İspark sistemi değiştirmiş
Bu engelli park kartının nereden alınabileceğine dair burada çok detaylı bilgi verdim zamanında.. Ben mesela Zeytinburnu semtindeki trafik amirliğinden almıştım.. Ancak İspark konusunda bir sıkıntı söz konusu.. Evet arkadaşın da dediği gibi gerekli belgeleri ulaştırdığınız takdirde Isparka kayıt mümkün..Ancak İBB meclisi 2016 yılının yanılmıyorsam Ocak ayında bir karar alarak araç ruhsatında ENGELLI ibaresinin bulunmasını şart koymuş.. Yani kısaca eskiden 1-engellipark kartınız var idiyse ve 2-gerekli evrakı Isparka gönderip aracınızı kayıt ettirmiş idiyseniz Ispark otoparklarından belirlenen süreler kapsamında ücretsiz yararlanabiliyordunuz.. Ancak şimdi sistemi değiştirmişler.. Engelli otopark kartınız olsa bile ruhsatta ENGELLI ibaresi yoksa Ispark para alıyor..Size bu konuda IBBye yaptığım itiraz dilekçeme cevap olarak yolladıkları yazıyı aşağıya aktarıyorum:..
Oncelikle ilginiz için kurumumuz adına teşekkür ederiz.Engelli vatandaşlarımız araç plakalarını kurumumuza bildirim yapmaları ve sisteme kaydettirmeleri koşuluyla yol üzeri otoparklarımızdan günde 3 saat,katlı ve açık otoparklarımızda 8 saat ücretsiz yararlanabilmektedirler. Engell iaraç plakası kaydının yapılabilmesi için 0216 631 45 15(2341,2342,2343,2344,2345, 2346, 2347) numaralı hattan Müşteri Hizmetleribirimi ile irtibat kurulması gerekmektedir. İ.B.B Meclis kararı gereği, araç ruhsatında engelli ibaresi olan vatandaşlarımızdan engelli oranı şartı aranmadan plakaları engelli statüsüne kayıt yapılmaktadır. Belirtilen hususların dışında park alanlarımızın ücretsiz olarak kullanılması mümkün değildir.
Netice olarak Ispark ve tabii ki İBB göz dikecek bir şey bulamadığı için biz sakatların kullandıkları araçlardan alınmayan park paralarına göz dikmiş durumda.. İBB meclisindeki bu karara olumlu oy veren bre vicdansızlar!!!!! Meclis üyesi olmuşsunuz ama ya adam?.. İstanbulda günde kaç tane sakat kişi otoparklarınıza geliyor? 20 kişi? 30 kişi? 50 kişi?.. 18 milyonluk İstanbulda tüm otoparklarınıza günde 50 tane bile sakat sürücü gelmiyordur.. Ispark ve İBB olarak battınız, iflas ettiniz de bu 50 sakat sürücüden almadığınız paralara mı kaldınız ha?.. Bu 50 kişiden alacağınız paralar mı sizi kurtarıp ayakta tutacak, iflas etmenizi önleyecek?.. Yazıklar olsun size.. Kartvizitlerinize gurur ve kibirle MECLİS ÜYESİ yazdırıyorsunuz ve bunu gören de sizi adam yerine koyuyor ama nereden bilsin aslında sizin vicdansızın birisi olduğunuzu..
Üstelik Ispark, bir iki istisna dışında, tüm otoparklarında sakatlara ayrılan park alanlarını sağlam öküzlerin kullanımına açmakta ve kendisine ayrılan yerin sağlam öküzler sebebiyle işgal edilmesinden ötürü mağdur durumda kalan sakatsürücüye hakaret edip istediğin yere şikayet et diyerek posta koymaktadır..Karaköy katlı otopark haricinde gidin bakın bütün otoparklarındaki sakatlara ayrılmış yerler sağlam öküzler tarafından kullanılmaktadır ve İspark görevlileri gözlerinin önünde yapılan bu işgale bilerek sessiz kalmaktadırlar,çünkü öyle talimat almışlardır.. Bu durum bile tüm İstanbuldaki İspark otoparklarına günde 50den az sakat sürücü geldiğinin bir göstergesidir..
Her zaman şunu derim.. Derdi, sıkıntıyı sadece çeken bilir.. Çekmeyen durumu anlıyormuş gibi yapar ama bir boktan anlamaz sadece ve sadece rol yapar.. Benim ayak sakat, beni ancak ayağı sakat olan anlar, bir ama anlayamaz veya bir çolak anlayamaz tıpkı benim bir amayı veya bir çolağı hakkıyla anlayamayacağım gibi..Bu nedenle Allah şahittir ki bu vicdanı kararmışlara her zaman beddua ederim ki günün birinde bedduam tutar da kendileri veya çocukları bizler gibi olurlar ise o zaman akılları başlarına gelir..