Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Park Kartı Kullanım alanları nerelerdir?

ElifD

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhaba. Engelli park kartı aldım. Bu kartı sadece bize ayrılan park alanlarında mı kullanıyoruz? Örneğin ücretli bir otoparka park ettik diyelim yine ücret ödüyor muyuz ? Yoksa sadece bize ayrılan alanlara mı park edebiliyoruz? :)

Park kartı avm lerdeki engelli park alanlarında,hastane v.s. özürlü park alanlarında, kamuya açık alanlarda (belediyelerin işlettiği sokaklar) gibi yerlerde geçerli. Özel otoparklarda hiç bir geçerliliği yoktur maalesef.

Selam Elif ,

Bende engelli kart parkı almak istiyorum. Nasıl ve nereye başvuracağım?

İron

Oturduğunuz ilçenin trafik şube müdürlüğüne başvurmalısınız.
raporunuz kimliğiniz ve 2 fotoğraf gerekli. Başvurunuzu aldıktan birkaç gün sonra kartınızı alabilirsiniz.

İron Bu belgeyi sadece "[FONT=tahoma]Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü" [/FONT]bölümü olan ilçe emniyet birimleri verebiliyor . O yüzden gitmeden ikamet ettiğiniz ilçe emniyete telefon açın yoksa boşu boşuna yol tepmiş olursunuz. Ayrıca rapor istenmiyor . Ruhsat ve ehliyet fotokopisi , 2 tane fotoğraf ve oradan vereceklerini dilekçeyi doldurup veriyorsunuz A5 fontundaki belgenizi alıp çıkıyorsunuz . Dip not verilen belge'nin 3 yıl kullanım süresi vardır.

Devletin işlettiği park alanlarında ödemezsiniz yukarda yazılanlara ek olarak kültür parklar piknik Alanları kısaca girişi Paralı olan alanlar

İron
Ehliyetimi çıkartırken onuda aldım trafşk tescil şube müdürlüğünden. hemen çıktı benimki

fatmazehra
yani avm nin ücretli otoparkına park yapamıyorum doğru mu ? Ne işime yaradı o zaman..

mavigozlum "özel şirketlere ait otopark" diye birşey yoktur, Bütün ücretli otoparklar belediye şirketlerinin işletmesi altındadır hepsindede engelli park yerleri ayrılmıştır ve ücret tarifesi minimum %50 indirimli şeklinde olur, AVM otoparkları özel mülkiyettir kar marjı güdülerek açılmış işletmeler değildir ki ilk defa sizden paralısını duyuyorum büyük ihtimalle uzun süreli konaklama amacınız, neyse çoğu avm engelli park yeri ayırmıştır siz farkında değilsinizdir otopark görevlisi ile görüşme yapmanız faydalı olacaktır

3T3N1TY

Bulunduğum ilde birkaç büyük AVM'nin otoparkı ücretli neyazıkki. fakat şöyle bir durum var avm nin otoparkını belediyeden görevli kişiler işletiyor ve ücret alınıyor bahsettiğim avm lerde. Hazır yeri gelmişken yasal mı bu?

mavigozlum, sanırım alışveriş harici, yakın çevrede işi olanların araçlarını park ettikleri için ücret uygulamasına gidiliyor, avmlere ekstra kazanç sağlanması da cabası. Ancak bu durum engelliler için tam bir eziyet oluyor. İstanbul Capacity AVM'de sırf ödeme noktasından mecburi geçiş yapılsın diye otoparklarda yer alan asansörleri zincirle kapatmışlar. Tekerlekli sandalye kullanan yalnız bir kişi yürüyen bant dan nasıl çıkar, nasıl iner aklım almıyor. Oldu ya ödemeyi unuttunuz, otoparkın labirent gibi yolunda döne döne çıktınız, barikatı görünce ücreti ödemediğiniz aklınıza geldi, o yolda nasıl geri döneceksiniz. Şikayetçi de oldum gerçi ancak olaya tamamen duygusal! baktıklarından "halledeceğizden" öte net bir çözüm ne yazık ki sunamadılar.

Peki Bunları sadece H Ehliyeti olanlar mı alabiliyor yoksa Normal B ehliyeti olupta Engelli durumda olanlar alabilir mi ?

mavigozlum Yapılan hizmet karşılığı fiş veriliyor ise yasaldır , Bahsettiğiniz otoparkta büyük ihtimalle engelli park yeri ve ücretlendirmesi ayrıdır. Sizin istediğiniz gibi ücretsiz otopark diye bir durum hiç bir il , ilçe 'deki otoparklarda yoktur

Çapa tıp fakültesinde engelli parkı ücretli mi

Üst Alt