Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli-özürlü-sakat ne demek?

sarac

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar engelli kime denir.
sakat kime denir
özürlü kime denir
bende kalçalarımın ikisindede femur bozulması var sağ kolum trafik kazası sonucu kısmi felçli %58 raporluyum.
ben şimdi özürlümüyüm sakatmıyım engelli miyim?

Yahu arkadaşım bırakın Allah aşkına böyle saçma sapan ve gereksiz tartışmaları. Ben kendimi bildim bileli bu konuyu bizler habire tartışırız ve ONLARCA yıldır da bir sonuç alınmaz bu tartışmadan. Başka bir sermayemiz yok mu ki bu husus devamlı surette gündeme taşınıyor? Ben kendimi sakat olarak görüyorum. Ama bir başkası engelli veya bir üçüncüsü de özürlü olarak görebilir. İsteyen sakat desin, isteyen özürlü, isteyen de engelli.
Sakat, engelli, özürlü bir arkadaş:)

dnel.jpg
:)

arkadaşlar sizde haklısınız da doğru olanını bilmek faydalı olurdu yaaniii..

sakat : gerikafalılar!! cahillerr !!! şu teknoloji çağında halen bize bunu polemik yaptıranlar !!! yani biz değilizz
özürlü : özrü olan. eksiklik, sakat ya da kusuru olan, °defolu. yanii bizz deilizzz
engelli : ' sakat ' ve ' özürlüler' tarafından süreklii engellenenlerrrr.... süreklii tekerinee bi taşş koyulanlarrr!!!

ya neden kendinize özell bi isim koyma derdindesiniz ? nie illa ki sakat özürlü engelli olma derdindesiniz ?? adımız ne bizim? ayşeyseee ,fatmaysaa, aliyseee o zamann bizzz ayşe ' fatma ' ali ' yizzz...

kimse dört dörtlük değil.. bu sadece bi sınav.. bizim ismininz sadece bi sınavv !! biz böyle sınanıyoruzzz.. vücudunda problemi olmayanlar annesinden,babasından,çoluğundan çocuğundan...

biz kendimizi biliyorsak kendi adımızı biliyorsak bize kimin ne diye hitap ettiği önemli değil..

herkez kendisini belli eder..

siz bir dişiye bayan dersiniz bi başkası karı der kadın der hanfendi der bayan der... bu da onun eğitim seviyesini.. ahlak seviyesini.. yaşanmışlık seviyesini belirler...ve toplumda ona göre belirler kendi yerini.. herkez kendisinden sorumludur..

KKELEBEKK;

herkes bireysel ve herkesin ismi var sadece gruplandırmamız gerekiyorsa durumumuzdan ötürü ha sakat ha özürlü ha engelli hiç farketmez.önemli olan ismin ne olduğu değil saygıyla ifade edilmesidir.takılacağımız konu bu olmalı.

ayyüzlü normal insanlara ne diosunuz siz ? hiçbi bedensel eksiği olmayanlara ? onların adı ne ?
sağlam mı adları ? normal mi? o zaman biz anormaliz ? :S:S

%40 lık bir rahatsızlığı yoksa ve onları ifade etmem gerekiyorsa engelli,özürlü,sakat olmayan diye nitelendirim ya da sağlıklı sonuçta hepsi aynı kapıya çıkar benim için.
aslında bakılınca anormaliz KKELEBEKK. normal bir bebek el kol,bacak göz tüm organlarını ana karnında tamamlayarak dünyaya gelir ben ve diğer doğuştan engelliler eksik geldik yani normalden farklı geldik. yada sonrada uzuv kaybı yaşayanların yine normal anatomilerini bozulmasından anormal oldular.

göreceli kavramlar.. saygı duyuyorum..

AYYÜZLÜ kelebeğe verdiğin cevap için seni kutlarım. teşekkür.
arkadaşlar ben bu soruyu sorarken kimseyi üzmek kırmak için söylemedim sadece doğru kişiye doğru lafın söylenmesi gerektiğini düşünüyorum bu hiçbirimizi rahatsız etmesin bende 25 yaşında %58 raporla sakatlana bir insanım zaten.

sarac tebrik edecek birşey yok..
benim düşüncem halen değişmedi.
sadece polemik olmaması için sustum.
yoksa halen savunabilirim.
savunduğum düşünceyi ispat edebilirim size..

Üst Alt