Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellı park kartı uygulamasında bir değişiklik mi oldu?

Konular
20
Reaksiyonlar
16
Arkadaşlar engelli park kartı alma sartlarin da yönetmelik değiştimi bilgisi olan varmi

Bu nedir ne ise yarar onu yaz

Kardeşim engelli park kartı engelli park alanlarına engellilerin araçlarını park ettikten sonra arabanin ön camına koyarlar bu kart engelli park karti

Bu kart nereden alinir ucretsizmi?
Belediyciler araci park ettin diye saatlik para alirlar
Bu kart gecerlimi?

Merhaba;

5 sene önce Trafik şube müdürlüğünden almış olduğum 5 yıl süreli kartdır.aracım isparka kayıtlı Süresi doldugunda yenilemek için gittiğimde ise artık verilmediğini söylediler.

İsparkın olmadıgı yerlerde veya park etmenin yasak oldugu yerlerde ön camıma koydum ve hiç bir sıkıntı yaşamadım.

ben yeni aldım. trafik denetlemeye gidiyorsunuz. ehliyet fotokopisi kimlik fotokopisiyle. 5yıl daha geçerli olanı veriyorlar. fakat ücretli otoparklarda sadece yeriniz hazır. ücretini veriyorsunuz. ücretsiz değil.

ama kimse tarihine bakmıyor bence böyle de kullanabilirsiniz. zaten ne olduğunu bilen de yok. çok az kişi bililyor.

5 yıl satamayacağımız araca, 3 yıl süreli park kartı vermenin mantığını anlayamadım. Bu yıl park kartımın süresi doluyor, aynı plakaya tekrar park kartı çıkarmam lazım.:mad: Süresi dolmuş park kartını kullanmanın yaptırımı var mıdır ?

Kimse tarihine bakmıyor üzerinde resminde var arabada olduğun sürece sorun çıkmaz ben 2 sene geçtiği halde kullanıyorum.

Aracın ruhsatında engelli aracı diye yazıyorsa kartın bir önemi yok. Kapımın önüne bir araç koymuştu aradım polisi 2 saat geçtikten sonra gelen giden olmayınca tekrar aradım dedim durum nedir, bana söylenen park kartının bir önemi olmadığı aracın engelli aracı olduğu ve ruhsatta aracın engelli aracı olarak geçtiğinde bir problem çıkmayacağıdır.

Arkadaşlar bu engelli park kartını normal engelliler alabilir mi ? Bu kart engelli arabası olan yada h sifi ehliyeti olan alabiliyor bunu biliyorum

normal engelliler,karti alipta napacak?
Tekerlekli sandalyesini park edecek yer bulamiyormu?

Ya ben anlatamıyorum yada sen anlamıyon ama ben anlattığıma inanıyorum normal tekerlekli sandalyede olmayipta engelli olan insanlar yok mu?

Arkadaşlar bu engelli park kartını normal engelliler alabilir mi ? Bu kart engelli arabası olan yada h sifi ehliyeti olan alabiliyor bunu biliyorum
dedin.

Normal engelliler,araba olmayipda napacak,
Kendinimi parka birakacak.

Kardeşim bak normal engelli dediğim arabası engelli arabası olmayan (otomobil ötv indiriminde yararlananmayanlar ortapedik engelli olmayıp yada yüzde 90ve üstü raporu olmayanlar araçlar yada h sınıfı ehliyeti olmayan insanlar) normal engelli olupta h ehliyeti olmayan b sınıfı ehliyeti olan insanlar için söyledim daha da anlamadiysan özelden telefonu yaz detayli bir sekilde anlatıyim ben inaniyorum ki anladın

b sınıfı ehliyeti olan insanlara,engelli park karti zaten verilmez.

B sinifi ehliyeti olanlar,hangi arabalari kullanir anlat bakiyim.

Dikkat edersen bu soruyu yukarı yazdım bunun cevabını almak için ama sen sadece kendi dediğini görüyorsun ve sana hep açıklama yapmaktan sorunun cevabını alamadım engelli arabası deyince nedense aklına sadece tekerlekli sandalye geliyor çok dar düşünüyorsun

Sadece ruhsatta engelli aracı yazanlar engelli park yerlerinden faydalanabilirler.

ben engelli park kartına karşıyım adam almış kardeşinin teyzesinin nenesinin adına engelli aracını benimle aynı haklardan faydalanıyor geçen böyle biriyle denk geldik konuşuyoruz adam birde övüne övüne bende seninle aynı haklara sahibim diyor

engellisin yürümekte zorluk çekşyorsun alışveriş yapcaksın ama yük taşıman sorun tehlikeli gelgelelim engel oranın yüzde doksan değil ve sana bu kartı vermiyorlar asıl engelli sen olduğun için ilçe trafik yüzde doksan engelli aracı olması gerekiyor diyormuş gelgelelim ailesi üzerinden evde olan engelli üzerinde araç sahibi olan bir çok vatandaş engeli olmadığı halde bu haktan yararlanıyor

konuyu incelemelerim sonucunda böyle bir tutarsızlık görüyorum bu konuda haksızmıyım buna yönelik bir değişme düzenleme var mıdır bilgi sahibi arkadaşlar

drarter@hotmail.com dan da bana ulaşabilirler

Benim oranim %10 aracim ve ehliyetik engelli mevzuatina uygun sekilde alindi park karti aldim hatta 3 yili doldu nisan ayinda yeniledim bir sorun cikmadi

Benim apartmanda biri var.Kayınpederi üzerinden engelli aracı aldı en pahalısindan.Kayınpederini 1 gün arabaya bindirmedi.Havaalanı park alanları mtv.ötv. herturlü hakkı kullandı.Aracı 2. Kez degıştirecekti 5 yılın dolmasına çok az kala kayınpederi koronadan hayatını kaybetti.Birde böyle durumlar var hayatta.Adam her mecrada ne kadar temiz ve dürüst biri oldugunu anlatıyor birde.Boyle terbiyesizlerde var.

Üst Alt