Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli personel çalışma saatleri ne kadar olmalı?

HALISGUNAYDIN

Yeni Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
merhaba,
Bildiğim kadarı ile engelli kadrosunda bulunanlar gece çalıştırıla biliyor.
benim sorum şu olacak kanunen günlük çalışma süresi 8,5 saat iken çalıştığımız şirket bizi 13 saat çalıştırabilir mi? (ben market sektöründe orta kademe bir yöneticiyim,partnerim izinli olduğu için haftada 1 gün 13,5 saat çalışıyorum şimdi yıllık izne çıkacak ve ben 14+2 gün 13,5 saat çalışacağım) itiraz edebilir miyim?

cevaplar için şimdiden teşekkürler

Giriş çıkışlarınızı belgeye bilir misiniz ? yüz okutma parmak okutma. Kamera kayıtları evrak işlemleri vs.

Market sektörün de haftalık çalışma saati 45 saati geçemez. Geçerse mesai ödemek zorundalar onun da maksimum bir değeri var ayrıyeten sizden mesai ye kalacağınıza dair muvafakat almaları gerekmektedir.

Styric merhaba; giriş çıkışlar ile ilgili bir belge yok...engelli raporum elimde bunu iş yeri insan kaynaklarına vereceğim.bu konuya gireyim mi? girmeyim mi? karasız kaldım.haklarım tam bilmediğim için.

vetbat merhaba;

haftalık 45 saati geçemez genel kural bu tüm personel için geçerli.ama biz müdür ve mdr. yrd. ları haftada bir gün partnerimiz izinli olduğunda full çalışmayı baştan kabul ettik.ha yazılı bir anlaşma var mı dersen yok öyle birşey....yıllardır bu sektörde süre gelen bir işleyiş bu...benzer şekilde müdür veya mdr. yrd. sı yıllık izine çıktığında diğerinin izin boyunca gene 13 saat çalışması da süre gelen bir işleyiş....o dönem kimse şirkete rest çekmiyor.yüzlerce müdür ve mdr. yrd. sı aynı şekilde çalışıyor sizde düzene uyuyorsunuz ister istemez...

Şimdi; 45 saat haftalık çalışmanın üstüne en fazla yıllık 270 saat mesai hakkı var (tabi izin verirseniz). Anladığım kadarıyla siz hem fazla mesainin fazlasını yapıyorsunuz hem de ücretini de düzgün almıyorsunuz ayrıca sizden herhangi bir muvafakatta alınmadı. İş müfettişleri gelse bu durumu görse işvereninizin canı iyi yanar. Zaten marketlerde hep alışılagelmiş durum söz konusu fazla çalışmazsan barınamazsın ayrıca çalışırkende en az 3 kişilik çalışacaksın. Gidin şikayet edin kardeşim hakkınızı niye yediriyorsunuz. Delil vardır kamera kaydı damı yok hani hırsızlardan koruyorlar ya işyerini !!!! (kendi işçisinden çalıyor ama)

Vetbat teşekkür ederim.iş kanununda da sizin bahsettiğiniz maddeyi buldum.ayrıca mavi masa danışmadan da teyit ettim.bu kanunlar çerçevesinde itiraz yapacağım.

Vetbat teşekkür ederim.iş kanununda da sizin bahsettiğiniz maddeyi buldum.ayrıca mavi masa danışmadan da teyit ettim.bu kanunlar çerçevesinde itiraz yapacağım.

Üst Alt