Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olup da rapor alamayan kişiler var mı?

harrun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bazı arkadaşlar isyan ediyorlar %40 rapor alamayıp usulsuzluk yapanlara kızıyorlar! Peki bu insanlar ne yapsınlar bunlar usulsuzluk yaptıklari yok ki ?
Bu arkadaşlarimiz engelli ama saglık bakanlıgı bazı kişileri engelli oldugu halde engelli görmemekte!
%40 olan engelli oluyorda yüzde 10-20-30 olan neden engelli olmuyor!!! Soruyorum size neden!!! şuan benimde yüzde 30 raporum var ve bu saçma kanunlar yüzünden hiç bir yere işe giremiyorum çünkü ne sağlam gözüküyoruz nede engelli,zaten şuan işkurda gözüken işsizlerin çoğuda benim gibiler işe alınmayıp dışlanan kişilerdir,bu hükümet bazı şaçma sapan kanunları çıkaracağına bu sağlık sektöründeki insan ayrımcılığını düzeltsin bence!!!!

saolun yüzde 10 hipertansiyon,yüzde 10 kalp,yüzde 10 da kulağımda işitme kaybı var

evet benim yıllardır söylediğim konu bu ama biz engelliler hiç bişi yapmıyoruz sadece burdan yazıyoruz birlik yok gelin gidelim ankaraya gerekirse açlık grevi yapalım sesimizi duyuralım bize söylesinler engellimiyiz değilmiyiz yoksa uzaylımıyız

anlıyorum böyle 10-10 olması kötüymüş gerçekten ama olsun bence siz yine de deneyin rapor işini ısrarla ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz iyi şanslar

madem bizim gibilere rapor vermiyorlar siz sağlamsınız diyorlar, o zaman işi girerken istenilen sağlık raporunu falan kaldırsınlar millette rahat rahat işe girsin..

şuan bu ülkede %40 altında engeli olup işe giremeyen mağdur olan bir sürü insan var,hükümetin bir an önce bu ayrımcılığa bir son vermesi lazım ya engellilik yüzdesini düşürsünler yada işe girerken rapor falan istemesinler,yoksa zaten toprak falan kabul etmeyecek bunları..

Bende ayni sekilde bu durumdan dolayi magdurum %32 raporum var sag gozum tamamen gormuyor gozun yapisinda da bozulma mevcut. Aynen dediginiz gibi ne sakat ne de saglam sayiliyoruz neyiz biz bu ulkenin evladi degilmiyiz niye bu kadar sacma sapan yasalar mevcut. Benim durumumdan daha kotu olan nice kardesimiz Rabbim hepsinin yardimcisi olsun onlarin durumu bana gore daha biliyorum. Ama bende magdurum. Islerine geldikleri zaman engelli sayip askere almayip, emniyet alimlarina vb yerlerde engel olarak karsimiza cikarilan engellimiz rapor alma konusunda niye engel kabul edilmiyor. Niye arastirilimiyor bizim gibi insanlarinda karsilastigimiz zorluklarin oldugu ve bunu cozmek icin birseyler yapilmasi gerektigi neden dusunulmuyor yazik bunun da hesabi bir gun sorulur elbet sorumlu olanlardan.

öyle saçma bir uygulama var ki kendimi örnek göstereyim polio sekeliyim araç almak için rapor aldım %40 ehliyet için %40 engelli kimliği için %40 herhangi bir sorun yok ama ne zaman vergi indirimine başvursam %19 geliyor

gökhan bey mrb sağlık kurulu raporunuzla tekrar vergi indirimi için başvuru yapın eğerki
vergi indirmine tekrardan %19 flan verirlerse gerekceli kararı öğrenin.benimde 2 süreli sağlık kurulu raporum var vergi indirmi
müracatını yaparak süreksiz vergi indirimi verdiler.ama sağlık kurulu raporum süresi bitince tekrar %40 üstünde bir rapor alabilecekmiyim işte bu muamma burası türkiye kanunların olmadığı bir ülkede yaşıyoruz malesef.

peki engelli kadrosunda calışıpta vergi indirmi nedeniyle rapor oranı düşen varmı :) coğunluk böyle zaten ..arkadaslar haklar gasp ediliyor birlik olup calışma ve aile bakanlığına imza kampanyası toplamamız lazım ..başka alternatifi yok ..bu ülkede 30 raporu olan hiç bir şey sayılmıyor ..asıl magdur bunlar

ozaman başı ağrıyan bile rapor alır ben bu sieyey girdiğimden beri çok usulsüzlük yapanları gördüm iyi niyeti suistşmal ediyorlar..engel teşkil eden bir durum olursa kişi zatenraporunu alıyor...

rapor oranı sınırda ve düşük olanların durumu cok zor malasef , adamın rapor oranı %32 özek sektöre gidiyor engelli raporu al sen engellisin engelli kadrosunda calıştırabilirim diyor , hastaneye gidiyor %32 veriyor sen engelli degilsin diyor , bu durumda bu adam ne yapacak ne özel sektörde işe girebiliyor nede devlet engelli olarak kabul ediyor , %39 alanı bile gördüm yazık bu insanlara

Ben demiyorum ki durumum cok kotu Rabbim daha kotu yapmasin durumu daha zor olanlarinda yardimcisi olsun InsAlllah. Lakin su var ayni arkadasin belirttigi özel sektorde %32 raporun dahi olsa isverenler seni ne saglam nede sakat olarak ise almak istiyorlar bende ayni seyleri yasadim zar zor yalvara yakara bir yere girdim 4 yillik universite mezunuyum zor sartlarda bulundugum ortam rahatsizlik versede mecburen calisiyorum. Iste bu konuda birseyler yapilmasi gerektiginj dusunuyorum mesela kademeli engelllilik cikarin rapor oranina gore ama birseyler yapilsin artik

Üst Alt