Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Olup Sağlam Gibi Çalışmak...

weled

Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.
16/10/2014 tarhinde işe başladım. İş görüşmesinde konuştuğumuzda çalışma saatini yanlış anlamışım (Bana 7:30 demiş ama ben 17:30 anlamışım mesai bitimini). Yani günlük 11 saat ve 6 gün çalışıyorum. Düz hesap ile ayda 26 gün çalışırsam toplamda 286 saat yapıyor.
Mesai ye kalmak gerekiyorsa da 7:30'dan sonrası için her 15dk hesaplanıyor.
Maaşa gelince de asgari ücretten çokta yüksek bişey beklemiyorum. (1.000TL civarı diye konuşmuştuk.)
İlk ay yemek parası yok, cepten yiyorum.
Sigara molası dışında dışarı çıkmaya izin yok. (Ben sigara kullanmıyorum ama sigara içenlerle aynı saatte dışarı çıkabiliyorum.)

Bu arada benim engelli kadrosunda çalıştığımı sadece birim yöneticisi ve İnsan Kaynakları biliyor, ve diğer çalışma arkadaşlarım gözünde bende normal bi çalışanım.

işe girerken birsürü evrak imzaladım. Aralarında İbranamede vardı. Yani işveren istediği zaman beni gönderebilir ve ben hakkımı savunamam mı demek oluyor ???

Kusura bakmayın kafanızı şişirdim bu sorunlarımla ama buradan başka sorularıma cevap alabileceğim bir yer yok :( ...

arkadasim sizin raporunuz varmi vergi indiriminden yararlanabilirsin ve senin calisma sartlarin normal isciyle ayni olmamasi lazim bence vergi indiriminden yararlan erken emekli hakkinida kazanmis olursun selamlar

merhaba,
işverenler engeliye ayrı iş saati atamak zorunda değil ama çalışma şartları gerçekten ağırmış Allah yardımcınız olsun

falkon;

Vergi indirim hakkım var zaten ama 2010 başlangıçlıyım SGK da. Daha çok zaman var emeklilik için.

elaipek34;

Amin. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Allah yardımcımız olsun, Bu dünyada insanca, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamak gerçekten zor.

arkadaslar atipik psikoz hastasıyım psikoz bozukluk grubuna heyet oran veriyormu

@weled;

sabah saat 8:30 tan her akşam saat 19:30-20:00 e kadar işteyim.
Saat 7:00'de uyanma; Saat: 21:00' da evdeyim.
Cumartesi de dahil.

Loris;

Ben anlamıyorum bu iş yerlerini... Engelli bireylerin fazla çalışması yasak iken nasıl böyle rahatça çalıştırabiliyorlar ... ???

arkadaşlar 36 yaşındayım son iki senesi memuriyet olmak üzere 12 senedir bir fiil çalışıyorum.Çalışma koşullarında özel sektördede kamu sektöründede engelli personeli diğer personele göre ayrı tutmuyorlar.Daha önce özel sektörde çalışırken memuriyete gıpta ile bakardım ama çalıştığım kurumdanmıdır veya başka bir sebeptenmidir bilmiyorum özel sektörü arar oldum memuriyetin maaş durumu nispeten daha iyi fakat şu an çalıştığım kurumda norm kadro 5 kişi iken 3 kişi çalışıyoruz diğer 2 kişinin elinden iş geldiği yok hali ile amirim işlerin tamamına yakınını bana döşüyor.Böyle oluncada 2 sene kalan emekliliğimi iple çekiyorum.

@weled;

hepsi fasa fiso. Ya devlette çalışacan ya da özel sektörde sürünecen.

Ya arkadaş bu ne biçim iştir. Bugün sorumludan azar işittik. Neymiş işime özen göstermiyormuşum.
İlk defa kağıt-evrak işinin içine girmişim ve ellerim o kadar kuru ki iki kağıdı birbirinden ayıramıyorum. Geldiğim günden beri satış makbuzlarını önüme koyup tarihine ve sırasına göre düzenle diyorlar. Hem günlük takibi yapıyorum hemde ay başından beri kontrol yapıyorum. Bugünde beni odasına çağırıyor niye işler bitmiyor diyor.
Ham asgari ücret - Hem 11 ssat çalış (günlük 2 saat serviste geçiyor) - Hem de yemek yok(dışardan geliyor ama benim yemek kartım daha gelmediği için cepten veriyorum)
Sonra da neden verimli değilsin işte. "Sorunu bende arayana kadar Sen çözüm üretsene be adam" diyecektim saygımdan sustum...
Yarın işkur arayıp bu sorunlardan bahsedeceğim, böyle giderse çok duramam ki burada. Önerisi olan var mı ???

Üst Alt