Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli otopark kart hakkında..?

Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam değerli kardeşlerim

aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelliler için kimlik kartı'mı geçen hafta içinde aldım.
engelli otopark kartı almak için kağıthane trafik bölge tescile müracaat etim beni gayrettepe emniyet trafik tescile yönlendirdiler
gayrettepe emniyet merkezine gitiğim'de gerçekten bir engellinin gidebileceği bir yer olmaığını gördüm zira basit bir otopark kartı alabileceği bir yer değildir otomobile içeri giremiyorsun cıvarında engelli otoparkı yoktur binbir güçlükle arabamı park edip işlemler için müracaat etiğimde görevli memur engelli otopark kartı alabilmem için mevzuat gereği birincisi-h ehliyet sahibi olmam-ikincisi
kullamakta olduğum aracın ruhsatı adıma olası-üçünüsü yüzde doksan engelli olması gerekiyormuş aksı taktirde otopark kartı alamazmışım.

Konuyu sizinle paylaştım bilgilerinize sundum daha kolay bir yolu varmı.?
Selam ve duayla mutlu huzurlu yaşamlarla görüşmek dileğiyle hoşçakalın.

%90 ile otopark kartının bir alakası olmadığını düşünüyorum çünkü ötv muafiyetinden faydalanabilmek için 90 istenmektedir 40 üzeri demek istemişlerdir !!!

saçmalamış o memur dünyadan haberi yok.
eğer aracın engelli plakalı ise mal gibide vermek zorun da
öle % 90 falan diye bi oran yok % 40 ve üzeri engeli olan araç sahipleri alabilir.

http://www.konyatrafikplatformu.org/wp-content/uploads/ÖZÜRLÜLER-VE-GAZİLER-İÇİN-PARK-KARTI.pdf

ÖZÜRLÜLER VE GAZİLER İÇİN PARK KARTI VERİLMESİ
Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 12,29,30,31,33,39,53,65 ve 71’nci maddesinde
yapılan değişiklikler ile Yönetmeliğe yeni eklenen Ek Madde 2 ve Geçici 6’ncı madde
09.09.2011 tarih ve 28049 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Yönetmeliğin 53 üncü maddesinin son fıkrasında; “Talep halinde, Trafik Tescil
kuruluşları tarafından özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerinden istifade etmeleri
amacıyla, özürlülere örneği (Ek:47)’de gösterilen park kartı verilir. Park kartlarının verilmesi,
kullanılması ve iptaline dair usul ve esaslar Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenir”. Hükmü
yer almaktadır. Yönetmeliğin 53 üncü maddesi kapsamında adına tescil edilmiş aracı
bulunan veya “H” sınıfı sürücü belgesi olan özürlüler ile gazilerin Trafik Denetleme
Şube Müdürlüklerine / Büro Amirliklerine müracaatı halinde, kendilerine Yönetmeliğin
EK-47’deki örneğine uygun “Özürlüler için Park Kartı” bastırılmak veya bilgisayar
ortamında düzenlenmek suretiyle verilecektir. Özürlüler için Park kartların geçerlilik süresi üç
yıl olup bu sürenin sonunda müracaat halince aynı sürelerle yenilenecektir. Özürlüler için
park kartlarının amacı dışında ve hak sahipleri haricinde kullanıldığının tespiti halinde
kullananlar hakkında Karayolları Trafik Kanunu’nun 47/1-d maddesi gereğince cezai işlem
uygulanacaktır.
MÜRACAAT EDECEK KİŞİLER
Özürlüler için araç park kartı almak isteyenlerin:
a) “H” sınıfı sürücü belgesi olan, belge sahibine ait 1 Adet vesikalık fotoğraf,
sürücü belgesi fotokopisi ve dilekçesi,
b) Adına tescilli özürlü aracı olan, araç sahibine ait 1 adet vesikalık fotoğraf,
araç tescil belgesi fotokopisi ve dilekçesi,
c) Gazilik belgesi olan, Kendisine ait 1 adet vesikalık fotoğraf, Gazilik Belgesi
Fotokopisi ve dilekçesi,
İle Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerine ve Büro Amirliklerine müracaat
etmeleri halinde Özürlüler için Park kartı düzenlenecektir.

Selam değerli kardeşlerim
konu hakkın'da detaylı bilgilendir diğinize
çok teşekkür ederim hepinizden allah razı olsun.,
sevgi ve saygılarımla hoşçakalın...........................

Arkadaşlar kolay gelsin benim %57 raporum var araç Ehliyetim yok aracı üstüme aldığımda Bu karttan faydalanabiliyor muyum ruhsatta engelli adına bir şey yazmasa bile

grkn 89

Park kartı eğer %90 altı engellilik durumunda, Aracın engelli adına kayıtlı engelli aracı olması ve araç sahibi olan engellinin yeni adıyla tertibat kodlarını içeren engelli ehliyeti olması gerekiyor.

Hatta bunlar bile yeterli değil. 2-3 ay önce İzmir'den bu kartı aldım. Polis bu şartları sağlamama rağmen neden bu kartı istediğimi sordu. Açıkladım. Ve uygun dediler. Yani, ortopedik engeliniz var ama engelli park yerini kullanmanızı gerektirmeyecek bir durum varsa, Polis memuru vermiyoruz dedi.

Farklı şehirlerde belki bu soruyu sormuyordu ya da uygulama farklıdır, bir şey diyemem.

%90 üzeri engellilik durumu varsa, araç sahibinin nüfusu ve vasi için mahkeme kararı da isteniyor.

StratoS yani sadece raporumun olması ve aracın benim üzerime olması yetmiyor İlla ruhsata işli olması gerekiyor anladığım kadarıyla

grkn 89

Şöyle, 90 üstü engellilikte zaten araç sizin adınıza olmasa da, bakmakla yükümlü olduğunuz kişinin nüfusu ile başvuruyorsunuz.

Ama sizin bahsettiğiniz durum %90 altı engellilik durumu. Bu durum için engelli araba kullandığınıza ve bu park yerini kullanmaya ihtiyacınız olduğunu engelli ehliyetiniz gösteriyor. Engelli ehliyeti demek özel tertibat kodları olan ehliyet demek ki bunu aldıktan sonra kullandığınız araca özel tertibat yaptırıyorsunuz, dolayısıyla böyle ehliyeti olan engellinin zaten kendi adına tecilli tertibatlı aracı oluyor.

Kendi adına tertibatlı araç demek engelli aracı demektir.

Yani, Devletimiz diyor ki, örneğin şeker hastasısın. Ehliyetinde özel kod yok, bu nedenle aracın olsa bile otopark kullanma ihtiyacın yok diyor. Çünkü sen ortopedik engelli değilsin, aracını gideceğin yerin yakınına bırakmanı gerektirecek bir durumun yok diyor.

StratoS Dostum annem %93 engelli ama ağır engelli olarak geçmiyor. Annemin üzerine araç alabilir miyiz ?

HakanEs26

Ağır engellilik durumu bildiğim kadarıyla bakım maaşı için geçerli bir tabir. ÖTV'siz aracı etkilemez.

ÖTV'siz araç alımı için %90 üzeri rapor yeterlidir. Şimdiden güle güle kullanın.

Bizimde arac oğlumuz adina 15 yaşında %98 ağır engelli bu karti almak icin ne yapmak gerekiyor acaba?

megatron

Trafik Şube'nin bulunduğu emniyet müdürlüğüne uğramanız lazım

Trafik şubeye gidin.hatta verdikleri kart oğlunuz o anda başka bir araçta olsada geçerli oluyor.

merhaba Arkadaşlar;

İstanbul'da bu parkkart'ın ne işe yaradıgını çözmüş değilim.Aracımı isparka kayıt ettirdim isparkda sorun yaşamıyorum her çalışan ilgili ve saygılı davranıyor.2012 yılında trafikden aldıgım Bu Parkkart sürekli aracımın ön camında olmasına ragmen 2 sefer aracım park halinde çekildi ve her seferinde araç çekilirken kartı görmediklerini söylediler. bu kart bize başka bir alanda ne fayda sağlıyor ?

park kart nerelerde park edebiliriz bize başka bir alanda ne fayda sağlıyor ?

fevzieryilmaz
Çeken kişilerin işgüzarlığı. Normalde çekmemesi lazım ama dediğim gibi çeken kişiler pislik yapmışlar. Muhtemelen engelli birisinin böyle bir arabaya binmesini hazmedemedim diyemediği için görmedim demiştir.

Namık uzbiçen
Park kart sayesinde belli saatler arasında Belediyelerin otoparklardan ücretsiz yararlanıyoruz. Engelliler için ayrılan özel yerlerde park edebiliyoruz. (Tabi öküzler tarafından gasp edilmediyse.)

Üst Alt