesme yeter

Merhaba yelpaze,

Müslümanlık gelmiş, geçmiş en güzel ve özel dindir. Müslüman doğmak ayrıcalıktır, müslüman olmak büyük güzelliktir. Bunu aksi yönde kullananlar yüzünden böyle düşünmen ( utanmak ) üzücü.

Zira yalnızca müslümanlığı değil, dünyevi bir çok güzelliği katledenler var iken, ozaman yeryüzündeki herşeyden mi utanmalı ?

Hiç dört dörtlük yaşanan bir din gördün mü? Dört dörtlük doğan bir insan ? yada dört dörtlük bir şarkı ?

Kimse katliamlara hoşgörü ile bakmaz ancak kimse de dininden utanmaz sen gibi. Bu durumda utanılacak birşey var ise şayet, insan doğduğun için utanmalısın derim.

_toprak, üzülüp, vahvahlanmanın hiçbir faydası yok iken, seni daha fazla yıpratabilir. Bundan sonraki yaşamını daha kaliteli nasıl yaşarsın onu düşünmeye bak. Belki yeniden aşık olursun ? : ) Anlaşabileceğin biri çıkar karşına belli mi olur.

Kızın ile daha mutlu bir yaşam dilerim.

"Dost istersen Allah yeter. Evet, O dost ise her şey dosttur."
"Yârân istersen Kur'ân yeter. Evet, ondaki enbiya ve melâike ile hayalen görüşür ve vukuatlarını seyredip ünsiyet eder."
"Mal istersen kanaat yeter. Evet, kanaat eden iktisat eder; iktisat eden bereket bulur."
"Düşman istersen nefis yeter. Evet, kendini beğenen belâyı bulur, zahmete düşer; kendini beğenmeyen safâyı bulur, rahmete gider."
"Nasihat istersen ölüm yeter. Evet, ölümü düşünen, hubb-u dünyadan kurtulur ve âhiretine ciddî çalışır."(1) - Risale-i Nur

İnsanlıktan nasibini almış olan biri mümkün değil yapamaz bunu! Evlenirken iyi günde ve kötü günde diye söz vermedi mi_? Eee hani nerde? Allah en ufak aldatmanın yalanın bile hesabını soracak bu kandırmaca değil mi bu yarı yolda bırakma değil mi bu yalan değil mi HEM DE YALANIN EN BÜYÜĞÜ EN KÖTÜSÜ!!!

Bir çift anlaşara bile boşansa ALLAHIN ARŞI TİTRİYOR! bunun yaptığı ne yere ne göğe sığar!!!

Senin için çooook rahat olsun kardeş, emin ol senin için şu an kafanı takacak hiçbir şey yok! O kadar metin ol ki bu manevi huzur hastalık acılarını bile unutturur sana.

Hz eyyüb (a.s) hayatını okumanı tavsiye ederim.

Ve şunu unutma ki Allah bir kulunu bu dünyada imtihana çekiyorsa o kulu için kurtuluş murad ediyor demektir. O yüzdendir ki müslümanlar eziliyor kafirler sefa içinde. Aldanma!
Hiç şüphesiz ki bu dünyadaki en büyük acılar cehennemin elem verici azabından çok daha hafiftir.

yelpaze
:) sana sadece gülüyorum. müslümanlığı ve islamı o kadar yanlış anlamış ve tanımışsın ki :)

islamiyet tek doğru yoldur onun dışındaki bütün yollar hüsrana çıkar.

Dikkat edersen arkadaş: "allah cc hadisi şeriflerinde zannetmeki siz kötsünüz diye kötülük verdik bu sizin içi daha daha iyi olacaktır" şeklinde birşey nakletmiş.
Demiş ki: ""allah cc hadisi şeriflerinde" Allahın hadisi yoktur onun kelamı yüce kur'andadır ve onlara ayet denir. hadis ise hazreti resulullah'ın kelamlarıdır kur'anda yazmaz.
"zannetmeki siz kötsünüz diye kötülük verdik" burda da yanlış bir nakil yapıyor, allah asla ve asla hiçbir kula kötülük murad etmez, o ancak hak edene hakkını verir fakat bu dünya'da değil o sabırlıların en sabırlısıdır.

Bu dünyada başımıza ne gelirse gelsin o kadar hafiftir ki ben cehennemde dirilip dirilip tekrar erimektense bu dünyada gazzedeki masumlar gibi param parça olmayı isterim. Bu şehitliktir! Hele hele kafirle savaşıp korkmadan yiğitce şehit olmak Allahın aslanı HZ. Hamza'ya 8 cennetin sultanları Hasan-Hüseyin'lere komşu olmaktır, bundan üstün şeref yok!

O bahsettiğin "sözde" sünni müslümanlara gelince: onlar kabe'yi de yıkmak istiyor. İçinde bulunduğumuz zaman ahir-vakit'tir. Yani hz. peygamberin gelişinden sonra başlamış olan ve kıyametten önceki son devirdeyiz. Sapıklığın binbir türlüsü'nün çıkacağı gerek kur'an 'da gerek hadislerde detaylıca bildirilmiştir. Yine israil'in (yahudilerin) taşların ağaçların (garkad) arkasına saklanacağını ve taşların bile konuşup müslümanlara arkasındaki yahudiyi ifşa edeceği bildirilmiştir.

Ama şunu da unutma ki islam bazı sapık uzak doğu dinleri gibi hiçbir şartta hiç kimseye el kaldırılmayan bir din değildir. İslam dini insan hayatının her oktasına müdahale eden bir anayasadır. Kişinin tuvalete girip çıkışından tırnak kesişine kadar herşeyini nizama sokar. Örnek olarak hz. peygamberin hayatı apaçık kitalarda elimizin altıdadır. okumuyoruz ki! kara cailiz! ondan sonra da çıkıp alemlere rahmet olan islam dini için "müslüman doğduğum için utanıyorum" gibi cümleler kuruyoruz.

Lütfen ama lütfen lütfen, okumadan gerçeği bilmeden sadece olup biteni bilgisizce yorumlayarak hüküm çıkarmayın bilmeden küfre düşersiniz bu çok büyük yanlış.

aetsihi ne güzel yazmış. kardeşim yıllar önce doğuda yaralandıgımda eski eşim (eşim yazarken iğrenerek yazdım) benide bırakıp gitmişdi. önceleri cok üzüldüm tamam ama hep Allaha sıgındım , hiç isyan etmedim hep şükrettım ve sonrasında öyle güzel şeyler yaşadımkı iyiki bırakıp gitmiş. şiimdi beni bu halımle kabullenmiş muhtesem bi eşim ve dünyada bana cenneti yaşatan 2 yavrum var. her işde bi hayır var kardeş unutma. hıc bır zaman bunun neresınde hayır var deme. sen moralini düzelt saglığına iğleşmene bak , giden gitsin ugurlar olsun.. sen ve kızın Allaha emanet olun...

Üst Alt