Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli park kart nedir, nereden alınır?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
Arkadaşlar bugün aracımla ispark yerine girdim aracı park etmeye engelli yerine girdim hakkım olan yere aracım Engelli aracı ama görevli engelli park kartınız varmı dedi bwn de yok.nasıl ve nereden alınıyor bilen varmı? Ben de hayır yok dedim ruhsatımı gösterdim bu seferlik.kabul bi daha sorun olur dedi nasıl ve nereden alacağız

Aracınız engelli aracı mı ?
Engelli kimlik kartınız var mı ?

Eğer engelli kimlik kartınız varsa;

İstanbuldaysanız Mecidiyeköy'de ki trafik şubeye gidip ENGELLİ PARK KARTI alın.

Gerekli evraklar için buraya tıkla.

Engelli kartı sana her zaman lazım olabilir bu yüzden o kartı çıkart.

İSPARK kaydını ise şöyle yapacaksınız;

[FONT=Arial]Kayıt ettirmek için İSPARK genel müdürlüğünün bulunduğu Ümraniye'e gitmeniz gerekmiyor. 0216 631 26 06 numaraya kısa bir dilekçe, altında adınız soyadınız adres ve telefon bilginizde bulunsun, ruhsat'ın isim plaka yazan kısmı, özürlü kimlik kartı, nüfus cüzdanı fotokopilerini fakslamanız yeterli. Faksın ulaşıp ulaşmadığını 0216 631 45 15 numaradan sorarak öğrenebilirsiniz. Bir hafta içinde de işlemin bitip bitmediğini öğrenmek için de arayabilirsiniz.

Not;

[/FONT]
[FONT=Arial]İSPARK'n hizmetinden faydalanırken park süresi sınırsız değildir. Vereceğim bilgiyi de aklınızın bir köşesinde tutmanız faydalı olacak. [/FONT]İSPARK açık, katlı otoparklarda araç sahibi engellilere 8 saat, yol üstü otoparklarında ise 3 saat ücretsiz hizmet veriyor.

İspark kayıtlı olmazsan el terminaline plaka yazıldığı zaman ücret işlemiş olur. Siz ödemedim zannedersiniz ancak sorgulamada borç gözükür.

Eğer aracınız İspark'a engelli aracı olarak kayıt edilirse el terminalinde plaka girilir ancak ücretlendirme yapmaz.

İspark borç sorgulama için tıkla.

bLaCkRaCe

Peki hocam madem ispark a ayrı kayıt yapacağız engelli park kart ne işe yarar

Hastane otopark yerlerine lazım bende dün aldım trafikte

babacan25

Kardeşim sadece hastane otoparklarındamı kullanılıyor ; tam olarak anlatabilirmisin - ayrıca nasıl aldın başvuru süreçleri anlatırmısınız ?

Ankarada yaşıyorum %90 oran olması veya H sınıfı ehliyet araç olması gerekiyor her engelli kişiye vermiyorlar

Ben ankarada yaşıyorum kartım yok eğer olsaydı engelliler için ayrılan alışveriş merkezi gibi yerlerde engelli yerine bırakabilirdim. Sen galiba istanbulda yaşıyorsun İspark var sanırım sistemlerine işliyorlar belediye ait otoparkları 8 saat zannedersem ücretsiz kullanıyorsun. Birde hastanelerde girişlerde engelli plakası olanlar veya kartı olanları hastanenin içine kadar alıyorlar aklıma bukadar geldi bukadar yardımcı olabildim sana.

İspark sistemi değiştirmiş

Bu engelli park kartının nereden alınabileceğine dair burada çok detaylı bilgi verdim zamanında.. Ben mesela Zeytinburnu semtindeki trafik amirliğinden almıştım.. Ancak İspark konusunda bir sıkıntı söz konusu.. Evet arkadaşın da dediği gibi gerekli belgeleri ulaştırdığınız takdirde Isparka kayıt mümkün..Ancak İBB meclisi 2016 yılının yanılmıyorsam Ocak ayında bir karar alarak araç ruhsatında ENGELLI ibaresinin bulunmasını şart koymuş.. Yani kısaca eskiden 1-engellipark kartınız var idiyse ve 2-gerekli evrakı Isparka gönderip aracınızı kayıt ettirmiş idiyseniz Ispark otoparklarından belirlenen süreler kapsamında ücretsiz yararlanabiliyordunuz.. Ancak şimdi sistemi değiştirmişler.. Engelli otopark kartınız olsa bile ruhsatta ENGELLI ibaresi yoksa Ispark para alıyor..Size bu konuda IBBye yaptığım itiraz dilekçeme cevap olarak yolladıkları yazıyı aşağıya aktarıyorum:..

Oncelikle ilginiz için kurumumuz adına teşekkür ederiz.Engelli vatandaşlarımız araç plakalarını kurumumuza bildirim yapmaları ve sisteme kaydettirmeleri koşuluyla yol üzeri otoparklarımızdan günde 3 saat,katlı ve açık otoparklarımızda 8 saat ücretsiz yararlanabilmektedirler. Engell iaraç plakası kaydının yapılabilmesi için 0216 631 45 15(2341,2342,2343,2344,2345, 2346, 2347) numaralı hattan Müşteri Hizmetleribirimi ile irtibat kurulması gerekmektedir. İ.B.B Meclis kararı gereği, araç ruhsatında engelli ibaresi olan vatandaşlarımızdan engelli oranı şartı aranmadan plakaları engelli statüsüne kayıt yapılmaktadır. Belirtilen hususların dışında park alanlarımızın ücretsiz olarak kullanılması mümkün değildir.

Netice olarak Ispark ve tabii ki İBB göz dikecek bir şey bulamadığı için biz sakatların kullandıkları araçlardan alınmayan park paralarına göz dikmiş durumda.. İBB meclisindeki bu karara olumlu oy veren bre vicdansızlar!!!!! Meclis üyesi olmuşsunuz ama ya adam?.. İstanbulda günde kaç tane sakat kişi otoparklarınıza geliyor? 20 kişi? 30 kişi? 50 kişi?.. 18 milyonluk İstanbulda tüm otoparklarınıza günde 50 tane bile sakat sürücü gelmiyordur.. Ispark ve İBB olarak battınız, iflas ettiniz de bu 50 sakat sürücüden almadığınız paralara mı kaldınız ha?.. Bu 50 kişiden alacağınız paralar mı sizi kurtarıp ayakta tutacak, iflas etmenizi önleyecek?.. Yazıklar olsun size.. Kartvizitlerinize gurur ve kibirle MECLİS ÜYESİ yazdırıyorsunuz ve bunu gören de sizi adam yerine koyuyor ama nereden bilsin aslında sizin vicdansızın birisi olduğunuzu..
Üstelik Ispark, bir iki istisna dışında, tüm otoparklarında sakatlara ayrılan park alanlarını sağlam öküzlerin kullanımına açmakta ve kendisine ayrılan yerin sağlam öküzler sebebiyle işgal edilmesinden ötürü mağdur durumda kalan sakatsürücüye hakaret edip istediğin yere şikayet et diyerek posta koymaktadır..Karaköy katlı otopark haricinde gidin bakın bütün otoparklarındaki sakatlara ayrılmış yerler sağlam öküzler tarafından kullanılmaktadır ve İspark görevlileri gözlerinin önünde yapılan bu işgale bilerek sessiz kalmaktadırlar,çünkü öyle talimat almışlardır.. Bu durum bile tüm İstanbuldaki İspark otoparklarına günde 50den az sakat sürücü geldiğinin bir göstergesidir..
Her zaman şunu derim.. Derdi, sıkıntıyı sadece çeken bilir.. Çekmeyen durumu anlıyormuş gibi yapar ama bir boktan anlamaz sadece ve sadece rol yapar.. Benim ayak sakat, beni ancak ayağı sakat olan anlar, bir ama anlayamaz veya bir çolak anlayamaz tıpkı benim bir amayı veya bir çolağı hakkıyla anlayamayacağım gibi..Bu nedenle Allah şahittir ki bu vicdanı kararmışlara her zaman beddua ederim ki günün birinde bedduam tutar da kendileri veya çocukları bizler gibi olurlar ise o zaman akılları başlarına gelir..

Engellı ehlıyetımı cıkarırken ruhsatımı da verdım . Engellı park kart cıkardım. Engelli işaretı olan heryerde park edebılıyorum.

olay engellı ıse. engelı park yetmesı gereklı dıye dusunuyorum . ama uygulaması farklı demekki.

%66 raporum bir adet fotoraf ruhsat fotokopisı kimlik fotokopisi trafikte alıyorsun aldıktan sonra trafik memuruna sordum nerelerde gecerli diye aldığım cevap hastane engelli bölümünde gecerli

Süreside 3 yıl benim kinde öyle yazıyor

Ben Aracımı Aldığımda Trafikten Verdiler

Bu kartlar surelimi oluyor peki süresiz mi

Arkadaşlar bu engelli park kartını almak için aracın benim adıma mı kayıtlı olması gerekiyor yoksa eşimin adına kayıtlı olması da geçerli sayılıyor mu? bir de rapor oranı illa ki %90 oranında mı olması gerekiyor?

Çok fazla sanırım işe yarayan bir şey değil

Arkadaşlar bu kartlar ile havalimanında park yerlerinden ücretsiz faydalanılıyor mu?

Sevgili Bülent hocam

Sabiha gökçende sadece aracın ruhsatının kendi üzerinize olması şartı ile engelli kartınızı ibraz ederek 15 gün otoparktan faydalanabiliyoruz.

Ben 2 kez kullandım.Çok büyük rahatlık.

şimdi ben ikametgahım olmayan bir ilde almaya kalktım "hanımefendi" elindeki ucuz dondurmayla bana bakıp bir yandan da büroda koşturan çocuklarına rahat durmalarını söyleyerek bu kartı bu ilden alamazsın ikametgahın olan yere git dedi, ben de dedim madem raporum ve ruhsatım tüm türkiye de geçerli neden bana başka ile git diyorsun misal diyarbakır bu kartı çıkarsam edirneye gitsem bir de oradan mı çıkaracağım dedim, bu kart her yerde geçerli değil mi dedim.

Evet geçerli dedi ama git ikametgahın olduğu yerden al dedi bu konuda bilgisi olan var mı büyük illerde çok sıkıntı sıra beklemek felan istediğimiz yerden vermeleri gerekiyor mu yoksa "hanımefendinin" dediği gibi illa ikametgah olan yer mi olmalı.

Üst Alt