Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli oranı %17 olanların ne gibi hakları vardır?

gokay

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
Eşimin kardeşi 2 senelik üniversite mezunu ve askerden yeni geldi.
Kaslarındaki sorun, mesane rahatsızlığı vs sebeplerden dolayı yeni yönetmeliğe göre %17 raporlu olan birini nasıl 15 ay askere aldılar oda ayrı bir konu.
Bir işe başlaması için iş yerine müracaat ettiğinde hem %17 engelin var hem askerliğini yaptın hem hafif işlerde çalışmak istiyorsun gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyor.
Soru şu; % 17 engelli raporu olan bir kişi için çalışma hayatında engelli statüsü, vergi indirimi yada emeklilik gün sayısı gibi durumlardan faydalanabiliyor mu? İşe müracaat ederken ne yapmalı.

Gökhan

bir kişinin engelli sayılabilmesi için %40 ve üstü rapor alması gerekir siz yeniden rapor alın derim ben

%40 alamıyor. normal bir işte çalışamıyor fazla ayakta durmaması lazım dolayısıyla iş hayatına atılması için ne yapması lazım bunu öğrenmek istiyorum.

engelli haklarından faydalanması için her halükarda % 40 ve üzeri saglık raporu alması gerekiyor,

özetle %40 ve üzeri raporu yoksa engelli olmuyor ve doğal olarak engelli haklarından faydalanamıyor

işçi bulma korumuna müracaat etsin bence orada kendisinne uygun bir iş bulacaklardır ünüverste mezunu olması da kendisine iş bulma konusunda lehine olacaktır hiç olmazsa işkur çalışabileceği bir iş alanında bir iş bulur normalde %40 raporu olan biri türkiyede engelli sayılıyor saçma aslında en azından böyle durumlarda iş için farklı uygulama olması lazım dediğim gibi arkadaşınız iş kura müracaat etsin elindeki raporunuda dosyaya katsın bir iş bulabilir kurum büyük ihtimal

Evet bence de çok saçma. Herkesi engel derecesine göre iş ve vergi hakkı tanınmalı. Diyelim %40 engelli 100 günde emekli oluyorsa %17 170 günde emekli olmalı gibi.. Yüzde 40 altındaki herkes mağdur olur bence..

yapacak bir şey yok, sistem % 40 ve üzeri engelli olarak görüyor..

Zaten turkiyede ozurlulere maliye farkli bir engel yasalar farkli bir engel engelli olmak suc turkiyede

Benimde vergi dairesinin yanlis yonlendirmesiyl raporum eskisinden dusuk cikti dilekce yazdim itiraz dilekcesi bekliyorum.

bizim ülkemizde herşey çok saçma zaten %40 alabilmesi içinde ordan oraya gitmesi koşturması gerekir askerden geldi diyorsun gerçekten oda soru işareti bırakıyor akıllarda ? :S askerlikte mutlaka muafiyet vermeleri gerekiyordu ki oradan alacağı bir muafiyet raporu ile devlet hastanelerinde çok yararı olurdu %40 alması için...
örnek vermek gerekirse bn askeri hastaneden rapor almadan önce vermediler %40 ın üzerinde rapor % 27 verdiler. askeri hastaneden muaf raporu aldıktan sonra tekrar başvuru yaptım aldığım rapor % 50...

Üst Alt