Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli oranım hastanede düşürüldü. Sonraki süreçte ne yapabilirim?

root

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
Foruma yeni katıldım, umarım konuyu doğru yere açmışımdır.
Durumuma benzeyen mevcut konuları okudum fakat emin olmak adına buraya da yazarak tecrübelerinizden ve bilginizden faydalanmak istiyorum.

2003 yılında %45 oranında engelli raporu aldım ve kurumsal bir şirketin engelli kadrosunda halen çalışıyorum.
2 ay önce emeklilik şartlarını tamamladığım için büyük mükellefler vergi dairesine başvurarak işlemleri başlatmak istedim. Vergi dairesi beni hem raporumu yenilemem, hem de vergi indirim belgesi almam için hastaneye sevketti. 2 aylık koşuşturma sonrasında hastanedeki işlerimi bitirdim ve heyete girdim; heyet bana %29 oranında bir rapor verdi. Raporumu 12.06.2017 pazartesi günü aldım fakat bu rapor işimi görmüyor.

Rapora itiraz edeceğim ama bu konu hakkında beni doğru yönlendirirseniz, varsa püf noktalarını anlatırsanız sevinirim.

Anladığım kadarıyla itiraz etmek için raporla birlikte bulunduğum ilçe sağlık müdürlüğüne gidip dilekçe vereceğim, doğru mu?
Burası da hakem hastaneye yönlendirerek tekrar muayene ettirecek ve oradan çıkan sonuç da net bir karar olacak.
Eğer hakem hastanenin vereceği rapor da %40'ın altında çıkarsa, ilk raporumun geçerli sayılması için dava açabiliyor muyum?

Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Arkadaşm il saglık müdürlüne gidip itirsz efeceksin.orası seni aynı il içinde başka bir hastaneye gönderir.eger ki buradanda aynı sonuç alırsan iş biter.yok buradan yüksek bir sonuç alırsan bu sefer seni il dışına hakem hastaneye gönderirler.hakem hastane kararı hastane bazında son karar.sonuç anksraya onaya gider.ankarada ne olur bilemiyorum.ben şu an ankara aşamasında beklemedeyim.

rahatsızlıkların ne yazarmısın sana yol gosterelım unutmakı 2003 te kı oranlar bu gunku oranlar cok farklı tum oranları dusurduler.....

root bende aynı durumları yaşadım itirazım sonucu hakem hastaneye gönderdiler orada rapor oranım yükseldi bu seferde başka hakeme gönderdiler allahtan aynı oranla onayladılar yoksa hakemin hakemi olan başka ilde bir hstaneye sevk edeceklerdi allahtan aynı oranla onaylandı bu arada emekliyim kontrol için davet aldım raporum yine yükseldi beni başka bir hastaneye sevk etmediler sgk öyle kabul etti

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.
Rahatsızlığım skolyoz, omurga eğriliği. Küçük yaşta geçirdiğim bir ameliyat var.

İlk raporumda tanı kısmına, "Kifoz. Hafif restriktif tip ventilasyon bozukluğu" yazıyordu ve %45 verilmişti.
Yeni aldığım raporda ise teşhis kısmına, "İdiopatik skolyoz, diğer, lomber bölge" şeklinde yazıldı. Trokal için %7, Lomber için %22, toplam %29 şeklinde derecelendirildi.

Ayrıca, yeni raporda puanı sadece fizik tedavi bölümü verdi, diğer tüm bölümler boş. Ortopedi, beyin cerrahı ve solunuma sanırım göğüs cerrahı bakıyor, bunlardan da açıkçası puan verilmesini bekliyordum. Çünkü rahatsızlığımla ilgili görüş belirtmesi gereken asıl bölümler bunlar.

Üstelik beyin cerrahı benden mr çekilmemi istedi, mr sonuçlarını incelerken de durumumla ilgili sıkıntılı bölgeleri anlatarak görüş belirtti. Buna rağmen hiç puan vermemesi bana biraz garip geliyor.

Raporu aldığım günlerde hastane yeni bir yazılım sistemine geçiş yapıyordu ve tüm puanlar/teşhisler bu sisteme kaydediliyordu. Bana notu veren fizik tedavi bölümü, notu sisteme gireken "kaydet" butonuna basmadığı için heyette hiç not gözükmemişti. Sonraki günlerde bunu düzelttiler ama diğer bölümlerde de benzer bir durum olmuş olabilir diye düşünüyorum.

mrb bende karaciğer nakli oldum 2005 yılında özürlü raporum var %100 acaba oranınımı düşürlermi diye yenilemiyorum

root

Skolyoz için solunum fonksiyon testi çok önemli, asıl onunla birlikte %40 üzerine çıkıyorsunuz, vergi dairesine evrakları verirken sadece raporu değil sft testinin sonuç kağıdını da (mümkünse hastane başhekimlik onaylı) raporla birlikte veriniz.

Akciğer fonksiyon test sonucunun fotoğrafını çekmiştim ama rapor kısmı boş gözüküyor.
Resimdeki değerlerin de ne anlam ifade ettiğini bilmiyorum.

4ehiaas8.jpg

Üst Alt