Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olup kamuda yönetici kadrosunda çalışan var mı?

turkuaz06

Aktif Üye
Konular
64
Reaksiyonlar
1
Engelli olup yönetici kadrosunda çalışan var mı?Şef,ilçe müdürü,şube müdürü,il müdürü,müdür yardımcısı vb...

kamuda belki çok azdır ama özelde engelliyi yönetici yapacaklarını hiç sanmıyorum... ben kamuya bağlı şirkette alt kadro da çalışıyorum.kimse bizi adam yerine bile koymuyor valla .. Allah sorsun inşallah aynısını başkası onların çocuğuna yapar...

kamuda görevde yükselme sınavları var.engelilerin girmesinde herhangi bir sıkıntı yok.yalnız son 5-6 yıldan buyana yazılı sınavın yanına mülakat da eklediler. yazılıdan 100 alan bir engelli memur,mülakatta eliyorlar..benim şansım bu sınavlara mülakat yokken,sadece yazılı(test usulü)sınav varken girmem.

turkuaz06

valla senin o dediğin devlet memurları için geçerli bizimkisi, kamuya bağlı özel şirket diye geçer...
bizde her türlü mobbing yıldırma bezdirme hepsi var...

MEB'de Şefim. Kamuda GYS sınavlarına engellilerin girmesinde sakınca yok lakin mülakatlar çoğaldı. Ben GYS ile Şefliğe yükseldim. Ha memnun muyum? Değilim? Maaş ve özlük hakları yönünden çok ta iyi olduğunu düşünmüyorum. Memur iken 1 bölüme bakıyordum. Şef olunca 10-12 bölüme bakmaya başladık. Üstelik sorumluluğu da çabası ve emrine verilen memurlarla iş yapabilmek gerçekten zor!!!

Ben yönetici değilim ama aynı anda 4 kisilik is yapıyorum duz memur bu kadar çalışmıyor yönetici de her ise karışır.
Diger yandan engelli de olsa memur memurdur, sınavla atanan üst kadrolara sınava girerek atanabilirsiniz. Tabii mülakat faktörünü bilmiyorum.

aman abi benim normal düzgün bir işim olsun da ben yönetici felan olmak istemiyorum. başım da bin tane sıkıntı var zaten 3 kuruş maaşım artacak diye kimsenin sorumluluğunu alamam valla ..
biz yöneticilerimizle hep sorun yaşadık bugüne kadar hep mobbing e maruz kaldık inşallah aynısını başkası onların çocuklarına yapar...

Kamuda Finansman Müdürüyüm. Şef kadrosuna da, Müdür kadrosuna da görevde yükselme sınavı ile atandım. Müdürlük sınavında mülakat da vardı. Sade, şık protokol giyimi ile gidip sakince yanıtladım sorularını , sınavda yüksek alınca pek gıcıklık yapmadılar. :) Yine de zorlu bir süreçti.
Sorumluluğu fazla, mali riski olan bir branş. Bütçeler, raporlar, mali tablolar, tahsilatlar, alacakların takibi, mutabakatlar... Ödemeler, ödemeler, ödemeler.. Banka işlemleri , teminatlar... Bildirgeler, beyannameler, maaş ödemeleri... Yok yok :)
Kurum müfettişi, iç denetçisi, bağımsız denetçisi, sayıştay denetçisi karşısında sürekli hesap vermen gereken konumdasın.

Engelli yapamaz diye bir şey yok diye yazdım bunları. Kendinize sahip çıkın.

Ben Meb'de Genel İdare memuruyum, birkaç sene sonra da Şeflik için görevde yükselmeye girebilirim, zaten kurumumuzda şeflerimiz emekli olunca bizden şef olup işleri idare etmemizi bekleyecekler yani. Engelim konuşma ile ilgili ve idari kadroda yönetici durumunda olunca engelimden dolayı işleri yürütme aşamasında kaygılarım olabilir ama özgüven ile aşılabilecek şeyler bunlar. Herkese başarılar dilerim.

Üst Alt