Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olup kendi işini yapan var mı?

ozmuşlu

Üye
Konular
50
Reaksiyonlar
158
s.a arkadaşlar mağlum belli yaşa geldik iş durumu sıkıntıda az önce baktım işkurun ilanlarına adamengelli personel arıyor 30 yaş kriteri koymuş ülkede emeklilik hergeçen gün zorlaşıyor özel de bie işe girme yaşı 30 - 35 hal böyle olunca bende kendi işimi yapmak istiyorum. elektronşk teknisyeniyim ilk başta home ofis olarak evden iş yapmayı düşünüyorum iş belli noktaya gelince işi resmiyete dökecem.
ne satacan derseniz şarjlı cihazların içinde bulunan 18650 pil belli başlı bilgisayar parçası satma niyetim var ne diyorsunuz buna benzer kendi işini yapan var mı ??

Ben seni bildim bileli iş arıyorsun.
Bence durduğun hata. Sana daha önce de demiştim "elinde gül gibi zanaatin var, "Ya Bismillah" diyerek ufak bir dükkan açıp işe koyul" diye ama dinlemedin.
Durduğun hata.
Hadi, madem bu kez niyetlendin, hayırlı olsun.
Selametle.

@alifatih1958,
eyvallah saol bey abi Allah razı olsun...
bugüne kadar hep özel sektörde ezildim süründük tabiri caizse . Allahtan bir mani keder olmazsa şayet bu sefer yapacaz birşeyler...

Merhabalar bir şeyler danışmak istiyorum. Şeker hastasıyım engelli raporu alabilirmiyim.Yüzde kaç alırım iş arıyorum diyabet yüzünden iş bulamıyorum. Şeker hastalığım var sağ kulakta işitme kaybım var. Bel fıtığını da söylesem acaba engelli raporu için yüzde kaç alabilirim.

60 yaşında emekli olunan yerde, 30 yaş nedir tam tımarhanelik bizim bu ülke

@ozmuşlu,
Merhaba işkurun engelliler için kendi işini kurma projesi var,sizin oralarda varmı tam bilmiyorum ama, destek veriyorlar iş kurmak için bı araştırın derim...

@cucak16,
heyete girmeden bunu kimse bilemez ????

@Emrekvk,
vallahi öyle.. kamuyu geçtim artık özele biraz daha kurumsal elle tutuluru yerlere girelim diyoruz kimse yardımcı olmuyor torpil yok referans yok ...kaldık ortada..

@habibe68,
aman işkur demeyin bana işkur çaresizlerin kapısı nerde angarya işler var hepsi orda geçen girdim baktım elle tutulur bir tane iş yok abi orası bel bağalanacak kurum değil...1 tane iş ilanı vardı kurumdal yerdi oda 30 yaş sınırı koymuş birde myo mezunu istiyor..

@ozmuşlu,

İş Kurda engelliye genelde paketleme, evde yapılacak iler, tuvalet temizleme gibi işler uygun görülüyor. Adam gibi iş oradan çıkmaz engelliyi adam yerine koymuyorlar. nerede pislik kimsenin istemediği iş var engeliye ucuza kitliyorlar. Biliyorlar onlarda engelliler bu işleri yapar çünkü muhtaç başka şansları pek yok.

İş iştir en azından o işi yaparken bir yandan da uygun iş arayacaksın öyle evde oturmakla iş bulunmaz. İşin iyisi kötüsü olmaz.

@ozmuşlu,

Hayır işkur KOSGEB kendi işini kurana geri ödemesiz nakit desteği veriyor onu demek istiyorum girişimcilik projesi

Son düzenleme:
@Mustafa _10,

Şimdi iş var iş var, bokun pisliğin içinde çalışmak var adam gibi bir iş te çalışmak var, Gelip geçici paketleme gibi abuksabuk zaman öldürücü işlerde çalışmak var.
İşin iyisi de olur kötüsü de olur. Normal insanların yapmayacağı işi bize dayatıyorlar.

7 yıl tekstil de çalıştım şükür kurtuldum şimdi 15 ocakta çıkan yasa iptal olursa emeklilyim inşallah

@Mustafa _10,

hmm sizde engelliye en pis işleri layık görenlerdensiniz sanırım, gider dışarda dilenirim yine gidip tuvalet temizleme günlük paketleme gibi işleri yapmam. Kendimi kullandırtmam.

İŞKUR değil kosgeb i araştırmanı tavsiye ederim

engelli girişimci destek hibe fonları olarak artıları var

her kurumda engelliler için kota olması lazım , zaten hastalık sıkıntısı birde iş sorunuyla uğraşıyor millet

@Emrekvk,
Kota olsa ne olur 3 engelli çalıştırma zorunluluklari var ama en zor işi veriyorlar.Daha dün bı iş görüşmesine gittim 3 kişi engelli almak zorunda benim rapaorum belli ağır işte çalıştırilamaz yaziyor en ağır işi öne sürüyor bu en hafif iş diyor

@habibe68,
Artık işyerleri engeliyle normal insanı bir tutuyorlar büyük bir saygısızlık yapıyorlar. Normal insanın yapmış olduğu işi engeliden bekliyorlar

@habibe68,

Böyle olunca devletten teşvik alıyırlar üstelik Kısacası yine hem engellileri hem devketi kandırmış oluyorlar

2020 de şizofreni engelli oldum kimse iş vermedi. İşkur dan temizlik görevlisi olarak işe girdim inşaat işi yaptırıyorlardı. Ayrıldım.En güzeli imkanın varsa emekli olmak veya kendi işini kurma imkanın varsa kendi işini yapmak.

@Polmiks,
kesinlikle sonuna kadar katılıyorum .... sağlam adamı en kolay işe verirler nerde ağır angarya iş var onuda engelliye reva görürler....
özel sektörde yıllarca ne çektim anam ağladı hiçbirine hakkımı helal etmiyorum....
kendimizi övmek gibi olmasın vasıfsız adam bile değiliz ama vasıfsız işçi muamelesi gördük..

Bak bilgisayar parçası satışı iyi gider, pilide orjinal satarsan o da iyi gider... İleri de de dükkan açarsın.

iyi gider = rakib çok az kazanırsın özelliklede yeni girişimci olarak

Bilgisayar parçasını kimse gelip senden almaz. Bilgisayarcıdan bile almıyoruz artık İnceHesap,Amazon,Hepsibureada,İtopya varken hiç kimse gelip bireysel veya mini dükkandan ürün almaz. Ölü yatırım

@Polmiks, önce sahibinden faceboktan instagramdan v.s. satacak sonra kurumsal olarak internet üzerinden satışa açılacak depo ve kurumsal kimlik olsa yeter aslında…

Sadece dükkan tabi ki ölü yatırım olur artık her şey Online ….

@ozmuşlu, kendi emekli maaşlarının ilerde mali yük sebebiyle eriyeceği korkusu yaşamalarından dolayı insanları angarya işlere zorluyorlar.

Üst Alt