Engelli personele zorlanacağı işler vermek (mobbing)
İyi günler arkadaşlar, ben %48 ortapedik engelliyim bacaklarımda ve kollarımda sorunlar var fazla ayakta duramıyorum ve kollarımı içe doğru açamadığımdan ve güçsüzlük olduğundan verimli kullanamıyorum. Ben bir devlet dairesinde VHKİ olarak çalışıyorum burada yazışma, istatistik vb masa başı işlerin haricinde yoğun olarak arşivde çalışmaktayım ve yapmış olduğumuz iş gereği işimizin yaklaşık %70 i fiziki aktivite gerektirecek bir iş sürekli arşivde dosya indirip dosya çıkarıyoruz. Ben bu konuyu daire başkanına anlattım ve arşivde yorulduğumu yapamadığımı ve engelli olduğum için sürekli sıkıntı yaşadığımı belirttim arkasından da kurumda o kadar sağlıklı insanlar varken bana bu işler bana yüklenmiş durumda ve ben birim değiştirmek istiyorum dedim. Başkan tekrar iş dağılımı yapalım dedi ancak değişen bir şey olmadı, iş yüküm iyice arttı ve bu sefer de arşivdeki çoğu dosyanın tek tek inip taranacağını belirtti. Burda yaşadığım bildiğiniz mobing engelliler ile ilgili o kadar hüküm varken bana hep zorlayıcı işler veriliyor. Başka birim başkanlarıyla görüştüm seni almak için talep ederiz ancak sizin başkan vermiyor diyorlar. Bu konu ile yazılı dilekçe versem sonuç ne çıkar iyice mobbinge uğrarmıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardımcı olun artık psikolojim gücüm tükendi bitti.