Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Park Trafik Cezası Yedim!?

16Caner16

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
44
Selam arkadaşlar trafik ile ufak bir sıkıntılı durum yaşadım, öncelikle kendimi tanıtayım ben ağır işitme kayıplı %52 raporlu engelliyim Allah'ıma şükür cihazlar sayesinde konuşabiliyor duyabiliyorum, Annemi tedavi amaçlı babamın adına kayıtlı aracımla hastaneye götürdüm ve her zamanki gibi kişisel engelli kartımı cam ön tarafa koyarak engelli park alanına park ettim, bu arada işitme engellilere otopark için kart verilmediğini, sadece %90 üzeri veya ortopedik sınıflı (Kısacası ÖTVsiz araçlara) verildiğini biliyorum ancak elbet bizimde hakkımız vardır diyerek kartımı ön cama koyarak park ettim ancak ertesi gün e-devlete girdiğimde karşımda trafik cezası yazdığı uyarısı geldi, 61/1-0 kodla engelli park cezası yediğimi gördüm, bir yandan şok bir yandan engel durumum plakaya işli olmadığından haklı buldum ceza oldukça yüksek rakam, ceza kesildikten sonra 12 gün sonrası tebliğ edildi, erken ödeyerek biraz düşürdüm, yinede engelli olduğum halde ceza yemek garip geliyor bu durumu yaşayan, yada itiraz ederek bir yaptırım yolu olabilir mi ?

Bu arada ceza kağıdında fotoğraf mevcut denilmiş ama tebliğ kağıdında fotoğraf yok, bende ise kartımın ön planda olduğuna dair araç kamera kaydım mevcut

gcEnIsQK2vq

gcEnIsQK2vq

QfPLin

QfPLin

Itiraz edeblirsin aynı şey başıma geldi iptal edildi.

Bende aynı şeyi yaşadım itiraz edebilrsiniz

cezayı ödediyseniz itiraz etmelisiniz

Araç senin adına deilse sıkıntı bence!
O zaman ben engelli kartimı dayıma vereyim kullansın böyle sacmalik olmaz bence!

benim bildiğim engelli kartının hükmü yok trafik şubeden araç kartı çıkarıyorsunuz aracın plakası yazılıyor

Engelliye Ait Normal Araçlar

Merhabalar
Benim kullandığım normal aracımı hastanede engelli yerine park edip yatış yapmıştım. Sonradan Trafik polislerini foto çekerken gördüm. Plaka da engelli araç olmadığı için ceza yazılmıştır.
Bu cezaya itiraz süreci olabilir mi ?

Sulh Ceza Mahkemesi ön bürosuna gidip itiraz dilekçesi veriyosun ...bu kadar basit...cezayı yazan kişinin senin engel oranına göre yorumlama yapıp cezayı ona göre kesme şansı yok..neden böyle bir saçmalığa girildi anlamak mümkün değil..ama konu eski itiraz süresi geçmiş olabilir...

MADDE 16 – (1) Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağına karşı, kararın tebliği tarihinden itibaren en geç 15 (onbeş) gün içinde sulh ceza mahkemesine itiraz için başvurulabilir.

geçmiş itiraz süresi...

metehandro

Merhabalar, bilgi için teşekkürler.
Ben 09.12.2023 tarihinde hastane otoparkında engelli yerine koyduğum için ceza yedim. Araç normal olduğu için plakadan belli olmuyor. Şuan yatan hastayım. Ne zaman çıkacağım belli değil. Bu şekildeyken itiraz süreci nasıl olacak?
Cimer den yazılabilir mi?
Taburcu olduğumda yatan hasta olduğumu belgeleyip itiraz yapılabilir mi?

Üst Alt