Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli özel sektörde Kariyer yapabilir mi!?

exelans

Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

Yaklaşık 10 yıldır özel sektörde çalışmaktayım çalıştığım kurumsal firmalarda engelli çalışanlar 2.sınıf işlem görüyor zam verirken bile daha az veriliyor işinde iyi olsan bile kurum seni üst kademeye getirmek istemiyor neden çünkü engelli yönetici istemiyor sormak istiyorum özel sektörde çalışıp iyi bir kariyere sahip olan var mı var ise nasıl yaptı ?

olur tabiki neden olmasın ama iş sende bitiyor.sağlığımda yöneticilik yaptım ama şimdi benim işitme engeli başladı 1-2 yıl önce ve ilerliyor duymayan denilenir anlamayan yönetici olurmu bence olmaz olur ama ben kendime güvenmiyorum. kendine güveniyorsan olur. başımızdakilerin hepsi engelil başbakan bağırsaktan cemil cicek şeker hastası cumhurbaşkanı implantlı kulaktan daha bir sürü örnek sunulabilir.

Çok nadirdir.
Belli bi yere kadar gelebilirsin, oda arkanda destekçin varsa.
Tabi bu engel durumuna göre değişir.

Kesinlikle gelebilirsin. En önemlisi kendini geliştirmen ve tabi özgüven gerisi her türlü gelir. Sen kendini engelli görmeyeceksin her işin üstesinden gelebileceğine inanacaksın, kısacası önce sen kendine inanacaksın sonra çevrendekiler sana inanacak.

topalsan olursun, kolsuzsanda olursun ustte
ama devamda . calısırken yorulmadada kısıtlı olursun bu bırazda karıyerıne bakar
ammma bırazıcık az ısıt. ust yere gelemeszın geldın dıyelım duysanda duymasanda ustunde ısıtme kayıplı dıye amblemın var
kıskananlar ıcın, yukselmek ısteyenler ıcın senın basarını sahıplenmek cok kolay, bıde yanlıs bısıy oldumu sen boyle dedın, ben boyle dedım demek cok kolay

yoo onunda çaresi var işlemlerini yazarak yaparsın yapmalısın da ki zaten söz uçar yazı kalır ;)

ha bide sen istemedikçe sen pes etmedikçe vazgeçmedikçe kimse senin başarını sahiplenemez. Bence herşey kişide biter. Tabi bu benim şahsi fikrim .

arkadaşlar özgüvende var çok şükür işimdede başarılıyım ama bazı kriterleri yerine getiremiyoruz engelimizden dolayı yöneticimle açık açık konuştuğumda şirket engelli personele olumlu bakmıyor diyor yani sürekli 2. plandayız yukarıda arkadaşında dediği gibi üstümüzden geçinen de çok var

yapabilir tabi ben şimdi dünyanın en pahalı şirketi olan google'da kariyer yapıyorum.

ne diyebilirim ki ama ben olsam ki öylede yapıyorum asla kimsenin üzerimden geçinmesine izin vermem ve hakettiğimi de kimseye vermem :cool:

Herkes nasibini yer arkadaşlar! Eksik karakterlerle tam cümle yazamayabiliriz ama kısaltılmış cümlelerin moda olduğu şu dönemde engelli arkadaşlarında kendini tam anlamıyla ifade edebilmesi kariyerlerinde istedikleri noktaya erişebilmelerine yardımcı olacaktır.

sadece bir ofiste çalışıp kariyer yapılmaz, kendi işini kurarsın çok kazanırsın talep edilen sen olursun. bence kafana takma eğer yükselmek istiyorsan farklı şeyleri dene ek olarak bir şey yapmaya çalış. ben memurluk sınavına da gireceğim kazanırsam atanırım orda da çalışırım ama kimsenin beni yükseltip yükseltmemesini tınlamam google'dan zaten memurluktan kazandığımın her ay 10 20 mislini kazanacak bilgim var. zamanla diğer partner şirketlerin de dikkatini çekip projeler alırım. işte sana kariyerin zirvesi :)

begenerek takıp ettıgım pasaman:eek: engelınızıde yazınız nelerden engellısınız

Pasaman;

ya anlatmak istediğim kurumsal firmalar dış görünüşe önem veriyor böyle durumlarda yöneticisinin engelli olmasını istemiyor araç verirse sürebilsin istiyor ama yazınızda icraat kısmını merak ettim :)

insanların ağızlarına bakıp gelecekten bir beklentiniz olmasın, kendinizi geliştirin çok çalışın o zaman her şekilde vazgeçilmez olursunuz.

Şirket özürlü yöneticiye olumlu bakmıyorsa koca dünyada özürlü yönetici ayrımcılığı yapmayan şirket mi kalmadı mutlaka azda olsa vardır orayı bulup orda çalışmak lazım esas mesele o şirketi bulup çalışmak.

magus2120;

Ya elbetteki kimsenin ağzına bakarak bir beklenti içine giriyor değilim ama sana bir sorum olacak sen evde çalışıyosun googlede kariyer yapıyorum diyosun benim anlatmaya çalıştığım bu değil hiç bi kurumsal bir şirkette bulunmdun mu ? merakımdan soruyorum

Engelinizle alakası yok elbette güzel bir konuma gelebiliyorsunuz bu kadar karamsar olmayın lütfen :)
aynı şirkette 16.yılımı tamamladım 2013 kasım da emekli oldum ve devam etmem istenildi halen aynı şirkette yönetim kadrosun da çalışıyorum ...
tamamen sizin işinize olan devamlılığınız isteğiniz ve başarınız ile alakalı kimse bu şirkette bana yaklaşık 17 yıldır engelimle ilgili bir bahane sunmadı tam aksine her cümle sen bu işi halledersinle başladı.
ne manevi nede maddi haklar olarak kimseden eksik almadım olması gereken ne ise uygulandı ...

liljan hanımı ve diyer arkadaşları tebrik ediyoruz.ilk önce tüm arkadaşlarda özgüvenin en yüksek seviyede olmasını ümit ediyorum.gerisi bir şekilde geliyor.11,11, 2013 tarihinde engelli yaşlılılk aylığından emeklilik hakkını kazandım.şu an için emekli olmayı düşünmüyoruz.lilcan hanım emeklilik maaşı çok düşük oluyor diyorlar siz 2013 de emekli olmuşsunuz bu doğrumu acaba. bu konuda bilgisi olan arkadaşların düşüncelerini rica ediyorum.herkese iyi çalışmalar diliyoruz.

arkadaşlar teşekkürler yorumlarınız için ama gözlemlediğim tarafı ile her işyerinin tutumu farklı bu konuda

İşitme engelli olarak yükselmek zor çünkü işitme engeli iletişim engeli demektir. Ne kadar çaba harcasanız da etrafınızda olup biteni doğru düzgün takip edemezsiniz. Bu da yöneticilik tarzı işleri yapamamak demektir.

Üst Alt