Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli personel resmi tatillerde çalışır mı?

ozmuşlu

Üye
Konular
42
Reaksiyonlar
104
evet arkadaşlar kamuya bağlı şirkette çalışan engelli personelim ama resmi tatillerde mesai almaksızın çalışıyoruz.
başka bir kamuda taşeron şirkette çalışan engelli arkadaşım var o ise resmi tatillerde çalışmıyor hatta başındaki sorumlu amir demiş ki engelli personelin resmi tatillerde çalışması yasak eğer bu şikayet edilirse fazla mesai de ödesek kurtaramayız demiş.
işyerinde hiçbir hakkımızı vermiyorlar ayağımızı kaydırdılar bizim kumpas kurdular bize...

admin Allahını seviyorsan yıllanmış konularla birleştirme bunu ...!!!!

merhaba,

657 sayılı kanuna tabii memurlara YASAK evet.

fazla bilgi için aşağıdaki alıntıya bkz.

Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı: (1)
Madde 28 – (Değişik: 30/5/1974 - KHK-12; Değiştirilerek kabul: 15/5/1975 - 1897/1 md.)
Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette
bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif
şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların
iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç). (Ek cümle: 8/8/2011 - KHK-650/38 md.; İptal
cümle: Anayasa Mahkemesinin 18/7/2012 tarihli ve E.: 2011/113, K.: 2012/108 sayılı Kararı ile.; (…)(1)
Yeniden düzenleme son cümle: 2/1/2014 - 6514/9 md.) Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek
icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel
kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf
yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.
(Değişik ikinci fıkra: 8/8/2011 - KHK-650/38 md.; İptal ikinci fıkra: Anayasa Mahkemesinin
18/7/2012 tarihli ve E.: 2011/113 K.: 2012/108 sayılı Kararı ile(1) ; Yeniden düzenleme: 2/1/2014 - 6514/9
md.) Memurların üyesi oldukları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek
kuruluşları ve kanunla veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulmuş yardım sandıklarının yönetim,
denetim ve disiplin kurulları üyelikleri ile özel kanunlarda belirtilen görevler bu yasaklamanın dışındadır.(2)
Eşleri, reşit olmayan veya mahcur olan çocukları, yasaklanan faaliyetlerde bulunan memurlar bu
durumu 15 gün içinde bağlı oldukları kuruma bildirmekle yükümlüdürler,

ozmuşlu

kontrol ediniz o halde bağlı olduğunuz kanunları. 657 ye tabiiyetiniz mevcut ise çalışamazssınız YASAL değil çünkü.

kar&yağmur

sen mevzuyu yalnış anlamışsın dayı.. adam işyerinde beni çalıştırıyorlar haftasonu falan bu yasak mı değil mi diye soruyor ?

tsunami_

dayınız falan değilim! nickname'm görünür şekildedir.

evet yanlış anlaşılmış gibi duruyor. @özmuşlu adlı üye , her halukarda 657 ye tabiiyetiniz var ise bu kanuna bakınız ,değil ise tabii olduğunuz kanunları inceleyiniz.

iyi günler.

ozmuşlu
Merhaba, öncelikle şunu netleştirelim özel yada kamu diye bir ayrım yanlış olur iş veren işçisine hafta içi veya hafta sonu ola bilecek şekilde çalıştıra bilir hatta resmi ve dini bayramlarda dahil sadece size önceden haber vermek zorunda. mesaiye kalacaksanız size o mesainin karşılığında mesai ücreti ödemek zorunda. Rızanız dışında sizi zorla mesaiyi bırakamaz ve şu hakkınızı da unutmayın mesai ücretinizi ödemiyorsa bu iş aktini tek taraflı noter üzerinden feshi etme hakkı veriyor size sadece mesaiyi geldiğinizi ispatlamanız gerekiyor bunun için de kart/parmak basıyor iseniz bu mahkeme sürecine gittiğiniz taktirde mahkemece iş yerinden istenecektir resmi olarak iş veren de gelip gelmediğinizi giriş ve çıkış saatlerini mahkemeye bildirmek zorunda ikinci bir yolu da şahit bulmanız gerekiyor kart/parmak izi ispatınız yoksa.

cabbarehlinamus

artık bunların hiçbirine gerek kalmadı çünkü işten çıkarttılar. ayağımızı kaydırdılar kumpas kurdular bize siyasetin bulaştığı kurumdan fayda gelmez ben bunu anladım....

ozmuşlu
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bende yaklaşık 19 sene kamuda işçi olarak çalıştım son 8 sene iş yeri baş temsilciliği ve şube yönetimindeydim siyasetin ne kadar karaktersizlerin elinde olduğunu çok iyi bilirim bende daha çalışacakken siyasi baskılardan dolayı 2021 de emekliliği verdim kurtuldum ama şimdi iş bulamıyorum bütün herkez eşşek gibi çalıştırmaya engelli personel arıyor maalesef ...

cabbarehlinamus

çok haklısınız katılıyorum özellikle valilik belediye gibi yerlerde siyasi baskı çok fazla...
benim çalıştığım şirket de valiliğe bağlı arkası sağlam olana kimse gidip gözün üstünde kaşın var diyemiyor. ama bizim gibi sahipsiz adamları ezen çok oluyor resmen işten çıkartmak için yıldırma politikası uyguluyorlar. inşallah aynısını başkasıda onların çocuklarına yapar...
iş arayacam inşallah gerçekten severek yapabileceğim uygun bir iş bulurum psikolojşm çok bozuldu...

Üst Alt