Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli park yeri işgaline karşı ne yapabilirim? [Hukuk]

hawk14

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
oturduğum sitede 2 adet engelli park yeri var.bu yerlerden birisinde engelli bir arkadaşımızın aracı var.diğerini ise hiçbir engeli olmayan fakat aracınıda ayda bir kullanan bir komşu!muz işgal ediyor.benim aracım engelli aracı olmasına rağmen buraya park edemiyorum geceleri bazen 200-300 metre uzağa park etmek zorunda kalıyorum.tüm uyarılarımıza rağmen adam aracını oradan çekmiyor.ne yapabilirim.kanuni haklarım nedir.

Araçta engelli plakası olmaması engelli aracı olmadığı anlamına gelmez şayet o aracın sahibinin engelli olmadığına eminseniz site yönetimiyle görüşün durumu anlatın uyarılmasını isteyin, ya da site yönetiminden bir araçlık daha engelli araç park yeri ayrılmasını rica edin.

Sizde kafadan sakat siniz demek ki deyin. Ben çalıştığım kurumda engelli otoparkı na parkeden mesai arkadaşıma burasi engelli otoparkı biz yer bulamıyoruz dedim. Bende kafadan sakatim dedi. Haklı diyecek bişey bulamadim

benim aracımda engelli plakası yok ve engelli aracı.onun farkındayım.adamın aracının engelli aracı olmadığınıda biliyoruz.site yönetimi aracını engelli yerinden çek demesine rağmen adam duymazdan gelmekte.diyalogla çözülecek bir durum değil gibi duruyor.ben kanuni yaptırımlar nedir onu öğrenmek istiyorum.

Zannedersem 50 araçlık otoparkta zorunlu engelli park yeri. Daha aşağısında zorunlu olmadığından pek hukuki bişey yapacağınızı sanmıyorum anca site yönetim olarak mahkemeye verebilir. Onda da ne çıkar bilmiyorum

Ben burda avm lerin engelli yerlerini işgal edenleri plakasını alıp kaç defa ihbar ettim sonuç yok. Park yerine de şu kadar cezası var diye uyarı asmışlar ama ceza yazın dediğimde de biz bişey yapamayız bura özel mülkiyet diyorlar ne iştir anlamadım :)

sitemizde 50 araçlık park yeri var.ve 2 tane engelli park yeri var.

hawk14

Park eden aracın fotoğrafını çekip (önden ve arkadan) emniyetin internet sitesine yükleyerek şikayet edebilirsiniz.
emniyet ceza uygulaması yapıyor...

araçın fotosunu ve plakasını çek 0533 1550155 whatsapp gönder ceza kesiyorlar adresini saatini ve tarihini yazmayı unutma

ankara içinde geçerlimi bu numara sadece istanbulmu acaba

EGM'nin Android ve İOS uygulamasını indir. Uygulamayı aç ve Online İhbar'ı tıkla. Aracın fotosunu plaka görünecek şekilde çek. İsmini,mailini telefonunu ve fotoyu çektiğin yerin tam adresini yazıp yolla. 15 dakikada paketliyorlar. Ben yaptım ve hem mail hem de SMS olarak gerekenin yapıldığına dair ilgili ilin Emniyet Müdürlüğünden bilgi notu geldi. Allah devlete zeval vermesin.

Oturduğum sitede 2 kişilik engelli park yeri var. Birisine ben parkettim. Kendisi sapasağlam ama engelli bir yakınının üzerine engelli statüsünde araba almış bir komşum beni aradı ve arabamı oradan çekmemi söyledi. Orası engelliler için ayrılmışmış. Buradaki tek sorun benim ortapedik engelli olmam.

hawk14

Cimere yazıp apartmana kendine özel park yeri yaptırabiliyor olman lazım onu araştır istersen

Trafik şubesinin düzenlediği engelli park kartına sahip olmayan kişiler engelliler için ayrılan park alanlarını kullanamaz. Size sorun çıkartan kişiden bu kartı olup olmadığını sorun.

Üst Alt