Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli personele zorlanacağı işler vermek (mobbing)..?

Alk

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merak ettiğim bir husus var bilindiği üzere engelliler gününde ve havanın olumsuz olduğu koşullarda valilik tarafından verilen idari izni, birim amirinin kullandırmama yetkisi var mıdır?

Engelliler günü, kar tatili vb. idari izni amir kullandırtmayabilir mi?

Alk ildeki en büyük mülki amir vali’dir. Onun verdiği kararı uygulamak zorundalar ama sana çok ihtiyaç varsa bugün sen idare edersin yarın birgün hastanede vs herhangi bir yerde işin olduğu zaman onlar da seni idare eder

Maliye Bakanlığı dışında genelde amirler bu tür izinlerde yardımcı oluyor. Bizim bakanlıkta hiç bir amir izin vermiyorum demez sendika hemen başına çöker.

Zitlasmak sorun olmazsa, dilekçe ile sor resmi cevaba göre idari mahkemeye basvur amirin soruşturma geçirince anlar yaptığının yasal olmadığını.

işte sorun bu zıtlaşınca seni sürerim süründürürüm gibi ithamlarda bulunuyorlar. Zaten normal zamanda da sürekli mobing uyguluyor Bu konuda Cimere şikayet etsem sonuç alabilir miyim?

Şikayet silsile yolu ile yapılır. Şikayet edilen amir ise o amir atlanarak yapılır. Ayrıca yasal haklar kullanılırken rahat ol tereddüt etme. Sadece haber ver yasal hakkımı kullanıyorum diye bilsinler sana yok diyemez. Ha üst yorumda arkadaşın dediği gibi acil bir iş olmuştur. O zaman o işi yap yani izin gününde çalış daha sonra sana o izni kullandırmak zorunda ama onuda unutma.

Memurun sağlığını zorlayan işyükü nedeni ile birim değişikliği hakkı var mı?

Merhaba arkadaşlar, ben bir kamu dairesinde çalışmaktayım. Burada iş yükü çok fazla özellikle arşivleme dosya çıkarma, yerine dosya atma işleri işlerin büyük kısmını oluşturuyor. Ben ortapedik engelliyim ve bu işleri bir yere kadar yapabiliyorum. Birim değişikliği talep edeceğim ancak daire başkanı bu daireden gitmek isteyen olursa göndermeyeceğim herkes çalışacak demiş. Ben zaten çalışıyorum benim sıkıntım fiziki aktivite gerektirecek işleri yapamamak ancak işlerin çoğu arşivleme yönünde. Birim değiştirmek için nasıl bir yol izlemeliyim. Kuruma dilekçe versem daire başkanı sana takar diyorlar şimdi nasıl bir yol izlemem gerek yardımcı olur musunuz bu konuda

Engelli personele zorlanacağı işler vermek (mobbing)

İyi günler arkadaşlar, ben %48 ortapedik engelliyim bacaklarımda ve kollarımda sorunlar var fazla ayakta duramıyorum ve kollarımı içe doğru açamadığımdan ve güçsüzlük olduğundan verimli kullanamıyorum. Ben bir devlet dairesinde VHKİ olarak çalışıyorum burada yazışma, istatistik vb masa başı işlerin haricinde yoğun olarak arşivde çalışmaktayım ve yapmış olduğumuz iş gereği işimizin yaklaşık %70 i fiziki aktivite gerektirecek bir iş sürekli arşivde dosya indirip dosya çıkarıyoruz. Ben bu konuyu daire başkanına anlattım ve arşivde yorulduğumu yapamadığımı ve engelli olduğum için sürekli sıkıntı yaşadığımı belirttim arkasından da kurumda o kadar sağlıklı insanlar varken bana bu işler bana yüklenmiş durumda ve ben birim değiştirmek istiyorum dedim. Başkan tekrar iş dağılımı yapalım dedi ancak değişen bir şey olmadı, iş yüküm iyice arttı ve bu sefer de arşivdeki çoğu dosyanın tek tek inip taranacağını belirtti. Burda yaşadığım bildiğiniz mobing engelliler ile ilgili o kadar hüküm varken bana hep zorlayıcı işler veriliyor. Başka birim başkanlarıyla görüştüm seni almak için talep ederiz ancak sizin başkan vermiyor diyorlar. Bu konu ile yazılı dilekçe versem sonuç ne çıkar iyice mobbinge uğrarmıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardımcı olun artık psikolojim gücüm tükendi bitti.

Engelli memur iş kazası

Arkadaşlar selam, ben %45 ortapedik engelliyim kollarımda ve bacaklarımda problem var. İş yerinde bana sürekli dosya getir götür arşivleme yap işleri veriliyor defalarca ben engelliyim bu işleri yapamıyorum dememe rağmen daha fazla iş verildi hatta kuruma gelen özel kargolarını bile bana taşıttırdılar. İnsan kaynaklarına dilekçe verdim birimim değişsin diye ama kşmse oralı olmadı Geçen gün arşivleme yaparken arşivde merdivenden düştğm iş kazası geçirdim ve iş kazası geçirdiğime dair raporda aldım birimimden kimse geçmiş olsun bile demedi. Şimdi bu iş kazası raporu ile ilgili nasıl bir yol izlemeliyim?

Alk

İş kazası olduğunda dair tutanak tutuldu mu? Nasıl bir rapor verildi? Geçici iş göremezlik raporu ile izinli sayıldınız mı?

Tutanak tutulmadı direk hastaneden rapor aldım ve izinli sayıldım. Birim amirine whatsaptan yazıp raporları gönderdim cevap bile yazmadı

Dizimin üzerine düştüm şişlik ve morluk vardı ayak bileğimdede morluk var. Rapor 5 gün hasar kalıcı değil dediler.

Alk

O zaman iş kazası işlemez maalesef. Ama moving konusuna b ir destek olur bu yaşadığın şeyler de. Başka bir kuruma geçiş için çabalamak lazım...

Başka kurum zor olur da başka birime geçirseler yeter bana yeterki ordan kurtulayım

9622.01 kod beden işçisi temizlik engelli iş.görevim haricinde işler veriliyor.

Ne yapmalıyım arkadaşlar ne iş olursa yaptırıyorlar bahçıvanlık boyacılık hurda demir toplama ben beden işçisi temizlik olarak işe girdim engelli olarak fakat bize ait olmayan işleride yapıyoruz yaparken videoya çektim elimde kanıtta var. Bilgili olan arkadaşlar yardım edin.işkur vasıtasıyla işe girdim.

Şamil676767

EVET GÜVEN OLMAZ.
İşyeriniz düşük profilli bir işyeri olmalı.
YOKSA DEDİĞİN GİBİ YAPAMAZLARDI.

Üst Alt